Mange ‘asylbørn’ er i virkeligheden voksne mænd – “de forsøger at svindle sig til en opholdstilladelse”

Udlændingestyrelsen har besluttet at lukke fire såkaldte børneasylcentre.

 

Tre af centrene har været drevet af Langelands kommune, men kommunen har ikke magtet opgaven, så nu har Udlændingestyrelsen valgt at lukke centrene.

 

De unge der bor på de fire centre skal derfor flyttes til andre centre, og 220 af dem skal flyttes til almindelige asylcentre.

 

De 220 er alle 17 år gamle.

 

Beslutningen om at flytte de 17-årige til almindelige asylcentre kommer samtidigt med, at myndighederne har oplevet et rekordstort antal asylansøgere der siger de er børn, men som Retsmedicinsk Institut har testet til at være voksne.

 

I 2016 har Retsmedicinsk Institut på Københavns Universitet undersøgt 800 asylansøgere, der siger de er børn.

 

Instituttets undersøgelser viste, at 600 af de påstående børn med stor sandsynlighed er voksne, dvs. 18 år eller mere. Det skriver Jyllands-Posten.

 

Man må sige, at det er opsigtsvækkende, at myndighederne udtager et så stort antal til undersøgelse, samt at 3 ud af 4 der undersøges vurderes til at være voksne.

 

Noget kunne tyde på, at de foreløbigt 220 17-årige der nu flyttes til almindelige asylcentre er nogle af dem som Retsmedicinsk Institut har vurderet til at være voksne.

 

Inger Støjberg i samråd

Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti mener, at der er tale om helt bevidst snyd. Han foreslår derfor, at man aldersteste alle, med mindre der helt åbenlyst er tale om små børn.

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

 

”De forsøger at svindle sig til en opholdstilladelse og fordele, som de ikke er berettigede til. Og naive og politisk korrekte myndigheder bliver efter min vurdering snydt, så vandet driver”, siger Martin Henriksen til Den Korte Avis.

 

“Vi vil have Inger Støjberg i samråd om sagen. Hun skal svare på, om det overhovedet har nogen konsekvenser, når de lyver om deres alder. Det bør det naturligvis have, også for deres muligheder for at kunne få asyl”, siger Martin Henriksen.

 

Der er sikkert ingen tvivl om, at det er fristende at prøve at lyve sig yngre end man er, fordi det udløser mange fordele, som voksne asylansøgere ikke har.

 

FN´s Børnekonventionen sikrer børn hurtige asylbehandlingstid, ret til omgående familiesammenføring, en voksen til at varetage deres interesser, fx angående bolig og uddannelse. Endeligt sikrer konventionen børn ret til at søge asyl i et andet land end der hvor de evt. er registreret med fingeraftryk.

 

Det er brutalt at flytte de 17-årige børn

Den samlede asyl- og flygtningeindustri samt diverse børnehjælpsorganisationer er naturligvis stærkt imod at flere testes samt at de 17-årige flyttes ud på voksencentre.

 

Læs også
Han blev smidt ud af landet, men han vendte bare tilbage og sagde ”asyl” – så kom han ind igen med blodige konsekvenser

”Det er en brutal beslutning. Det går ud over en gruppe sårbare unge, som bliver endnu mere udsatte,” siger direktør i Børns Vilkår Rasmus Kjeldahl og uddyber:

 

”Der er nogen af de 17-årige, der vil kunne trives der, men der er også mange, som er på et udviklingsstadie, som minder om et langt yngre barn. Dermed er de slet ikke klar til at flytte til et voksencenter,” siger han. (DR)

 

Fællesskab med voksne fra samme kultur

Der er ikke noget belæg for at påstå, at de 17-årige ikke kan trives på de almindelige centre, også selvom nogle af dem skulle være bagefter i deres mentale udvikling.

 

Tværtimod er det min vurdering som pædagog, der har arbejdet meget med indvandrerbørn, at der er rigtig meget der taler for, at de unge kan profitere af at komme på et voksencenter. Her får de mulighed for at knytte sig til voksne, der har den samme kulturbaggrund som dem selv.

 

Voksne der er i samme situation som dem selv, voksne der taler deres eget sprog og som har let ved at forstå, hvad de oplever og føler ved at være kommet til en helt anden kultur langt hjemmefra.

 

Udlændingestyrelsen slipper naturligvis ikke de 17-årige uden, at der tilknyttes ekstra personale eller mentorer, der kan hjælpe de unge til rette i de asylcentre de flyttes til.

Læs også
Myndighederne spærrede Bazar Vest af – og afslørede dårlig hygiejne, sort arbejde og socialt bedrageri

 

Og hvis man ser på, hvad de unge er vant til, så kommer ophold i voksencentrene jo til at ligne hjemlandenes familiestrukturer langt mere, end på et børnecenter, hvor de unge er sammen med en masse andre på nøjagtig samme alder samt et antal pædagoger.

 

Masser af voksne der forstår hvad de taler om, og kvinder, mødre og børn der kan tilbyde en anden form for hjemlig tryghed.

 

Direktøren i Børns Vilkår slår på, at de unge asylansøgere er særligt udsatte og sårbare. Det kan ikke udelukkes at nogle af dem er, men man må heller ikke glemme, at det er unge mænd der oftest har rejst den halve verden rundt, på egen hånd, og som har været i stand til at holde tungen lige i munden og tage vare på sig selv, i en verden fyldt med grumme farer.

 

Udlændingeretsadvokaterne kan åbenbart ikke få udlændinge nok

Ifølge Udlændingestyrelsen lader man altid usikkerheden ved alderstest komme udlændingen til gode. Man arbejder pt. med et alderspænd på +/- 1 år.

 

”Vores praksis i Udlændingestyrelsen er, at vi tager udgangspunkt i den yngste alder inden for undersøgelsens mest sandsynlige spænd. Som en grov tommelfingerregel accepterer vi en forskel på ét år imellem den yngste alder inden for det mest sandsynlige aldersspænd og den alder, ansøgeren oplyser. Hvis resultatets mest sandsynlige spænd f.eks. er 18-19 år, og ansøgeren har oplyst 17 år, fastlægger vi alderen til 17 år,” skriver kontorchef Teresa McNair fra Udlændingestyrelsen til Jyllands-Posten.

 

Læs også
Mange asylansøgere begynder at snyde det danske samfund, så snart de har fået foden inden for landet

Jytte Lindgård, der er formand for landets udlændingeretsadvokaterne, mener, at tvivlen i for ringe grad kommer asylsøgeren til gode.

 

”Vi synes, at Udlændingestyrelsen ofte lægger sig i den høje ende af aldersspændet,” siger hun. (JP)

 

Det kan ikke overraske, at udlændingeretsadvokaterne mener, at usikkerhedsmargenen burde være mindst dobbelt så bredt. Flere andre lande anerkender slet ikke de medicinske test og mange mener, at det er utilstedeligt overhovedet at mistænke for snyd.

 

Desuden er det kun i udlændingeretsadvokaterne interesse at der kommer så mange udlændinge til Danmark som muligt, ellers risikerer de jo at miste deres arbejde.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…