Stor gruppe unge mænd skabte utryghed i bymidten – en af dem råbte: “Jeg k…… jeres mor og døtre” til politiet

Gæster i nattelivet i Esbjerg fik natten til lørdag en ubehagelig oplevelse.

 

En gruppe unge mellem 17-24 år havde taget opstilling i Skolegade, her skubbede de til alle forbipasserende mænd og råbte efter alle kvinderne.

 

Politiet modtog en anmeldelse ved o2.30 tiden, hvorefter de rykkede ud med flere patruljer, hensigten var, at nærme sig gruppen fra flere sider. Det lykkedes politiet at få navnene på 12 af 17 personer. De var mellem 17-24 år.

 

Flere af de unge mænd nægtede at forlade Skolegade og/eller opgive deres navn. Nogle blev taget med på stationen. Det er uvist hvor mange personer politiet sigtede og hvad sigtelser lød på, bortset fra en der blevet sigtet for at kaste flasker i gaden og en anden der blev sigtet for fornærmende tiltale mod polititjenestemand.

 

”Jeg knepper jeres mor og døtre – I får med mig at bestille,” råbte han. (Jyske Vestkysten)

 

Det er sikkert ikke første gang politiet oplever verbale udfald mod dem. Og måske har politiet også erfaringer med trusler der handler om, at begå seksuelt overgreb på nogen man holder af.

 

Sexistiske trusler om overgreb mod andres mødre, søstre, døtre eller koner er højst ualmindeligt blandt danskere, derimod er det et mere eller mindre almindeligt sprogbrug blandt mænd med arabisk-islamisk kulturbaggrund.

 

Jyske Vestkysten oplyser intet om urostifternes etnicitet. Ifølge avisen henvendte flere gæster i Skolegade sig efterfølgende til politiet og fortalte, at de var rigtigt glade for, at politiet havde bortvist gruppen af mænd.

 

Den Korte Avis fortæller i en anden artikel om en syrisk-tysk forfatter der mener, at sexistiske udfald mod europæiske kvinder er et udtryk for en orientalistisk mentalitet der går ud på at bruge seksuelle krænkelser som et middel til at vise sin utilfredshed med en anden part. Det kan være et lands magthavere en anden religiøs gruppe, som fx sunnimuslimer mod shimuslimer eller det kan være muslim mod ikke muslim eller den vestlige hvide mand.

 

Den tysk-syriske forfatter Bassam Tibi mener, at det er en forudsætning for fx at forstå sexkrænkelser, begået af indvandrere mod tyske kvinder nytårsnat.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…