Masseslagsmål mellem unge asylansøgere undskyldes med – ”nogle ting, de har med i deres bagage”

Skærmprint Holmegård Asylcenter

En større gruppe unge mænd kom søndag aften op at slås på Børnecenter Tullebølle på Langeland.

 

”De drenge har – lige så vel som drenge på andre børnecentre – nogle ting med i bagagen, som gør, at de reagerer mere voldsomt på drillerier og småskænderier, end andre gør, siger drifts- og logistikchef Ulrik Pihl. (Ritzau/Berlingske)

 

Ifølge Ulrik Pihl er episoder med voldsomme reaktioner typiske på alle centre for uledsagede mindreårige asylansøgere. Ulrik Pihl har dog ingen forklaring på, hvorfor Børnecenter Tullebølle har haft flere af disse hændelser end andre lignende centre.

 

En pressemeddelelse fra Holmgård Asylcenter oplyser, at der var 15-20 unge involveret i slagsmålet og at det varede i omkring et kvarter.

 

En medarbejder blev slået med en hånd af en af drengene, men uden at komme til skade. En anden medarbejder faldt og slog sin albue, da han forsøgte at opløse slagsmålet. En af de involverede drenge blev anmeldt til politiet med det samme, og politiet tog ham med, forlyder det af pressemeddelelsen.

 

Ifølge Fyens Politi blev en medarbejder slået med et rør. En 15-årig asylansøger er nu sigtet for vold mod tjenestemand. Fyens Politi oplyser også, at ingen af de involverede unge har ville forklare politiet hvad der var årsag til konflikten, samt at der var ca. 40 unge involveret i slagsmålet. (Fyens.dk)

 

Man må sige, at det kan undre, at der er stor uoverenstemmelse mellem asylcentret og politiets oplysninger om hændelsen. Ret beset ser det ud til, at asylcentret forsøger at underbeskrive hvad der faktisk er sket.

 

Det er borgerne der betaler for driften af asylcentret hvor der ifølge centrets hjemmeside pt er 58 ansatte til at varetage omsorgen for omkring 60 asylansøgere under 18 år. Derfor skulle man syntes at det mindste Holmegård Asylcenter kunne gøre var at fortælle offentligheden den hele sandhed, men sådan fungerer det tilsyneladende ikke.

 

Man kunne frygte, at de haltende informationer kunne bunde i manglende faglighed, en bekymring der understøttes af Ulrik Pihls udtalelse om de unge asylansøgeres medbragte bagage.

 

Det handler om grundlæggende kulturforskelle

Der er helt sikkert uledsagede mindreårige asylansøgere der bærer på voldsomme oplevelser, måske traumer, fra krigslignede tilstande i deres hjemlande.

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

 

Men det er også en kendsgerning, at de kulturer de unge kommer fra har en fundamental anderledes måde at håndtere konflikter på. det har været kendt i bla. folkeskolen lige så længe som der har været muslimske indvandrere i Danmark.

 

Hvor det i dansk kultur anses som en slags taber-mentalitet at håndtere konflikter med vold og slåskampe, anses det stik modsat i arabisk/muslimsk kultur for højst prisværdigt og ærefyldt. Dialog, samvittighed og konfliktmægling har ikke høje stjerner i arabisk/muslimsk kultur.

 

Dette ses konkret udmøntet i islamisk lov sharia, hvor det grundlæggende handler om øje for øje og tand for tand.

 

Derfor er det ikke så mærkeligt, at de unge asylansøgere reagerer som de gør.

 

Det siger sig selv, at ikke alle muslimer er lige fast forankrede i den kultur de er rundet af. Men det er en konstatering at en meget stor gruppe er og at de næppe nogen sinde vil evne at lægge den fra sig, til fordel for en blød dansk identitet.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…