Lejrchefen holdt orden i asylcenter og stoppede voldelig asylansøger – nu er takken blevet en politianmeldelse

Skærmprint You Tube/Information

Voldelige asylansøgere har kronede dage i et ‘blødt’ samfund som det danske. Her bøjer man generelt hellere af, end man sætter hårdt mod hårdt for at stopper volden.

 

Det ved Kent Nielsen alt om.

 

Han var en dygtig lejrchef i Asylcenter Næstved. Han var konsekvent og retfærdig til glæde for de mange, som opfører sig ordentligt.

 

En lejrchef, som sørgede for, at reglerne blev overholdt og de asociale og voldelige mænd holdt i kort snor. Det er i hvert fald det helt klare indtryk, man får, når man hører det lange interview, han har giver til TV2 ØST (20.5), og når man læser Radio24syvs opsigtsvækkende gennemgang af sagens akter fra den 17.5.

 

http://www.tveast.dk/artikel/fyret-lejrchef-det-var-voldsomt-men-noedvendigt

 

http://www.radio24syv.dk/udvalgte-nyhedshistorier/asylansoeger-ville-slaa-lejrchef-ihjel/

 

Men Kent Nielsen har ikke fået tak for sin indsats. Han er tværtimod blevet straffet hårdt.

 

Kent Nielsen er nu fjernet fra sin stilling som lejrchef. Hængt ud som truende og voldelig. Og Langelands Kommune har netop politianmeldt Asylcenter Næstved på baggrund af en meget omtalt situation, hvor han med benlås stoppede en voldelig asylansøger, som truede ham på livet.

 

De ‘gode’ græder, og 160 har skrevet under på, at de gerne vil have ham tilbage. Men de ‘onde’ kan sikker roligt le og regne med at der fremover vil være mere spillerum for asociale elementer.

 

Samme problemer overalt

Der er ellers særdeles god brug for håndfaste og konsekvente myndigheder.

Læs også
’Sydlandsk mand’ gjorde seksuelle tilnærmelser til kvinde på gaden – da hun afviste ham, fik det uhyggelige konsekvenser

 

Asylansøgere, der truer, er voldelige, snyder og sex-krænker, er hverdag blandt mange asylansøgere også på asylcentrene.

 

Vi har utallige beretninger fra Sverige og Tyskland. Men også i Danmark er den gal med en asocial adfærd. Det er beskrevet i mange artikler i Den Korte Avis.

 

Asylansøgerene kommer til Danmark og det øvrige Europa med en langt mere voldelig kultur i bagagen.

 

Her møder de en helt anderledes blød og dialogorienteret kultur. En kultur, som iøvrigt også er kammet over i samfundet som helhed til skade for blandt andet folkeskolen, og børns opdragelse og opvækst mere generelt.

 

Men særlig galt går det, når unge mænd fra Mellemøsten og Afrika bliver mødet med denne holdning, som er grundlæggende anderledes, end den de er vandt til i de ikke-vestlige muslimske lande, de kommer fra.

 

Hvis det ikke skal gå helt galt med asylansøgerne og senere hen med integrationen af folk fra disse dele af verden, så kræver det klare retningslinjer og konsekvens.

Læs også
Dansk Folkeparti ikke velkomne i området – partimedlemmer truet med tæsk og køller, da de ville hænge valgplakater op

 

Det var det Kent Nielsen forsøgte men nu er blevet straffet for.

 

Voldelig asylansøger og benlås

Da Kent Nielsen ankom den 2. maj, blev han mødt af en oprevet medarbejder, som fortalte, at en asylansøger truede med at slå lejrchefen – altså Kent – ihjel.

 

Det var en asylansøger, der har voldt problemer i stort set hele den tid, han har været i landet.

 

Først var han på et Røde Kors asylcenter. Men han blev flyttet væk, fordi han krænkede kvinder og børn. (Radio 24syv)

 

I Næstved har der også været store problemer med flere indberetninger om truende og aggressiv adfærd overfor personalet og andre asylansøgere.

 

Læs også
Indvandrer slog, sparkede og truede 15-årig pige – så forsøgte han at lyve sig fra det i retten

De handler blandt andet om, at han ifølge andre asylansøgere skulle have gemt en stor sten, som skulle bruges til at slå Kent ihjel.

 

Og den 2. maj gik det altså galt.

 

Inden Kent ankom til lejren, er asylansøgeren gået amok. Ude på gaden har han stoppet bilister og slået på bilerne.

 

Da Kent hørte om problemerne, gik han ind i lejren, hvor asylansøgeren kom farende imod ham. Folk stimlede sammen og asylansøgeren blev helt uregerlig. Han slog på en rude og ville tilsyneladende bruge glasset som våben.

 

Da Kent forsøgte at berolige asylansøgere, slog han ud efter Kent. To ansatte kom løbende, og de tre fik lagt asylansøgere på jorden. Men han slog, råbte og spyttede. Situationen var ret kaotisk og endte med, at asylansøgeren blev lagt i benlås.

 

Kent talte til ham på dansk, det blev oversat til arabisk. Derefter faldt manden til ro og Kent og de to ansatte slap deres greb.

 

Læs også
Tyskerne er blevet mere kritiske over for asylansøgere – de stoler ikke på dem

Information og Langelands Kommune

Denne voldsomme episode blev optaget på video (se bunden af artiklen), og videoen blev givet til Information, som besøgte lejren kort efter. De skulle egentlig tale med beboerrådet.

 

Men da Information bragte artikel, var der ingen udtalelser fra beboerrådet.

 

Avisen bragte videoen, og i artiklen beskriver anonyme kilder lejrchefen som usympatisk, hård og truende. En mand de er bange for og glade for at slippe af med.

 

Information går til Langelands Kommune, som driver lejren. De viser dem videoen og gengiver de anonyme beskyldninger mod Kent Nielsen for at være hård og truende.

 

De fortæller også kommunen, at Kent Nielsen har en voldsdom fra sin tid på et bosted for utilpassede unge.

 

Det er reelt ‘kun’ en overtrædelse af magtanvendelsescirkulærer, som gælder for ansatte på bosteder og iøvrigt er ret restriktivt.

Læs også
Video: To arabere stak mand ned på togstation, fordi han var kristen – så hånede de ham og hans religion

 

Men beskyldningerne om en ‘voldsdom’ kører videre. Sammen med videoen og de anonyme beskyldninger ender det med, at Langelands Kommune fritstiller Kent Nielsen, som fratræder sig stilling den 1. juni.

 

Kent Nielsen sørgede for, at reglerne blev overholdt

Der er omkring 400 asylansøgere i teltlejren. Men der er i sagens natur en meget stor udskiftning. Det stiller særligt store krav til ledelsen af denne og andre asylcentre.

 

Blandt andet derfor er der centralt fra lavet nogle klare regler for asylansøgerne.

 

Kent Nielsen sørgede for, at reglerne blev overholdt. Men det betød, at de asylansøgere som prøvede at smyge sig uden om, blev vrede på ham.

 

To af dem, der har flest indberetninger for eksempel for butikstyveri, er tilsyneladende blandt dem, der nu siger, at de er glade for, at han er væk. Ja det tror pokker, at de gerne vil af med ham, så de får mere frit spil.

 

Der er eksempelvis en central fastsat regel, der siger, at en asylansøger, som i tre dage ikke har hentet sin post, skal betragtes som frameldt og sendes til Sandholmlejren.

 

Når Kent Nielsen gjorde denne regel klar for asylansøgerne, og når han konsekvent håndhævede den – så blev han kaldt truende. Og det er det han nu bliver straffet for.

 

En anden regel siger, at man ikke bare kan blive væk fra aktivering, rengøring og sprogundervisning.

 

Når Kent Nielsen håndhævede denne regel – så blev han kaldt hård. Og det er det han nu bliver straffet for.

 

En afgørelse med vidtrækkende betydning

Den 16. maj blev asylansøgeren anholdt af politiet og sigtet for trusler og vold. Han blev fængslet i 21 dagen.

 

Men Langelands Kommune har altså også politianmeldt Asylcenter Næstved. Det er selve hændelsen med benlås, der er anmeldt og i princippet ikke Kent Nielsen.

 

Samtidig oplyser centerlederen, at man har har igangsat en intern undersøgelse af kulturen på centeret.

Selve politianmeldelsen sker for at få en uvildig instans udefra til at vurdere, om der er foregået ting, der gik over stregen. Det oplyser Ulrik Pihl til Ritzau.

 

– Det er vigtigt, at der kommer en part udefra ind til at vurdere, om der er brugt unødvendig magt. Det er selve hændelsen, vi har politianmeldt og ikke de personer, der var impliceret.

 

– Der er mange udsagn i den her sag fra flere forskellige sider. Videoen virker voldsom, men jeg tænker også, at det er taget ud af en kontekst. Vi ved heller ikke, hvad der ligger forud for optagelserne, og det er også afgørende, siger han.

 

Udfaldet af politianmeldelsen og den interne undersøgelse kan få vidtrækkende betydning.

 

Den mangel på konsekvens, der er i dagens samfund, betyder at ingen rigtig tør håndhæve regler og straffe asocial indsat. Kent Nielsens skæbne understreger for mange at det skal man lade være med. Man bliver hængt ud som menneskefjendsk og kan miste sit job.

 

Udfaldet af undersøgelsen og politianmeldelsen kan betyder, at denne konsekvens bliver endnu værre.

 

Asociale elementer blandt asylansøgere og i samfundet i det hele taget vil få endnu lettere spil.

 

http://denkorteavis.dk/2016/afsloring-asylansoger-ville-sla-lejrchef-ihjel-vi-er-blevet-et-rystende-naivt-samfund-som-voldelige-udlaendinge-kan-lobe-om-hjorner-med/

 

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…