Sigøjnere har opdaget et ”smuthul” i loven – så nu har de skaffet danskerne et nyt problem på halsen

Arkivfoto.

Der går nærmest ikke en dag uden, at en politikreds advarer borgerne om tricktyve blandt andet i døgnrapporterne.

 

Tyvene kommer typisk fra Rumænien og Bulgarien, de er sigøjnere eller såkaldte romaer, og de kommer til Danmark med ét formål, at begå kriminalitet.

 

”Vi har dem hver sommer. Det kommer i bølger – så er de der en uge, og så er de væk igen. Det er alt fra, at de sælger på rastepladser, til at de står og kalder på hjælp på motorvejen, og så er de i stedet tricktyve,” siger Per Jørgensen fra Nordjyllands Politi. (Ekstra Bladet)

 

Se billede på BT her. Se billede på Ekstra Bladet her.

 

Jyllands-Posten har talt med Københavns Politi.

 

”De sidste tre-fire år har vi set en kraftig tilstedeværelse af tilrejsende rumænere. I år har vi for første gang set nogle personer komme fra et område i Rumænien, som vi ikke er stødt på før. Jeg tror, at det her bliver et tilbagevendende problem år efter år,” siger Kjeld Farcinsen fra Københavns Politi, og forklarer hvorfor politiet har svært ved at få skovlen under det rumænske rakkerpak.

 

I juni måned skrev hans afdeling 51 sager primært mod folk fra Rumænien. Men selvom tyvene bliver taget, kan politiet ikke stille noget op. Det forhindrer et EU-direktiv.

 

”Det er typisk småtyverier, hvor det går hurtigt, og varerne er let omsættelige. Men opholdsdirektivet i EU gør det svært at få dem udvist, selv om de laver smårapserier. Ved berigelse skal du op på en værdi på over 80.000 kr., før vi kan udvise,” forklarer politiet. (JP)

 

Man skulle tro sådan et direktiv var lavet under en brandert, for det hører jo ingen steder hjemme med en beløbsgrænse overhovedet. Kriminelle turister bør da omgående få besked på at forlade landet.

 

Og skulle man endelig have en beløbsgrænse burde den naturligvis være markant lavere end 80.000 kr.

 

Læs også
Så mange asylansøgere i Danmark blev sidste år dømt overtrædelser af straffeloven – herunder for drab og voldtægter

Kom til Danmark og stjæl for 79.999,99 kr, uden at der sker dig noget, hvis du bliver taget. Og hvis du får en bøde kan du roligt rykke den i stykker, for hvordan vil de opkræve den, for sigøjnere har som regel ingen fast adresse, officielt i hvert fald.

 

Det er forrykt og Danmark er til grin. Men ikke nok med, at vi må døje med tilrejsende tyvagtigt rakkerpak, vi må også acceptere, at lovgivningen tillader, at de slår lejr midt i byen.

 

Det er ikke forbudt at sove på gaden

Modsat Sverige, er det med få undtagelser ikke tilladt at overnatte i naturen, men det respekterer de fleste sigøjnere ikke, de finder gode overnatningssteder med adgang til vand og toiletter.

 

I det rekreative naturområde Avedøre Holme syd for København, hvor de ødelægger området med utryghed, afføring, skrald og gamle tyvekoster, har myndighederne været nødt til at lukke de offentlige toiletter ved strandparken, fordi de besørger over det hele, så rengøringspersonalet ikke vil komme der.

 

http://denkorteavis.dk/2016/sigojnere-forpester-rekreative-naturomrader-med-skrald-og-afforing-og-de-lokale-aeldre-tor-ikke-forlade-husene-af-frygt-for-indbrud/

 

Og inde i København ses flere og flere sigøjnere overnatte på gaden, på pladser og omkring broer. Desværre kan politiet ikke stile noget op, fordi det ikke er forbudt at sove på gaden.

Læs også
Tre modbydelige sager om voldtægt og drab har skabt international debat om indvandring og kriminalitet

 

Politiet har derfor ikke hjemmel til at ”fjerne” sigøjnerne, for det ville være diskrimination. Hjemløse har lov til at sove på gaden, så det har tilrejsende sigøjnere også.

 

”Du kan skrive dem på det grønne område, men du kan ikke skrive dem, hvis de ligger på fortovet ved siden af. Eksempelvis er Gammel Torv i Københavns centrum i en længere periode blevet brugt som soveplads. (JP)

 

Ungarn forbyder det

I 2013 vedtog Ungarns parlament, som en del af en forfatningsændring, at det fremover er forbudt at overnatte i det offentlige rum.

 

Beslutningen mødte øjeblikkeligt stor kritik fra diverse menneskerettighedsorganisationer, og flere lande, herunder Danmark, gik sammen og skrev et brev til EU-Kommissionens formand, José Manuel Barroso, hvor de foreslog, at EU skal have nye værktøjer for bedre at kunne reagere overfor lande, der går imod EU’s grundlæggende værdier. (Kristeligt Dagblad)

 

Ungarn med præsident Viktor Orban i spidsen, er fløjtende ligeglade med, at EU buher af dem. Ungarn lader sig langt fra altid dikterer, hvis man mener, at der skal andre løsninger til, end dem EU præsenterer.

 

Læs også
Nye tal: Medens kriminaliteten falder generelt, stiger volden og antallet af voldtægter dramatisk – men det snakkes der helst ikke om

Desværre har vi ikke en regering i Danmark der tager vare på folkets tarv, på samme måde som i Ungarn. Så Københavns Politi har sikkert ret, når de forventer, at problemet med sigøjnerne vil tiltage de kommende år.

 

Det er bare noget vi må lære at leve med, ligesom alt det andet, terror, parallelsamfund, voksende utryghed og sammenhængskraft i nedbrud.

 

Video der viser sigøjnerlejre i Sverige.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…