Frankrigs præsident betaler politiet millionbeløb for at bevogte elskerinden

Wikip

PARIS: Præsident Francois Hollande har god grund til at bruge alle til rådighed stående midler for at hindre den konservative kandidat Francois Fillon i at blive valgt til hans efterfølger.

 

Hvis Fillon rykker ind i præsidentpalæet, vil han kunne finde artige sager i skabe og skuffer, som vil være ødelæggende for Hollandes politiske eftermæle, hvis de offentliggøres. Det samme risikerer Hollande ikke, hvis hans egen kandidat Emmanuel Macron bliver hans efterfølger.

 

Nogle afsløringer er allerede kommet frem. Men at Hollande betaler 10.000 euros (76.000 kroner) om måneden til en privat frisør, er uskyldigt i sammenligning med, hvad der ellers er i vente. Så uskyldigt at det faktisk er det satiriske ugeblad Le Canard Enchiné, som har kunnet nænne at afsløre beløbet.

 

Det overtrumfer skandalebladet Closer med lethed. Det var Closer, som bragte billeder af Hollande med en uklædelig styrthjelm som passager på en scooter. Han blev midt om natten kørt til en elskovsrede, som skuespillerinden Julie Gayet havde indrettet i præsidentpalæets nabolag.

 

Nu kan Closer røbe, at Hollande helt ulovligt bruger 400.000 euros årligt på politi, der skal være livvagter for elskerinden. Ganger man med 7,6,  når man op over tre millioner af offetnlige midler.

 

På spørgsmål, om præsidenten står i begreb med at gifte sig med elskerinden, så hun kan blive en ærbar førstedame, svarer en talsmand for Elysé-palæet, at det ikke stårumiddelbart  på dagsordenen. Og om få måneder vil det være for sent. Men andre pikante sager  kan komme frem i lyset, hvis næste præsident hedder Fillon. Han har noget at sige tak for sidst for.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…