To drenge fra en skole med mange indvandrerelever skriver til rektor: ”Vi er bange for at gå i skole, hvorfor gør du ikke noget?”

To drenge på en skole med mange indvandrere skriver brev til rektor: ”Vi er bange for at gå i skole, hvorfor gør du ikke noget?”

 

Masseindvandringen til Sverige trækker mange negative konsekvenser med sig. Det kan for eksempel mærkes i skolen, hvor der pludselig skal integreres mange elever, med helt andre referencer om skole.

 

De nye elever kommer oftest fra kulturer hvor skolen har meget autoritet, hvor piger og drenge undervises adskilt, og hvor religionsundervisningen taget afsæt i islam.

 

I Danmark som i Sverige er skolen lige modsat, den er anti-autoritær, piger og drenge undervises sammen og religionsundervisningen er oplysende, ikke forkyndende.

 

De nye elever har for manges vedkommende ingen fornemmelse for, hvordan man begår sig i en svensk skole.

 

Samtidigt ofte lært hjemmefra, at ikke-muslimer er undermennesker, som ikke er så gode som muslimerne.

 

Det er ikke svært at forestille sig, at sådan et kulturmøde skaber mange problemer, for lærerne som for eleverne.

 

På en skole i Kristianstad i Skåne, har adskillige små elever været udsat for chikane og vold fra de fremmede børn, hvoraf mange går i modtageklasse.

 

To mødre fortæller

Malin har to drenge på skolen, nu fortæller hun Fria Tider om problemerne.

 

”Mine børn har været hjemme siden i onsdags. De føler sig ikke trygge på skolen og jeg vil ikke tvinge dem derhen. Når de går hjem bliver de forfulgt af en gruppe som råber beskidte ord efter dem, ord som ikke hører til blandt børn i 2. og 3. klasse,” siger Malin.

Læs også
’Sydlandsk mand’ gjorde seksuelle tilnærmelser til kvinde på gaden – da hun afviste ham, fik det uhyggelige konsekvenser

 

Madeleine har også to drenge på skolen, de går i 1. og 2. klasse.

 

”Mine børn var hjemme i fredags, fordi deres bedste ven var blevet ”kvalt” i torsdags. De havde ondt i maven. Min dreng på syv år er også blevet slået i jorden, så hans knæ er fyldt med blå mærker,” fortæller Madeleine. (Fria Tider)

 

Rektor siger vi skal udvise forståelse

Og det er ikke kun Malin og Madeleines fire drenge som nu er blevet bange for at gå i skole. Syv familier har for nylig haft møde med rektor Annika Persson. Forældre ville spørge hvad rektor vil gøre for at få trygheden tilbage.

 

Malin havde også taget et brev med til rektor fra hendes sønner i 1. og 2. klasse.

 

Hej rektor

Vi er bange for at gå i skole. Jeg vil ikke længere blive sparket eller kvalt, hvorfor hjælper du os ikke? Vagterne gør ingenting. I må tage ansvar, så vi igen kan være trygge. Hjælp os.

Læs også
Dansk Folkeparti ikke velkomne i området – partimedlemmer truet med tæsk og køller, da de ville hænge valgplakater op

 

Svaret var nedslående, rektor ville simpelthen ikke gøre noget. Derimod blev forældrene sendt hjem med besked om at vise forståelse for de udenlandske børns voldelige adfærd.

 

”Rektor sagde til os, at man skal have forståelse for, at de er flygtet fra krigen. Og de kan være født i en flygtningelejr og have mange traumatiske oplevelser med sig,” fortæller Madeleine.

 

”Men hvordan skal jeg forklare mine børn, at det er helt ok, at de bliver kvalt og slået, og at der bliver sagt til dem, at de skal gå hjem og knalde fars pik – fordi det er synd for dem, fordi de er flygtet fra krigen?” spørger Madeleine.

 

Det er naturligt at slå hvis man mangler ord

Forældrene i Kristiansand har svært ved at se hvad de skal stille op. De kan skrive børnene op til andre skoler, men de er alle sammen fyldt op. Og på mange skoler, er elever med udenlands baggrund i flertal, som på deres egen skole.

 

”Vores børn er blevet en minoritet, det er grunden til at det er blevet sådan. Men rektor mente ikke, at det er de udenlandske børn som er uregerlige, men at det er mangel på kommunikation mellem børnene som skaber problemerne. Der er kulturelle forskelle og sprogvanskeligheder, og hvis man ikke kan forstå hinanden, så bruger de næven til at komme til orde,” fortæller Malin efter mødet med rektor.

 

Læs også
Indvandrer slog, sparkede og truede 15-årig pige – så forsøgte han at lyve sig fra det i retten

Det har og er til en vis grad stadig udbredt blandt lærer og pædagoger, at tilslutte sig dén forklaring. Hvis man ikke kan udtrykke sig med ord, så er det naturligt at slå.

 

Der er ikke noget belæg for den påstand, men den hjælper pædagoger og lærere med, at undgå at forholde sig undersøgende til den kultur de fremmede børn er præget af.

 

Mange udenlandske børn integreres i klasserne uden, at det skaber problemer. Nogle af disse børn har svært ved at lære sproget, men de bliver på ingen måde voldelige eller respektløse af det.

 

Kilde: Fria Tider.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…