Dansk jihadist idømt otte års fængsel ved spansk domstol – en meget farlig hellig kriger, lyder det

Den danske statsborger med syrisk oprindelse, Ahmed Samsam, kan nu se frem til at tilbringe de næste mange år i et spansk fængsel.

 

Han er ved en spansk domstol blevet idømt i alt otte års fængsel for at have været en del af Islamisk Stat i Syrien, skriver DR.

 

Ved anholdelsen sidste år på den spanske solkyst betegnede de spanske myndigheder Ahmed Samsam som en meget farlig hellig kriger, ligesom det spanske politi havde en mistanke om, at han var i Spanien for at købe våben.

 

Og det har han indrømmet, men våbnene skulle han bruge for at beskytte sig selv, og ikke til brug for terror.

 

Hverken dansk Politi eller PET har ønsket at kommentere sagen, skriver DR.

 

Har under retssagen nægtet sig skyldig

Under retssagen erkendte han at have været i Syrien flere gange mellem 2012 og 2015, hvor han deltog under kampe i den syriske borgerkrig, men nægter at have været en del af Islamisk Stat.

 

”Han forstår ikke, hvordan han kan blive dømt for noget i Spanien, som intet har med landet at gøre, når han samtidig aldrig har haft problemer i Danmark,” siger hans advokat Iván Jiménez Aybac til DR.

 

Ahmed Samsam kommer ud af en syrisk familie på ikke færre end syv børn, og er opvokset i dels Vollsmose og dels i Bellahøj ved København.

 

Og den med, at han aldrig har haft problemer i Danmark, er mildt sagt noget af en underdrivelse.

 

I Danmark er han flere gange dømt for blandt andet røveri, vold, besiddelse af våben og narko samt overtrædelse af færdselsloven, skriver DR.

 

Den Korte Avis skrev i 2013 om Ahmed Samsam her  her

Du kan læse hele DR-artiklen her:

https://www.dr.dk/nyheder/indland/spansk-domstol-sender-dansk-syrienkriger-otte-aar-i-faengsel

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…