Vinjongløren fra Valencia

Det spanske vinlandskab er enormt, og i gode år producerer vinmarkerne her mere vin end Italien og Frankrig hver for sig. Leverandører af solid, men måske ikke den allermest spændende vin kommer fra områderne i Valencia, Murcia, Alicante og Utiel-Requena.

 

Men i blandt producenterne af middelmådighed dukker der af og til lystårn op, som i stedet for mængde koncentrerer sig om kvalitet. Et af dem hedder Toni Arráez, der ejer vinhuset Bodegas Antonio Arráez, som ligger i landsbyen Font de la Figuera halvanden times bilkørsel sydvest for provinshovedstaden Valencia og ca. 90 km fra Middelhavet og omfatter 30 hektarer vinmarker.

 

100 år på bagen

Vingården, der blev etableret for 100 år siden af nogle lokale vinbønder, blev overtaget af familien Ariéz i 1950. Familiefaderen Antonio Arráez gennemførte en del forbedringer af teknisk art, men gårdens gennembrud kom, da Toni Arráez tog over i 2007 og respektfuldt over for traditionerne begyndte at jonglere med de muligheder, som terroirets klima- og jordbundsforhold indbyder til.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nye tanker om druer

Læs også
Supervine fra Sierra Nevada 

Han tænkte og tænker i nye, moderne baner, hvor eksperimenter med andre blandinger af de traditionelle druetyper som Monastrell, Tempranillo og Garnacha med Syrah og Cabernet Sauvignon indgår som en del af nytænkningen. Disse druetyper til rødvin vokser på hans marker sammen med hvidvinsdruerne Verdil og Moscatel.

 

Verdil-druen indgår som et spændende led i gårdens fornyelse. Den er en sjælden og lokal drue fra området Terres Dels Alforins i Valencia-regionen, og med Toni Arráez som foregangsmand forsøger en ny generation af vinbønder på at redde den, da den giver fremragende hvidvin med distinkte citrusdufte og en snert af syren.

 

Ildsjæl

Men en ildsjæl som Toni Arráez kan ikke nøjes med at ”lege” med druer fra sine egne marker. Han vil prøve sine teorier af på andre områder, hvis status i det spanske vinhierarki kunne blive til noget mere, hvis der fokuseres på kvalitet frem for som nu kvantitet. Og sandelig om det ikke er lykkedes for ham at påvise, at det kan lade sig gøre med godt resultat i såvel vinområdet Valencia DO som udenfor i Jumilla DO, Alicante DO, i Cataluna DO samt Cava DO. (DO vil sige Denominación de Origin = oprindelsesgaranti).

 

Herudover er designet af etiketter på flaskerne, som det fremgår af billedet, meget iøjnefaldende, og vinenes navne ret så kreative.

 

 

 

Læs også
Sommerens sidste vine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs også
Den indre fjende skaber topvine

 

D’Wine importerer

I Danmark importerer vinfirmaet D’Wine i Aalborg bodegaens vine. Priserne er overkommelige, og sortimentet ser således ud:

 

 

2015 Vividor, Utiel-Requena DOP. Normalpris 119 kr. – Tilbudspris 69 kr. ved køb af 6 flasker.

 

 

2015 Vivir sin Dormir, Jumilla DO. Normalpris 119 kr. – Tilbudspris 69 kr. ved køb af 6 flasker.

 

Læs også
Spændende vine på menuen

 

2014 Bala Perdida, Vinos Alicante DO. Normalpris119 kr. – Tilbudspris 69 kr. ved køb af 6 flasker.

 

 

2015 Casas de Herencia, Valencia DO. Normalpris 99 kr. – Tilbudspris 59 kr. ved køb af 6 flasker.

 

 

2015 Calabuig, Valencia DO. Normalpris 79 kr. – Tilbudspris 55 kr. ved køb af 6 flasker.

 

Læs også
Så er grillvinen parat

 

2015 Conde San Juan, Valencia DOP. Normalpris 69 kr. – Tilbudspris 49 kr. Ved køb af 6 flasker.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…