DF vil have justitsministeren på banen: Fire islamister planlagde terror mod JP – nu bliver de løsladt

Skærmprint expressen.se

Fire muslimske mænd planlagde for otte år siden et terrorangreb på Jyllands-Posten. Det skete angiveligt på grund af avisens Muhammed-tegninger.

 

De blev stoppet i tide og blev dømt i Danmark. Men de afsonede i Sverige, hvor de havde bopæl.

 

Lørdag den 29. december prøveløslader Sverige de fire terrorister. Det sker på trods af, at de tilsyneladende ikke har ændret sig til det bedre.

 

Tværtimod nægter en af de terrordømte, Munir Awad, at tage afstand fra det planlagt angreb i 2012, og eks-chef i PET mener, at han stadig er ‘dybt, dybt fundamentalistisk’. (eb.dk)

 

Det sker ironisk nok præcis otte år efter, at de den 29. december 2010 blev anholdt af PET, som sammen med den svenske efterretningstjeneste Säpo havde afsløret deres planer om at trænge ind på avisens redaktion.

 

De blev anholdt på vej mod redaktionen med blandt andet knive og maskinpistoler til nedskydning.

 

Den 4. juni 2012 blev alle fire idømt tolv års fængsel ved retten i Glostrup, og da de kom fra Sverige, blev de overført til afsoning af deres straf i svenske fængsler.

 

Og nu bliver de altså prøveløsladt. Og det på trods af, at i Sverige prøveløslader man i lighed med Danmark kun hvis fængselsmyndighederne vurderer, at der efter al sandsynlighed ikke er fare for, at den prøveløsladte vil fortsætte med sin kriminalitet.

 

Men i Sverige gælder de regler åbenbart ikke for islamister. Her prøveløslader man dem på trods af, at de forsat er stærkt islamiserede og dermed parate til at fortsætte, hvor de slap, inden de røg bag tremmer.

 

Havde kontakt til islamiske miljøer under fængselsopholdet

I de fire terroristers tilfælde er det vurderingen, at de otte år efter anholdelsen skal løslades på prøve, til trods for at deres opførsel under afsoningen i flere tilfælde har været alt andet end eksemplarisk.

 

En af de fire, der nu bliver løsladt, Munir Awad, er blevet interviewet af den svenske avis Expressen. Her siger han blandt andet, at han er parat til at ofre sit liv for profeten.

 

“Jeg har siddet her i otte år og har ikke haft mulighed for at forbedre mig. Tværtimod. Jeg har ikke fået nogen hjælp til at blive reintegreret. Jeg har blevet modarbejdet, siger han til avisen.

 

Det fremgår også af afgørelserne fra Kriminalvården i Sverige, der i Danmark svarer til Kriminalforsorgen, som Berlingske har fået indsigt i. Avisen skriver:

 

Munir Awad, der i dag er 37 år, er den yngste af de fire. Han har under afsoning blandt andet optrådt voldeligt og truende over for ansatte i fængslet så sent som i juni og oktober i år.

 

Af andre dokumenter, som Berlingske har fået indsigt i fremgår det, at Munir Awad i fængslet har haft et kontaktnet med radikaliserede individer samt at hans at hans muligheder for kommunikation blev stærkt begrænset.

 

I fængslet er han blandt andet blevet kaldt emir.

 

Planlagde terrorhandlinger i fængslet mod danske jernbaner

En anden af de terrordømte, Aboelazmfik, fik i fængslet advarsler for arbejdsvægring og generelt dårlig opførsel.

 

Han planlagde derudover yderligere terrorhandlinger fra fængslet, mens han afsonede en del af straffen i Danmark. Her dukkede en bombeopskrift og et kort over danske jernbanelinjer op i cellen.

 

Under afsoningen har han blandt andet slået en betjent i hovedet og været i slagsmål med medfanger.

 

Også den fjerde og sidste terrorist, Mounir Dhahri, prøveløslades. Kriminalvården noterer i afgørelsen, at ”risikoen for tilbagefald i kriminalitet bedømmes som høj”, skriver Berlingske i en anden artkel.

 

Mounir Dhahri spillede tilsyneladende en ledende rolle i den terrorcelle, de fire var en del af. Som indsat i svenske fængsler har han ifølge den svenske avis Expressen forsøgt at radikalisere medfanger og optrådt truende over for betjente, skriver Berlingske.

 

Peter Skaarup: Den svenske justitsminister må forklare sig

Den svenske prøveløsladelse af de dømte terrorister er først og fremmest et dansk anliggende, og i den forbindelse vil formanden for Folketingets Retsudvalg, Peter Skaarup (DF), bede den danske justitsminister bede sin svenske kollega om en forklaring.

 

”Der er tale om islamiske terrorister fra Sverige, som ville begå terror i Danmark. Det er dybt problematisk, at de svenske myndigheder blot prøveløslader dem på trods af, at de under deres fængselsophold tilsyneladende fortsat dyrker islamisk terrorisme,” siger Peter Skaarup til Den Korte Avis og fortsætter:

 

“Jeg vil nu bede justitsministeren kontakte sin svenske kollega med henblik på at få oplyst, hvorfor de fire terrordømte er blevet løsladt og hvilke initiativer, der vil blive taget for at sikre den danske befolkning og Jyllands-Posten mod de svenske islamister færd fremover ”

 

Du kan læse mere her:

https://www.berlingske.dk/samfund/beslutningen-ligger-fast-alle-fire-terrordoemte-med-attentatplaner-mod?fbclid=IwAR3CeCxG1JeomKlew09GdpCHbdXbq4Xl7qHCG5Nw1pAlOT9R_K6RkwJ6XOw

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…