De politisk korrekte siger, at de skammer sig over at være danskere, men langt de fleste er glade for at være det

Foto: Ole Sørensen
Udskriv

En gang imellem fortæller politisk korrekte medlemmer af de snakkende klasser til udenlandske medier, at de skammer sig over at være danskere.

 

Men sådan ser langt de fleste borgere i dette land bestemt ikke på det. De er meget tilfredse med livet i Danmark.

 

Hvert år bliver der lavet noget, der hedder World Happiness Report. Onsdag kom årets udgave af denne rapport, og den placerede danskerne som verdens lykkeligste folk ud af 156 landes befolkninger.

 

Det er langt fra første gang, at vi danskere ligger helt i spidsen. Men sidste år var vi røget ned på en tredjeplads. Nu kan vi så glæde os over, at vi har genindtaget topplaceringen. På de følgende pladser kommer Schweiz, Island, Norge og Finland. Sverige ligger nummer ti.

 

Listen bygger på, hvor tilfredse folk føler sig med deres liv.

 

Hvor svært kan det være?

Der er en række usikkerheder ved den slags undersøgelser. Men når danskerne år efter år erklærer sig meget tilfredse med tilværelsen, så er der jo tydeligvis en del, vi gør rigtigt i det danske samfund.

Læs også
Nu prøver polsk TV også at forklare hvad, dansk hygge er – her er det de ikke fik med

 

Vi har stor velstand og tryghed. Vi har samtidig en stærk sammenhængskraft med et solidt fundament af fælles værdier og normer, og det skaber høj tillid mellem folk. Vi plejer også at ligge i top, når man laver målinger på tilliden.

 

Der er al mulig god grund til at værne om disse kvaliteter ved Danmark. Vi skal ikke have et opsplittet land, hvor parallelsamfund lever deres eget liv, og hvor der er kraftige kultur- og værdisammenstød.

 

Hvor svært kan det være?

 

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3494634/Danes-spot-world-happiness-report.html

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ