Kommuner segner under udgifter til bolig for syrere og deres familier

Tv Syd har spurgt flere Syd- og Sønderjyske kommuner om, hvordan de klarer forpligtigelse med, at finde boliger til de mange udlændinge som får familiesammenføring.

 

Udlændinge der har opnået flygtningestatus i Damark, har retskrav på, at den kommune de visiteres til, har pligt til at tilbyde dem en passende bolig.

 

Flere kommuner siger det er en udfordring. På Fanø, hvor der ikke engang er boliger nok til øens beboere, har forpligtelsen i visse tilfælde kostet kassen.

 

En Fanøboer skriver på Facebook: ”Vi har jo ikke engang boliger til os der bor herovre i forvejen.”

 

Fanøs borgmester bekræfter, ”at der på øen lige nu er stor boligmangle”. (Tv Syd)

 

I jagten på en økonomisk rimelig løsning, planlægger kommunen nu et antal pavilloner.

 

Borgmester Erik Nørreby (V) fortæller, at det er for at undgå dyre løsninger som Bed and Breakfast og sommerhuse.

 

Kommunen har fx måtte installere en syrisk familie på 6 personer på Bed and Breakfast i tre uger, det kostede 35.900, – kr.

 

Og en anden syrisk familie på 6 personer er pt installeret i et sommerhus. Det koster 16.000, – kr. om måneden plus forbrug.

 

Alene lejen udgør 192.000, – kr. for et år, hertil kommer forbrug, så den samlede regning kan nærme sig en kvart mio. kr. for en familie på 6 personer.

 

Læs også
Det er populært med et smukt vægur i indretningen

Især for en lille kommune som Fanø er situationen en bombe under økonomien.

 

”Regeringen har jo sagt at det her ikke kommer til at påvirke økonomien, men vi kan se nu, at det gør det i høj grad,” siger borgmesteren. (Tv Syd)

 

Han håber nu på, at Regeringen sender nogle penge.

 

Og den syriske familie i sommerhuset, håber de kan blive i huset, hvor der er masser af plads inde og ude. De er ikke umiddelbart begejstrede for udsigt til flytning.

 

Se indslaget fra Fanø på Tv Syd her.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…