Fødselslægen skulle tilse en muslimsk kvinde, men hendes mand råbte: ”Ingen mand må komme ind til min kone” – så gik det helt galt

Colourbox

 På en fødselsafdeling i Wien skulle en læge tilse en muslimsk kvinde, hvis veer var gået i gang. Men ved indgangen til fødestuen forhindrede den fødende kvindes mand lægen i at komme ind.

 

”Ingen mand må komme herind, kun en kvinde,” råbte han.

 

Han fik sin vilje. Lægen gik sin vej, og en jordemoder tog over og gennemførte fødslen som vanligt. Alt gik, som det skulle.

 

Så vendte lægen tilbage for at tilse kvinden efter fødslen.  Manden satte sig endnu engang voldsomt til modværge. Men denne gang fik han besked om, at lægen var nødt til at være til stede i forbindelse med efterundersøgelsen.

 

Manden lod sig ikke sådan standse. Han hev lægen til side og sagde: ”Du er et dårligt menneske, sådan noget må man ikke, i min religion står der skrevet, at sådan noget er forbudt!”

 

Den ophidsede mand fortsatte: ”Hvilken moské går du i? Spørg din imam, han vil bekræfte, at jeg har ret. Ville du lade din mor behandle af mandlig læger?”

 

”Ja, det er sket en del gange,” svarede lægen. Så sagde han udglattende: ”Vi er alle gode mennesker.”

 

”Skik følge eller land fly!”

Det er ikke til at vide, om mandens ejendommelige spørgsmål skyldtes, at lægen også havde indvandrerbaggrund.

 

Men én ting fremgik med al ønskelig tydelighed: Ægtemanden tog for givet, at et østrigsk hospital skulle fungere på hans religiøse og ideologiske præmisser.

 

Islam kan ikke bøje af. Det må det vestlige samfund gøre.

Læs også
Socialdemokratisk politiker: ”Vi skal nok sørge for, at navnet Muhammed aldrig forsvinder”

 

Og det gjorde hospitalet faktisk i et vist omfang, eftersom lægen holdt sig væk før fødslen.

 

Situationen er ganske typisk: Den muslimske mand var parat til at gøre hvad som helst, for at hans islamiske kvindesyn kunne sætte sig igennem. For at undgå en større konflikt føjede man ham i første omgang.

 

Men man er nødt til at stå fast og gøre en grundregel klar: ”Skik følge eller land fly!”

 

Noget kunne tyde på, at hospitalet nu går i den retning. For at undgå den slags konflikter vil man fremover præsentere patienterne for en formular. Ved at skrive under på den erklærer de sig på forhånd indforståede med, at de kan blive behandlet af både mandligt og kvindeligt personale.

 

http://www.krone.at/oesterreich/muslim-lehnt-bei-kindsgeburt-maennlichen-arzt-ab-nur-eine-frau-story-541821

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…