Udvist lette stadig i Danmark: Begik brutalt hjemmerøveri og seksuelle overgreb mod 67-årig kvinde

Modelfoto / Colourbox

Hvis det står til statsadvokaten, skal en udvist 22-årig lette, der nu er svensk statsborger, idømmes mindst fem års fængsel og udvisning for bestandig efter et ualmindeligt groft og brutalt hjemmerøveri begået mod en 67-årig kvinde på Christianshavn.

 

 

Ifølge Ekstra Bladet var den 22-årige, der som nævnt er født i Letland, efter en Dom i Københavns Byret for berigelseskriminalitet i august 2012 blevet udvist af Danmark frem til 2018, men takket være de åbne grænser kunne han den 30. juli sidste år uhindret igen rejse ind i Danmark fra Tyskland.

 

 

Slog den 67-årige kvinde i hovedet med knytnæveslag

Ifølge anklageskriftet, som Ekstra Bladet har fået indsigt i, trængte den 22-årige udviste lette klokken cirka 01:26 den 13. August sidste år ind i lejligheden på Christianshavn, hvor den 67-årige kvinde lå og sov.

 

 

Her stjal han diverse ting, blandt andet en MacBook computer, hvorefter han ifølge anklageskriftet vækkede den 67-årige kvinde og forsøgte at true hende til at udlevere flere værdier.

 

 

Han holdt dynen over hendes mund, satte en metalgenstand mod hendes hals, slog hende i hovedet med knytnæveslag og sagde på engelsk, at han havde en kniv.

 

 

Medens kvinden lå i sengen udsatte den 22-årige hende for et voldtægtslignende overgreb, hvor han blandt andet pressede flere fingre op i hendes skede, skriver Ekstra Bladet.

 

 

Den 67-årige lovede herefter, at hun ville finde penge til ham og gik ind i stuen, hvor hun skreg så højt, at hjemmerøveren stak af.

Læs også
Så mange asylansøgere i Danmark blev sidste år dømt overtrædelser af straffeloven – herunder for drab og voldtægter

 

 

Flygtede til Norge

Efter hjemmerøveriet flygtede den 22-årige lette med svensk statsborgerskab til Norge, hvor han i september sidste år som følge af en international efterlysning blev anholdt og udleveret til Danmark.

 

 

Han erkender tyveriet, men nægter sig skyldig i hjemmerøveri. Han stilles for et nævningeting i Københavns Byret den 4. marts, skriver Ekstra Bladet.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…