Nu skal der facts på bordet: Får de dansk kontanthjælp for at slås i Syrien?

Hidtil har det været umuligt for Folketingets medlemmer at få klar besked om, hvorvidt de danskere, der tager til Syrien for at kæmpe i borgerkrigen sammen med berygtede islamiske terrororganisationer såsom al-Nusra Fronten, samtidig hæver dansk kontanthjælp

 

Spørgsmål af den karakter er blevet tilbagevist med den bemærkning, at man ikke kender navnene, da PET ønsker at hemmeligholde dem af hensyn til sin efterforskning.

 

Men nu er der kommet mindst et navn på bordet

Den bortforklaring duer imidlertid ikke længere, efter at en krigsdeltager nu er stået frem i offentligheden, understreger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup.

 

”Nu har vi jo fået mindst et navn på bordet, så hvad ham angår, er der ingen undskyldninger for at tilbageholde de ønskede oplysninger for Folketinget,” siger Peter Skaarup til Den Korte Avis. Han henviser til den 23-årige Vollsmose-kriminelle og narkodømte Ahmed Samsam, der har tilbragt det meste af sit voksenliv i fængsel.

 

Er der taget skridt til at undersøge hans forhold?

På den baggrund har Peter Skaarup nu henvendt sig til beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) og bedt hende besvare følgende spørgsmål, hvor Peter Skaarup indledningsvis henviser til, at Ahmed Samsam i Ekstra Bladet den 20. august har bekræftet, at han har kæmpet i Syrien:

 

”Ministeren har tidligere oplyst, at Arbejdsmarkedsstyrelsen ikke har kendskab til, om herboende personer har kæmpet i Syrien samtidig med, at de har modtaget danske overførselsindkomster, der er betinget af krav, der ikke er forenelige med deres tilstedeværelse i Syrien,” skriver Peter Skaarup og fortsætter:

 

”Vil ministeren oplyse, om der efter Arbejdsmarkedsstyrelsens vidende er taget skridt til at undersøge, om Ahmed Samsam eller andre, der måtte være stået frem som hjemkommen fra kamphandlingerne i Syrien, har modtaget kontanthjælp eller andre overførselsindkomster i strid med reglerne?”

 

Vil Morten Bødskov holde sit løfte eller blot vende det blinde øje til?

Den 19. juni understregede justitsminister Morten Bødskov (S) i Politiken, at de hellige krigere, der rejser til Syrien og deltager i borgerkrigen, risikerer at blive strafforfulgt, når de vender tilbage.

 

Den udtalelse vil Peter Skaarup nu holde justitsministeren op på og har derfor blandt andet stillet Morten Bødskov følgende spørgsmål:

Læs også
Mette F. lægger ud med store løftebrud i udlændingepolitikken – vi får flere flygtninge

 

”Kan justitsministeren forklare, hvorfor en Ahmed Samsam eller givetvis flere hjemvendte frivillige soldater/terrorister fra Syriens borgerkrig går frit omkring i det danske samfund og spreder endog meget voldsom og hadsk propaganda fra blandt andet deres facebookprofiler, uden at justitsministeren griber ind, selvom justitsministeren i foråret lovede det modsatte?”

 

Har de været involveret i krigsforbrydelser?

I samme forbindelse vil Peter Skaarup have justitsminister Morten Bødskov til at oplyse, hvad han helt konkret vil gøre for at få opklaret, om de pågældende har været involveret i krigsforbrydelser eller andre forhold, de bør retsforfølges for.

 

”Jeg hæfter mig i den forbindelse blandt andet ved, at professor i strafferet ved Københavns Universitet, Jørn Vestergaard, mener, at det burde være muligt at retsforfølge den slags personer, og det skal vi efter Dansk Folkepartis mening naturligvis også gøre,” siger Peter Skaarup til Den Korte Avis.

 

Han understreger, at ikke-danske statsborgere, som har opholdstilladelse i Danmark, altså asyl og lignende, efter Dansk Folkepartis opfattelse skal udvises, hvis det viser sig, at de har deltaget i borgerkrigen i Syrien.

 

Har kæmpet sammen med fjender af Danmark

Peter Skaarup mener, at det nu er høje tid, at justitsministeren træder i karakter, og han vil kræve et klart svar på, om Morten Bødskov vil holde sit løfte om at retsforfølge danske deltagere i den syriske borgerkrig.

Læs også
Mette Frederiksen satsede voldsomt og tabte – kaotiske tilstande hos de røde

 

”Enten et ja eller et nej,” siger Peter Skaarup og fortsætter:

 

”Man må jo i den forbindelse lige huske på, at en del af dem, der har været i Syrien, har kæmpet sammen med grupper, der er tilknyttet al-Qaeda’s terrornetværk og dermed har kæmpet sammen med folk, der blandt andet har Danmark som et af deres erklærede terrormål.”

 

Det er også på den baggrund, at Peter Skaarup ønsker en klar tilkendegivelse fra Morten Bødskov om, hvorvidt de hjemvendte krigere efter hans opfattelse udgør både en sikkerhedsrisiko og radikaliseringsrisiko for det danske samfund af en sådan karakter, at det skræver skærpet opmærksomhed fra myndighedernes side.

 

 

Ahmed Samsam: I er beskidte dyr, som skal udryddes

Den hjemvendte Ahmed Samsam, hvis forhold Peter Skaarup nu vil have undersøgt, har via facebook ikke lagt skjul på, hvad han mener om danskerne.

 

Læs også
Regeringsforhandlingerne er ramt af store problemer – men Journalistisk Venstreparti prøver at hjælpe ’deres’ Mette

”I er nogle beskidte dyr, som skal udryddes,” skriver han blandt andet. Desuden får vi at vide, at vi stinker når vi dør, og vi bliver opfordret til at hænge os selv.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…