DR blåstempler, at muslimske skoleelever faster under Ramadanen – nu skal kulturministeren tage stilling til sagen

Ramadanen er netop begyndt. Ramadanen betyder, at rettro muslimer skal faste fra solen står op til den går ned. De må hverken spise eller drikke i de lyse timer. En meget lang periode hver dag, når Ramadanen falder om sommeren, som den gør i år. Omkring 17 timer.

 

Mange muslimer overholder reglerne for faste. Et stort problem, hvis de skal passe et arbejde. Ubehageligt for den enkelte, men også problematisk for andre, hvis det for eksempel er buschauffør, som faster.

 

Muslimsk Trossamfund overfor skoleleder

Men endnu værre er det måske, hvis muslimske børn faster.

 

Det har i flere år været et stort stridspunkt.

 

På den ene side har radikale muslimer som Det Islamiske Trossamfund presset på, for at børn skal faste. Der bliver talt om børn på 14 år og derover, børn der er kommet i puberteten. (DKA 25.6.2015)

 

Andre er gået stærkt imod, at børn faster,  fordi det kan gå ud over børnenes helbred. Men det kan også skade koncentrationen og dermed indlæringen.

 

Rani Hørlyck, der er skoleleder i Aarhus, har skrevet til forældrene, at hun meget stærkt opfordrer dem til, at deres børn ikke faster under Ramadanen. Og hun forbeholder sig ret til at give sultne og uoplagte børn mad. DKA)

 

Da Bertel Haarder var undervisningsminister, så han det også som en mærkesag at sikre, at skoleelever ikke faster. Han opfordrede forældrene og kommunerne til at få det stoppet.

 

Men der er fortsat muslimske skoleelever, der faster, og der kan være et pres på dem, der ikke gør det.

 

Derfor er der stor brug for, at støtte skoleledere og andre, der forsøger at forhindre det.

Læs også
Ny S-minister løber fra sit ansvar for, at indvandrerbørn lærer dansk sprog og danske værdier

 

DR’s video

Alligevel gør Danmarks Radio det stik modsatte.

 

På DR Ultra, som er TV for mindre børn, kan man se en kort video om Ramadanen. Det er en tegnefilm med en muslimsk pige.

 

Videoen omtaler fasten i positive vendinger. Og den går ud åbenbart ud fra som en given ting, at muslimske børn faster. Speakeren siger:

 

“Som ikke-muslim er det en rigtig god ide at huske på, at muslimske kammerater ikke må spise om dagen”, siger speakeren.

 

Pigen ligner ikke engang en pige, der er kommet i puberteten.

 

Læs også
Video: Ramadan – hundredevis af muslimer indtog lørdag aften Rådhuspladsen for at spise og bede

Det er reelt en blåstempling af, at muslimske børn faster.

 

Dansk Folkeparti stiller spørgsmål til kulturministeren

Derfor er DR’s film om Ramadanen faldet Dansk Folkeparti for brystet.

 

Partiets udlændingeordfører har i går stillet Kulturminister Mette Bock to spørgsmål:

 

1.

Kan kulturministeren bifalde, at DR i positive vendinger omtaler, at børn faster under Ramadanen? Er det DR’s opgave at missionere overfor børn på vegne af islam?

2.

Kan den nuværende regering tilslutte sig tidligere Undervisningsminister Bertel Haarders opfordring til muslimske forældre om at sikre, at deres skolesøgende børn ikke faster, da det kan gå ud over indlæringen?

 

Læs også
Inger Støjbergs syn på Ramadanen får stor folkelig opbakning – men Journalistisk Venstreparti kæmper imod

Martin Henriksen: Det går vores licenspenge til

– Det er uforståeligt at DR åbenbart ser det som sin opgave at fremstille islam på en positiv måde overfor børn og unge. Hvorfor egentlig, fristes man til at spørge, og det spørger vi så også ministeren om, siger Martin Henriksen til Den Korte Avis.

 

– Hvis DR overhovedet skal lave børneindslag om islam og ramadan, så havde det da været relevant at fremhæve at det skaber problemer i skolen, når de muslimske børn ikke får mad om dagen og er sent oppe om aftenen. Men det hele skal fremstilles positivt uden nuancer. Det er ærlig talt trættende at tænke på at ens licenspenge går til den slags, siger Martin Henriksen.

Se videoen her:

 

https://www.dr.dk/tv/se/boern/ultra/hassan-ekstra/-/hvad-er-ramadan

http://denkorteavis.dk/2015/det-er-ramadan-sa-nu-ofres-bornenes-indlaering-af-hensyn-til-religiose-dogmer/

http://politiken.dk/indland/art4688308/Haarder-Skoleb%C3%B8rn-b%C3%B8r-ikke-faste-under-Ramadanen

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…