EU-Kommissionen fælder pinlig dom over Københavns Lufthavn: Der er ikke styr på, hvem der strømmer ind i landet

Colourbox

Her i avisen har vi tidligere gang på gang skrevet om den mangelfulde grænsekontrol i Københavns Lufthavn i Kastrup, som ifølge politiet selv gør det nemt for illegale indvandrere frit at rejse ind i Danmark.

 

”Set med mine øjne er der store problemer med at dæmme op for illegal indvandring, narkokriminalitet og menneskehandel,” sagde således formanden for Københavns Politiforening, Michael Bergmann i Den Korte Avis 16. oktober 2014. Det var i en kommentar til den manglende grænsekontrol i lufthavnen.

 

Her to år senere har forholdene tilsyneladende ikke bedret sig.

 

Dårlig paskontrol og sjusk med fingeraftryk

Således fremgår det af en uanmeldt EU-inspektion af kontrolforholdene i Københavns Lufthavn i Kastrup, at de er under al kritik.

 

EU-kommissionen har ifølge Jyllands-Posten fremsendt en liste med ikke færre end 13 henstillinger om kontrolforhold, der trænger til at blive forbedret.

 

Især indskærper EU-Kommissionen, at Danmarks hurtigst muligt bør indføre det elektroniske passager-informationssystem (API). Dette system gør det ifølge avisen muligt at indsamle passageroplysninger fra flyselskaber og samtidig kontrollere passagererne i Schengen-databasen, førend de får adgang til Danmark.

 

Systemet skulle blandt andet være et effektivt våben til at afsløre illegal indvandring og Syrien-krigere.

 

Ligeledes konstaterer EU, at kontrolpersonalet i lufthavnen er for dårligt uddannede til at afsløre falske legitimationspapirer, ligesom der er tekniske problemer med systemet, som indsamler fingeraftryk i paskontrollen.

 

Rigspolitiet afviser, at kontrollen ikke er effektiv nok

Hos Rigspolitiet erkender centerchef Per Fiig, at Danmark har modtaget 13 henstillinger vedrørende mangler ved grænsekontrollen i Københavns Lufthavn i Kastrup. Men han afviser, at grænsekontrollen ikke skulle være effektiv nok.

 

Læs også
Langt over to hundrede menneskesmuglere er fængslet på grund af grænsekontrol – men Radikale kaldet det symbolpolitik

”Vi ser evalueringen som en række anbefalinger til, hvordan vi kan styrke kontrollen yderligere og gøre grænsekontrollen endnu mere robust, og det arbejder vi intenst med at få implementeret og komme på plads med hurtigt muligt,” siger Per Fiig til Jyllands-Posten.

 

Hos Dansk Folkeparti kalder retsordfører Peter Kofod Poulsen det ”en skandale”, at Danmark tilsyneladende ikke har styr på grænsekontrollen i lufthavnen. Han vil nu indkalde justitsminister Søren Pind (V) i samråd om sagen.

 

http://jyllands-posten.dk/indland/ECE9124286/eukontrol-har-afsloeret-mangelfuld-graensekontrol-i-lufthavn/

 

Politiet tager bladet fra munden – Nu er der nærmest fri adgang gennem lufthavnen for dem, der vil snyde

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…