Falske nyheder på dansk TV pisker en stemning op mod de nye amerikanske udlændingeforslag i stedet for at skabe nøgtern debat

Colourbox

USA’s præsident Donald Trump fremlagde lørdag et dekret med det formål at beskytte USA mod udenlandske terrorister.

 

Reelt er dekretets sigte bredere end kampen mod terror. Der er tale om et forsøg på at begrænse tilstrømningen til USA fra især muslimske lande.

 

Dekretet har udløst voldsomme reaktioner også i danske medier. Ikke mindst TV2 har anstrengt sig for at piske en stemning op mod Trumps udspil.

 

Til det formål har man brugt journalistiske midler, som ikke er fine i kanten. Eller som det hedder nu om dage: Man har serveret falske nyheder for seerne.

 

Trumps udspil giver anledning til heftig debat i USA, og det skal selvfølgelig fremgå af den journalistiske dækning. Men det er ikke i orden at føre en hysterisk mediekampagne mod det.

 

Manglende dokumentation

TV2 har givet indtrykket af, at Trumps dekret har udløst store og voldsomme protester over hele USA. Men man har ikke leveret nogen reel dokumentation for, at det er tilfældet.

 

Hvis man vil, kan man altid i en sådan situation finde billeder af nogen, der demonstrerer. Udover de personligt berørte mennesker, der naturligt nok reagerer, vil der også altid være nogle venstreorienterede studentertyper, som jævnligt mødes til demonstrationer mod alt muligt.

 

Men på de billeder fra protester i lufthavne, som TV2 bragte mandag morgen, så der ikke ud til at være særlig mange mennesker.

 

Så havde man et luftfoto fra en enkelt gadedemonstration i Seattle, hvor det var umuligt at vurdere demonstrationens omfang.

 

Tilsyneladende syntes TV2’s USA-korrespondent Jesper Steinmetz da også, at der var brug for at peppe det hele lidt op. Så han udråbte det til noget højst bemærkelsesværdigt, at der også var blevet demonstreret i traditionelt republikanske stater.

Læs også
Mette Frederiksen begår vælgerbedrag med forslag om tidlig pension – og medierne hjælper hende til det

 

Undskyld?

 

Skulle der være noget bemærkelsesværdigt ved, at der også i stater med republikansk flertal findes folk, der ikke kan lide Donald Trump? Sikke da noget snak.

 

Uhæderligt

Studievært Mikael Kamber kunne også fortælle, at ”amerikanske politikere” bruger usædvanligt hårde ord om Trump. Man citerede guvernør Terry McAuliffe fra Virginia og guvernør Jay Inslee fra staten Washington.

 

Men disse to ”amerikanske politikere”, som man citerede for voldsomme ord, er demokrater og svorne politiske modstandere af Trump. Den oplysning ”glemte” man bare at give seerne i forsøget på at pumpe Trumps problemer op. Det er uhæderlig journalistik.

 

Det hele skulle skabe et indtryk af kaos og disharmoni. Til det formål havde man også fundet et klip fra en lufthavn med en herre, der stod og råbte om et ”fascistisk USA”. Mener TV2, at det er repræsentativt for noget som helst?

 

Læs også
Så galt kan det gå, når medierne går amok i politisk korrekthed

Uholdbare tilstande

TV2 havde så travlt med at piske stemningen op, at man forsømte at give elementære informationer om Trumps dekret.

 

Dekretet drejer sig om midlertidige foranstaltninger, som især rummer to dele:

 

Den ene del drejer sig om, hvem der overhovedet kan rejse ind i USA. Det er denne del, der har givet anledning til vrede reaktioner fra folk, som pludselig ikke kan komme ind – for at besøge nogen, for at passe et arbejde osv.

 

Her skaber dekretet uholdbare tilstande.

 

Journalisternes kamp mod stram asylpolitik

Den anden del drejer sig om den langsigtede flygtningepolitik. Her lægger Trump op til et flygtningestop i fire måneder og fremtidige kraftige begrænsninger i tilstrømningen fra især muslimske lande.

 

Læs også
Merkel og tyske og danske medier kom med falsk historie om jagt på indvandrere – nu får de hård kritik fra efterretningschef

Dermed gør han, hvad en række europæiske lande, herunder Danmark, er i gang med i større eller mindre omfang.

 

I Europa siger de politiske ledere ganske vist kun sjældent, at det især drejer sig om tilstrømning fra de muslimske lande. Men ingen er i tvivl om, at det er tilfældet.

 

Denne stramme asylpolitik er Journalistisk Venstreparti stærkt imod.

 

Nu forsøger de politisk korrekte journalister at bekæmpe den på en ny måde. Nemlig ved at piske en hysterisk stemning op omkring kursændringen i USA.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…