Holdningskorrigerende tøj har til hensigt at afhjælpe smerter i ryggen

En af de helt store tendenser de seneste år har været produkter målrettet afhjælpning af smerter i ryggen. Selvom fysioterapeuter landet over kæmper en brav kamp med rygpatienter, så er det desværre ikke altid, at resultaterne følger trop. Ondt i ryggen kan være uhyre svær at afhjælpe, hvorfor der i dag er øget fokus på holdningskorrigerende tøj.

Hvad er holdningskorrigerende tøj?

For først og fremmest at fastlægge, hvad denne artikel omhandler, vil vi i første omgang skabe forståelse for, hvad holdningskorrigerende tøj er.

 

Du kan se eksempler på holdningskorrigerende tøj her.

 

Hensigten med denne lidt utraditionelle form for beklædningsgenstand er at holde kropsposituren sund og rank. I dag eksponeres vi ofte for ting på små skærme (smartphones, tablets og bærbare computere), hvilket har været med til at skabe en generel tendens af dårlig kropsholdning.

 

Det er her holdningskorrigerende tøj kommer ind i billedet – tøjet er med til at “skubbe” og holde ens kropsholdning på et niveau, hvor posituren ikke er direkte usund.

Virker det mod smerter i ryggen?

Et af de helt store spørgsmål, der bliver stillet rundt omkring, når produktet kommer til kendskab, er om det reelt set virker mod smerter i ryggen.

 

Går man på jagt efter artikler, som omhandler holdningskorrigerende tøj, så findes der et hav af positive artikler, der indikerer korrelation mellem brugen af holdningstøj og nedbringelse af smerter i ryggen og nakken. Mange artikler mangler dog en vigtig faktor; kontinuerlig træning af ryggen.

Rygstøtte bør benyttes som supplement til træning

Vi startede artiklen ud med at nævne fysioterapeuter – det var ikke helt tilfældigt. Mange glemmer desværre, at en holdningskorrigerende t-shirt ikke er et mirakel produkt i sig selv. Man skal derimod se det som et supplement til sin kontinuerlige træning og opbygning af muskulaturen i ryggen.

 

En rygstøtte er et fantastisk redskab til at holde sin krop rank samt minde kroppen om ikke at falde sammen – men den er som udgangspunkt ikke med til at styrke ryggens muskulatur. Der skal målrettet træning mod de områder, som halter efter – og her er det alfa omega, at man får rådgivning af en erfaren fysioterapeut.

Sådan kommer du dine rygsmerter til livs

Det er aldrig sjovt at have smerter i kroppen, og her er ryggen ingen undtagelse. Tal fra 2014 viste, at danskerne havde i omegnen af 2 millioner fraværsdage om året grundet smerter i ryggen. Vi vil derfor slå et slag for at få nedbragt dette tal, hvorfor vi herunder kommer med et par gode råd til, hvordan du lindrer samt forebygger rygsmerter.

 

  • Lad ikke kroppen stå stille – sørg for at være aktiv flere gange om ugen. Regelmæssig motion er med til at nedsætte faren for rygsmerter og er med til at forkorte helingsprocessen, hvis uheldet skulle være ude.
  • Tænk over din arbejdsstilling – mange danskere sidder på en kontorstol fra 8-16 mandag til fredag. En dårlig arbejdsstilling er en af de hyppigste årsager til, at man oplever smerter i ryggen og nakken. Foreslå eventuelt hæve/sænkeborde i din afdeling eller mulighed for at sidde på en træningsbold et par timer om dagen.
  • Ér rygsmerterne begyndt at vise sig, kan varmepuder virke lindrende. En god idé er at konsultere en læge eller en medarbejder på dit lokale apotek, som kan komme med anbefalinger til din specifikke situation.

 

Slutteligt kan det overvejes, om der er behov for holdningskorrigerende tøj som supplement til træningen og behandlingen. Rådfør dig hos en fysioterapeut hvis du er i tvivl.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…