Nødhjælpsorganisationerne skovler penge ind og gemmer dem på kistebunden – DF er forarget, medens Venstre og Radikale finder det helt OK

Når TV-stationerne og nødhjælpsorganisationerne kører deres store indsamlingsshows, skyldes det ikke just akut pengemangel hos organisationerne.

 

Tværtimod handler det tilsyneladende udelukkende om at fore kistebunden.

 

En gennemgang af nødhjælpsorganisationernes egenkapital viser, at de 24 største nødhjælpsorganisationer tilsammen har en formue på mere end 1,1 milliarder kroner, fremgår det af en gennemgang, Altinget.dk har foretaget.

 

Der er tale om en tredobling af egenkapitalen siden 2009, og formuerne er især gemt hos Dansk Flygtningehjælp med henholdsvis 494 millioner kroner og Røde Kors med 270 millioner kroner.

 

På tredjepladsen ligger Folkekirkens Nødhjælp med en egenkapital på 88 millioner kroner.

 

DF vil nu se på statsstøtten til organisationerne

Hos Dansk Folkeparti giver nødhjælpsorganisationernes flercifrede millionformuer anledning til løftede øjenbryn.

 

”Så skal man ikke have super dårlig samvittighed over, at man begynder at røre ved støtten til de store organisationer,” siger partiets udviklingsordfører, Claus Kvist Hansen, til Altinget.dk og fortsætter:

 

”Det betyder selvfølgelig, at vi skal bruge penge på noget andet, så jeg synes, det er et oplagt sted at kigge. Det er ikke det første, jeg vil gøre i morgen, men det er et oplagt sted at kigge.”

 

Hos Venstre og Radikale glæder man sig over formuerne

I modsætning til Dansk Folkeparti glæder man sig til gengæld hos Venstre og De Radikale over de store formuer, som nødhjælpsorganisationerne har samlet.

 

Læs også
Louise Pedersen har indbrud to dage i træk – det er den samme asylansøger, som bare griner og giver hende fuck-fingeren

”Det er ikke sådan, at vi vil gå ud og straffe dem, fordi de er gode til at holde på pengene, fundraise eller noget andet. Tværtimod er jeg kun glad for, at de også gør det, for det er med til at sikre, at vi kan komme ud nogle andre steder, end vi ellers måske kunne komme,” lyder det fra Venstres udenrigsordfører, Michael Aastrup Jensen

 

Hos De Radikale lyder der lignende toner:

 

”Det er imponerende tal, der viser. At Danmark har nødhjælpsorganisationer i verdensklasse,” roser tidligere udenrigsmininister og nuværende udenrigsordfører for De Radikale, Martin Lidegaard, som fortsætter:

 

”Vi har ikke nogen intentioner om at drosle ned for den humanitære indsats. Heller ikke til de organisationer, der tydeligvis gør et virkelig godt stykke arbejde,” siger Martin Lidegaard til Altinget.dk.

 

Økonomiprofessor undrer sig over de store formuer

På Århus Universitet undrer professor i udviklingsøkonomi, Christian Bjørnskov, sig over de store formuer, nødhjælpsorganisationerne ligger inde med.

 

”At have så store egenkapitaler lyder mærkværdigt,” siger Christian Bjørnskov til Altinget.dk og fortsætter:

Læs også
Asylchef tager bladet fra munden: Danmark er selv skyld i de mange asylansøgere

 

”For det første betyder det, at der er en reserve til, hvis der kommer virkelig store nødsituationer i verdenen. Det er naturligvis godt. På den anden side så er vi altid bekymret for, at organisationerne bliver endnu mindre kræsne med, hvad de laver, når kassen bugner.”

 

Økonomiprofessoren fremhæver også et andet faresignal:

 

”Man taler meget i miljøet om ulandstræthed. At der faktisk er meget evidens for, at bistanden ikke rigtig virker. Der er en voksende skepsis hos både forskere og almindelige mennesker over for den bistand. Og det, at man nu polstrer sig endnu mere, skubber bare til den skepsis,” siger Christian Bjørnskov til Altinget.dk

 

Dansk Flygtningehjælp: Vores formue er ikke stor nok

Som tidligere nævnt har Dansk Flygtningehjælp en formue på næsten en halv milliard kroner.

 

Organisationens formue er med rekordhastighed steget fra 220 millioner kroner i 2012 til hele 494 millioner i 2016, fremgår det af Altinget.dk’s gennemgang af nødhjælpsorganisationernes økonomi.

 

Læs også
Nabo til Sandholmlejren: Det er vores værste mareridt

Men formuen på en lille halv milliard er lige i underkanten, mener generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp, Christian Friis Bach, som sammenligner Dansk Flygtningehjælp med en aktienoteret virksomhed:

 

”Der var en for lav egenkapital tidligere, men nu er vi ved at være på et fornuftigt niveau. Det er som en virksomhed: Man køber ikke aktierne, hvis ikke man ved, at der er styr på økonomien,” siger Christian Friis Bach til Altinget.dk

 

Hvor stor egenkapitalen skal være for at nå helt op på et fornuftigt niveau, siger Christian Friis Bach ikke noget om, men man må lade Dansk Flygtningehjælp, at de i øjeblikket knokler for sagen.

 

Som det fremgår af vedhæftede annonce, er Dansk Flygtningehjælp i øjeblikket i fuld gang med at bede befolkningen om hjælp til at få formuen op på ”et fornuftigt niveau”.

 

Du kan læse hele artiklen i Altinget.dk her:

https://www.altinget.dk/artikel/df-vil-se-paa-humanitaere-organisationers-store-formuer

 

Og her kan du se, hvordan du med et månedligt økonomisk bidrag kan hjælpe Dansk Flygtningehjælp med at få formuen op på et hundrede procents fornuftigt niveau:

Læs også
Leder hos Røde Kors gør storforbrydere til stakkels ofre

https://flygtning.dk/stoet-os

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…