Ni irakiske migranter er anklaget for gruppevoldtægt mod kvinde – ifølge anklagen hånede de offeret, hvis liv nu er ødelagt

Arkivfoto / You Tube

 

Ni irakiske migranter er i disse dage for retten i Wien i en voldtægtssag, som har vakt enorm opsigt. De er anklaget for “misbrug af en forsvarsløs person og voldtægt på en meget ydmygende og smertefuld måde for offeret”. De er i alderen 22-48 år.

 

Fem af irakerne har fået asyl i Østrig, mens fire stadig har deres asylansøgning under behandling.

 

Offeret for irakernes gruppevoldtægt er en ung tysk kvinde, der kaldes Sabine K. Hun var så beruset, at hun var ude af stand til at værge for sig. Hun fik kun sagt: “Nej, jeg har ikke lyst til det her” undervejs.

 

Det foregik nytårsaften 2015.

 

Den 28-årige kvinde var i Wien for at besøge en veninde og fejre nytår med hende. De gik i byen og fik tilsyneladende særdeles meget at drikke.

 

Sabine K. sad ud på natten på en bar og drak sammen med veninden. Hen imod tre opdagede veninden, at Sabine var forsvundet. Personalet fortalte hende så, at nogle mænd, hun havde talt med, “havde taget hende med”.

 

Det var fire af irakerne, der fik den berusede kvinde trukket væk fra veninden, hvorefter de bragte hende hen i en lejlighed, for de fem andre ventede. En ekspertvurdering siger, at hun på det tidspunkt havde en promille på over 2.

 

Anklageren kalder deres forehavende for “en grusom beslutning”.

 

Gruppevoldtægt på et overfyldt lille værelse

I lejligheden slog mændene sig ned med kvinden i et lille værelse, efter at lejlighedens beboere var sendt uden for døren. Otte af mændene er i familie med hinanden.

 

Læs også
Racisme mod franskmænd – de kalder os “hvide svin”

Så kastede de sig én efter en over kvinden og voldtog hende uden nogen form for beskyttelse – nogle af dem gjorde det flere gange.

 

Ifølge anklageren var offeret i ”en bevidstløs tilstand” ude af stand til at gøre modstand. Efterhånden vågnede hun så op og oplevede lammet af skræk, at mændene var i gang med at voldtage hende. Hun blev også voldtaget analt.

 

Så blev der taget selfies med offeret

Anklageren sagde i retten: ”Hun vågner i et fremmed værelse. Hun ligger i en dobbeltseng. Over hende ligger en mand, som hun aldrig før har set.”

 

En 31-årig iraker, der er gift og far til et mindreårigt barn, fandt sågar sin mobiltelefon frem og tog en selfie sammen med den rædselsslagne kvinde. Som var hun et bytte, der skulle fremvises.

 

Hvis anklagerens fremstilling holder stik, var dette en ufattelig hån mod offeret for en meget alvorlig forbrydelse.

 

Alvorlige psykiske skader

Læs også
DA: Kommuner kan spare millioner ved færre indvandrere på offentlig forsørgelse

Men det stoppede tilsyneladende ikke her. To af irakerne bragte hende ned til et busstoppested, hvor han tog flere selfies sammen med hende.

 

Da kvinden, som var fuldstændig fra sans og samling, steg ind i en bus, kunne flere passagerer se, at noget var helt galt. De fik bragt hende hen på et hotel og tilkaldte politiet.

 

Politiet fandt hurtigt frem til de mænd, der nu står anklaget. Kvindens mobiltelefon har nemlig en app, der angiver, hvor hun har færdedes. Dermed kunne man spore lejligheden og derefter mændene. App’en viser, at hendes lidelser stod på i hele to timer, fra klokken 4.20 til klokken 6.20 om morgenen.

 

Den unge tyske kvinde måtte sidste år indlægges til behandling på en psykiatrisk klinik med posttraumatiske forstyrrelser. Hun lider af søvnproblemer, depression, skyld- og skamfølelse.

 

”Det var hende, der ville”

Otte af de ni irakere erklærer sig uskyldige. Dette til trods for, at deres DNA-spor var blevet fundet på kvinden.

 

Én afviser, at han overhovedet har været i lejligheden. Den ældste af mændene erklærer, at han sov fra det hele, hvorefter han vågnede op og pludselig opdagede kvinden, som han så hjalp med at stå op.

Læs også
Tyrkiet oversvømmer Europa med migranter

 

Flere af de andre erkender, at de har haft sex med kvinden, men de hævder, at det var hende, der ville.

 

Én af de ni optrådte i retten som den angrende synder. ”Jeg skammer mig meget, også i forhold til min familie,” lød det. ”Vi har alle begået en stor fejl.”

 

Han var dog ikke mere angrende, end at han hævdede, at ingen havde tvunget kvinden. Hun var helt fri til at forlade lejligheden, som han sagde.

 

Et ødelagt liv

Dommene i sagen bliver afsagt den 2. marts. Uanset hvad dommene lyder på, er kvindens liv blevet ødelagt i en grad, som bliver svær eller umulig at komme over.

 

Hun optrådte selvfølgelig tåbeligt ved at drikke sig så fuld den nytårsaften. Men hvis anklagerens fremstilling holder stik, kan intet forklare endsige undskylde det uhyrlige misbrug af hende.

 

Læs også
Ved dette valg står Danmark over for to store kriser: ændringen af befolkningen og klimakrisen – men kun den sidste omtales

Og så forhånelsen bagefter. Gerningsmændene pralede med, hvad de havde gjort, ved at tage selfies.

 

Sabin K. fik et nyt psykisk sammenbrud i den forgangne weekend inden retssagen, og hun var for skrøbelig til at møde frem i retten og blive konfronteret med voldtægtmændene.

 

http://www.krone.at/oesterreich/gruppenvergewaltigung-neun-iraker-vor-gericht-28-jaehrige-als-opfer-story-555224

 

http://www.heute.at/news/oesterreich/wien/chronik/Massenvergewaltigung-9-Iraker-vor-Wiener-Gericht;art85950,1400816

 

http://www.dailymail.co.uk/news/article-4248492/Family-Iraqi-asylum-seekers-gang-raped-drunk-woman.html

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…