Indvandrerdrenge ned til 8 år hærger butikker, kalder kunde ‘luder’, og gør som det passer dem

Motalavej 2014 - foto: Privat

Din lille luder«.
“De gik helt tæt på mig, da de sagde det, selv om jeg og min mand var de eneste kunder i butikken, og der var god plads. Min mand sagde heldigvis, at jeg ikke skulle reagere, for hvad kunne der så ikke være sket? Vi var rystet flere dage efter, og vi har ikke turdet komme i butikken siden.”

 

Et ægtepar havde været i biografen og nu skulle de handle i Lidl ved Motalavej i Korsør. Men her blev en hyggelig aften forvandlet til en meget ubehagelig oplevelse. Det skriver Sjællandske, sn.dk 25.2.

 

“Lige efter, vi var gået ind i Lidl, kom der denne flok på cirka 10 unge indvandrerdrenge. De gik straks i gang med at åbne chipsposer, som de spiste af, ligesom de smed chips på gulvet. De var stærk provokerende. Da vi kom op til kassen, sagde vi med lav stemme til den meget unge kvindelige ekspedient, at flokken af drenge havde åbnet poser med chips og smidt med dem. Hun svarede, at det gjorde de altid, og hun ikke kunne gøre noget, fortæller den kvindelig del af ægteparret til Sjællandske.

 

Ægteparret har henvendt sig fordi de har læst om indvandrerdrenge som skaber store problemer for de lokale butikker. Blandt andet i Lidl.

 

Indvandrerdrenge mellem 8 og 16 år bruger butikkerne som varmestue. De spister af varerne. Generer det kvindelige personale. nægter at forlade butikkerne. Laver hærværk. Og har altså kaldt en kunde for ‘luder’.

 

Det skete i september 2016, og det viser, at de aktuelle uroligheder har stået på i månedsvis. Men området har været præget af de samme problemer i flere år. Det har Den Korte Avis skrevet om i flere artikler tilbage fra januar 2014.

Benny Svendsen

I 2014 havde Benny Svendsen, der er indehaver af Dansk Outlet, problemer med unge indvandrere, som var utilfredse med, at han ikke ville ansætte en af dem.

 

Nu står Benny Svendsen igen frem og fortæller hvordan problemerne er fortsat og er de samme her tre år efter.

 

Han fortæller, at de blandt andet har skubbet til en af hans yngre kvindelige ekspedienter, da hun bad dem forlade butikken. Han siger, at alle de unge af anden etnisk herkomst end dansk. sn.dk 24.5.

 

Dagligvarerbutikken Lidl har fået smadret to store ruder øjensynligt med stenkast, ligesom butikken ofte bruges som varmestue om aftenen af de støjende unge, der spiser af slikposer uden at betale. De nægter også at forlade butikken, når de bliver bedt om det, hvis personalet er yngre kvinder.

 

Udfordringer

Leder af Basen for de unge i Kvarterhuset på Motalavej Khalil Hussein bekræfter, at der i øjeblikket er udfordringer med de unge om aftenen.

 

Læs også
Racisme mod franskmænd – de kalder os “hvide svin”

– Der er rigtigt mange børn og unge på Motalavej, men der er ingen tilbud til dem om aftenen, så det er rigtigt, at vi har nogle episoder ved Lidl, som jeg for størstedelens vedkommende vil kalde drengestreger, siger Khalil Hussein tilsn.dk.

 

Politikommissær Kurt G. Nielsen fra lokalpolitiet i Slagelse oplyser til Sjællandske, at der ikke er indgivet anmeldelse fra Lidl om hærværket mod vinduerne. Sjællandske har søgt svar hos Lidl, men den lokale butikschef må ikke udtale sig, og Lidls kommunikationschef Rikke Brandes er ikke vendt tilbage trods flere både mundtlige og skriftlige henvendelser.

 

Benny Svendsen mener ikke, der sker noget med de unge, før medierne begynder at skrive om deres hærgen.

 

Ligger som man har redt

I 2014 skrev Den Korte Avis om Motalavej:

 

“Indvandrerbøllerne har vundet.

 

Et område, hvor politiet ikke tør komme. Hvor danskerne er bange og flytter. Et område, hvor der i går blev lukket et værested for psykisk syge, fordi brugerne blev groft generede.

Læs også
DA: Kommuner kan spare millioner ved færre indvandrere på offentlig forsørgelse

 

Bøllerne står frem på TV og fortæller åbenlyst, at her er det dem, der bestemmer, og at politiet er bange for dem..

 

Området er Motalavej i Korsør. Et boligområde med mange indvandrere. En skamstøtte over det danske samfunds manglende vilje til at sætte sig igennem over for en helt uhørt asocial adfærd.”

 

I dag er billedet fortsat stort set uændret.

 

Som årene går bliver det stadig sværere at gøre noget ved problemerne.

 

I kølvandet på ungdomsoprøret bredte sig en dialogpræget pædagogisk holdning.

 

Når denne holdning er blevet svaghed og ligegyldighed har den været skadelige for indsatsen overfor danske børn fra svage familier.

Læs også
Tyrkiet oversvømmer Europa med migranter

 

Men den kan være en katastrofe overfor børn fra især ikke-vestlige muslimske lande, hvor der generelt er en anden holdning til børn, opdragelse, kvinders plads og til danskere.

 

Politikere har tilladt en masseindvandring fra ikke-vestlige muslimske lande uden at gøre sig klart, hvilken kultur indvandrerne bragte med sig. Og uden plan for hvordan man undgik parallesamfund og store grupper uden for danske myndigheders rækkevidde.

 

Det er derfor problemerne på Motalavej og lignende steder vil fortsætte.

 

http://sn.dk/Slagelse/Unge-fra-Motalavej-skaber-uro-og-utryghed-i-butikker/artikel/636736

 

http://sn.dk/Slagelse/Lidl-ballade-har-varet-laenge/artikel/636993

 

http://denkorteavis.dk/2014/motalavej-hvorfor-er-det-kun-danskere-der-angribes-med-vold-og-skaeldsord/

Læs også
Ved dette valg står Danmark over for to store kriser: ændringen af befolkningen og klimakrisen – men kun den sidste omtales

 

http://denkorteavis.dk/2014/motalavej-karen-ralf/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…