Flere lande planlægger burka-forbud – men i Danmark kan flertallet i Folketinget ikke se problemet

Flere lande i Europa har indført burkaforbud. Og flere lande er på vej til at gøre det.

 

Men ikke Danmark. Her går det tilmed den modsatte vej i Folketinget:

 

Fredag var der anden behandling i folketingssalen af et forslag om burkaforbud fra Dansk Folkeparti.

 

Forslag blev første behandlet for en måned siden. Dengang meddelte De Konservative, at de ville stemme ja til et burkaforbud.

 

Men under anden behandlingen fredag var partiet vendt på en tallerken. Nu vil de stemme imod et burkaforbud

 

Forklaringen er den, at De Konservative er kommet i regering med Venstre og Liberal Alliance.

 

Venstre og Liberal Alliance er helt imod et burkaforbud. Og det har De Konservative bøjet sig for. Det er prisen for at være i regering, forklarer partiet.

 

http://nyheder.tv2.dk/politik/2016-12-16-konservative-i-kovending-stoetter-ikke-laengere-dfs-burkaforbud

 

Det betyder, opbakningen til Dansk folkepartis forslag er blevet mindre. Nu er alle andre partier imod.

 

I Europa går det ellers den stik modsatte vej. Her vokser støtte til burkaforbud.

 

Læs også
Dansk Folkeparti opruster: Udvalg, der skal skærpe partiets nationalkonservative profil med Martin Henriksen som formand

Andre lande indfører burkaforbud

Flere andre lande i Europa har allerede et forbud mod at dække ansigtet i offentlige rum. Det er altså ikke tilladt at gå med den muslimske burka eller niqab.

 

Det drejer sig om Frankrig, som for flere år side indførte et forbud.

 

I November stemte et stort flertal i parlamentet i Holland for et forbud i skoler, på hospitaler og i den offentlige trafik.

 

Stort set samtidig blev et forbud vedtaget i Bulgarien.

 

Den norske regering overvejer også et forbud.

 

Og selv Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, har talt for et burkaforbud.

Læs også
TV2 gik over stregen i forhold til Dansk Folkeparti, men trækker nu tilsyneladende i land

 

Angela Merkel holdt tale for sine partifæller på CDU’s kongres i Essen i begyndelsen af december. Her sendte hun følgende opsigtsvækkende budskab:

 

”Hos os skal man vise sit ansigt. Derfor er tilsløring af ansigtet ikke i orden, det bør forbydes.”

 

Merkel krævede et burkaforbud, hvor det overhovedet er juridisk muligt. Det gælder også et forbud mod niqab.

 

Meldingen høstede stormende bifald fra de omkring 1.000 delegerede.

 

http://denkorteavis.dk/2016/nu-gar-selv-angela-merkel-ind-for-et-burkaforbud-hvad-siger-lars-lokke/

 

Trekløverregeringen forsvarer retten til at gå med burka

Læs også
Dansk Folkeparti stiller krav til ny regering om fast grænsekontrol – det er der meget gode argumenter for

Den holdning var De Konservative enige i for en måned siden. Dengang sagde partiets integrationsordfører, Naser Khader:

 

“Burka og niqab er totalt kvindeundertrykkende. De sender forkerte signaler til unge kvinder, der vil integreres, og så skal vi i det her samfund kunne se, hvem vi taler med. Det er konservativ politik, at et samfund ikke kun kræver, at man kan gøre, hvad man vil. Der skal også være nogle grænser. Et frit samfund kræver minimumsrammer for, hvordan vi omgås hinanden.”

 

Justitsministeriet har tidligere tilkendegivet, at det ikke strider mod Grundloven eller Den Europæiske Menneskerettighedskonvention at indføre et burkaforbud.

 

Men Venstre og Liberal Alliance er alligevel imod et forbud.

 

Da forslaget fra Dansk Folkeparti blev første behandlet forklarede integrationsminister Inger Støjberg (V) hvorfor Venstre-regeringen ikke kunne tilslutte sig:

 

”Regeringen lægger afgørende vægt på hensynet til den personlige frihed, herunder retten til selv at bestemme, hvordan man vil klæde sig på. En så grundlæggende frihedsrettighed skal burkaen ikke få os til at give køb på,” sagde Inger Støjberg.

 

Læs også
Dansk Folkeparti ikke velkomne i området – partimedlemmer truet med tæsk og køller, da de ville hænge valgplakater op

Liberal Alliances ordfører, Christina Egelund, sagde under første behandlingen, at Liberal Alliance ikke bryder sig om, at kvinder af hensyn til religiøse doktriner dækker sig til, ligesom man ikke er i tvivl om, at nogen gør det af tvang, men:

 

”Som liberale er vores udgangspunkt imidlertid, at folk må klæde sig, som de vil. Det gælder også muslimske kvinder,” sagde hun.

 

Dengang var De Konservative altså uenig og støttede et forbud. Men nu er de i regering, og derfor har de bøjet sig for de to andre regeringspartier og stemmer imod.

 

Begrundelsen for et forbud

 

“Det er rigtig ærgerligt, at der fortsat ikke er flertal for et forbud. Det er et helt nødvendigt tiltag mod islamiseringen af samfundet, siger Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, til Den Korte Avis.

 

 

“I Dansk Folkeparti mener vi, at i dansk og vestlig kultur, er det en afgørende del af vores omgang med hinanden, at vi rent faktisk kan se hinandens ansigter. Det er afgørende for menneskers interaktion i Danmark, at man ikke skjuler sit ansigt eller sin identitet for sine medborgere. Vi finder det derfor afgørende for den sociale samhørighed, at maskering og heldækkende beklædning som for eksempel burka og niqab generelt bør forbydes i det offentlige rum, og vi undrer os over, at man kan mene noget andet. Det er vigtigt, at vi klart signalerer, at livet i Danmark leves i respekt for ligeværd mellem mænd og kvinder, hvorfor ansigtsdækkende beklædning i det offentlige rum ikke accepteres.”

Læs også
Kristian Thulesen Dahl har en klar interesse i at skrue bissen på over for Mette Frederiksen

 

Der er også et sikkerhedsaspekt i et forbud mod. at man kan bære beklædning, der dækker ansigtet. Terrorister og andre kriminelle kan benytte en sådan beklædning til at sløre deres identitet, mens de udøver terrorhandlinger eller kriminalitet,” siger Martin Henriksen

 

“Alle tager afstand fra islamisme, og det lyder jo vældig fint og flot, men det klinger hult, når flertallet ikke er klar til at sætte handling bag ordene. Når et flertal afviser dette forslag, må betegnes som endnu en sejr til nogle af de mest ekstreme kræfter i vores samfund. De kan se, at i Folketinget og hos politikerne taler man, man siger, at det, de har gang i, er for dårligt, vi vil ikke finde os i det. Men når det kommer til stykket, kniber det med for alvor at gøre noget ved det, og det skal jeg på vegne af Dansk Folkeparti være den første til at beklage,” slutter Martin Henriksen.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…