Svenske skolelærere tvinger piger til at gå med hijab – fordi forældrene kræver det

Foto: Rights.no

En muslimsk pige vil lege frisør sammen med andre piger i en svensk skole. Derfor tager hun sit tørklæde af. Men hun bliver stoppet af en lærer. Det må hun ikke, hendes forældre kræver, at hun har ikke tager sin hijab af.

 

Den lille pige, der bliver stoppet i at lege frisør, er kun ét af mange eksempler på svenske skoler, som er religiøse forældres forlængede arm.

 

27 ud af 40 kommunale forskoler i indvandrerghettoer (såkaldt udsatte områder) siger, at de er villige til at udføre social kontrol af eleverne og tvinge dem til at gå med hijab. Og det til trods for, at det kan bryde med svensk lov. Det skriver Göteborgs-Posten ifølge Fria Tider

 

De 27 forskoler ligger i Sveriges tre største byer. En af dem er Göteborg, som har Sveriges måske største koncentrationer af fundamentalistiske muslimer. Det er Göteborgs-Posten , der har gennemført undersøgelsen, som er gengivet i samtiden.nu.

 

skolernes ansatte fortæller til avisen, at det er udbredt, at forældre kræver, at skolen overholder deres religiøse leveregler. Og langt de fleste skoler er altså villige til at bøje sig for deres krav.

 

Det er et utroligt svigt af børn i et samfund som ellers bryster sig af at stå for velfærd og socialt engagement.

 

Men stillet overfor forældrenes pres vejer hensynet til egen bekvemmelighed åbenbart tungest. Man vil ikke tage konflikten selv om det handler om grundlæggende frihedsværdier.

 

Lærere filmede en pige

En anden familie ville heller ikke have, at deres datter tog sit slør af, når hun var i skole. Derfor påtog lærerne sig at filme pigen via FaceTime, så forældrene kunne kontrollere, at hun beholdt sit slør på hele dagen.

 

Der er også lærere, som holder øje med, at pigerne er alene når de går i bad, eller holder et håndklæde op, så andre ikke kan se dem uden tøj på.

 

Lærerne i klemme mellem børnene og forældrene

De ansatte på skolerne fortæller, at de er usikre, når der ikke er klare retningslinjer fra skolens ledelse.

 

De bryder sig ikke om at stoppe pigen, der vil lege frisør.

Læs også
Nu er vi ved at få ‘muslimsk politi’ i Danmark – politikerne fatter ikke rækkevidden

 

De er usikre på, hvad de skal gøre, når der er elever, som vil spise og drikke i skolen under Ramadanen, selv om forældrene kræver, at de skal faste.

 

Og de bryder sig ikke om at filme en pige for at forsikre forældrene om, at hun ikke tage sit tørklæde af, når hun er i skole.

 

De føler sig i klemme mellem forældrenes krav og børnenes behov og ønsker. Og de ønsker klare regler fra skolens ledelse.

 

Men ledelsen er tilsyneladende endnu ligeså frygtsom som de ansatte. Således ønsker de fleste rektorer på de otte skoler Göteborgs-Posten har talt med at være anonyme.

 

De kan gives mange forklaringer.

Nogle er bange for, at forældrene sætter børnene i en muslimske friskoler, hvis den svenske skole ikke bakker dem op. Andre kan frygte, at blive stemplet som fremmedfjendsk. Eller de mener, der er muslimernes religion, som svenskerne ikke skal blande sig i.
Men det ændre ikke på den forfærdelige kendsgerning, at man her har skolelærere og andre på svenske skoler, som ikke har modet til at stå op for grundlæggende værdier som lighed og demokrati.Dem, der skulle sikre børnenes tarv, gør det modsatte: De svigter børnene og overlader dem til en kvindeundertrykkende og demokratifjendsk kultur.Muslimske forældre kan se det som deres islamiske pligt at presse det omgivende samfund til for at indrette sig på islam og sharia.Når skolelærere og andre bliver mødt med sådan et pres, har mange svært ved at tage konfrontationen og sige nej.Derfor kan det ikke overlades til kommunerne at opstille regler, og det skal ikke være op til børnehaver, fritidsordninger og skoler at sætte grænserne.

 

Det er nødvendigt at lovgive centralt. Og tilstrømmeningen skal stoppes. sker det ikke vil andelen af muslimer i samfundet hurtigt blive så stor, at de vil kunne gennemtrumfe deres krav om muslimske regler ikke kun gennem pres men også gennem skolebestyrelser og andre demokratiske organer.

Læs også
Lille dreng på bare 16 måneder måtte ikke komme med sin mor i svømmehal, fordi han kunne sexkrænke muslimske kvinder …

Læs også rights.no

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…