En ”stor velkomstfest for flygtninge” udløste en ordentlig omgang politisk korrekt fordummelse i TV

Arkivfoto fra en anden sammenhæng

Forum i København var lørdag rammen om en ”stor velkomstfest for flygtninge”, som TV2 News kaldte det. Konkret var det 2.000 flygtninge og asylansøgere, der skulle bydes velkommen.

 

Arrangørerne var folk, der repræsenterer den yderste politiske korrekthed af den støbning, der befinder sig omkring Enhedslisten, Alternativet og Det radikale Venstre.

 

Nogenlunde samme sted ligger Journalistisk Venstreparti placeret, og den ”store velkomstfest” fik da også en overordentlig velvillig behandling af de offentlige TV-stationer.

 

Reklamebrøl

TV-Avisen og TV2 News lavede en omtale, hvor det var fuldstændig umuligt at skelne mellem den journalistiske dækning og arrangørernes eget reklamebrøl for arrangementet.

 

Man gav indtryk af, at der her var tale om et enestående nyt initiativ, hvor virksomheder og flygtninge kunne bringes sammen, så mange flygtninge kunne komme i arbejde.

 

Forhåbentlig er der da nogle stykker, der kan få sig et arbejde gennem dette møde.

 

Men det er helt hen i vejret at fremstille et sådant arrangement, som om det kan levere noget væsentligt  bidrag til at løse problemerne med de kolossalt mange flygtninge på offentlig forsørgelse.

 

Møder med magre resultater

For det første er det mildt sagt ikke første gang, man arrangerer store møder med dette formål.

 

I maj i år var der sågar et ”topmøde” på Marienborg, hvor erhvervsspidser over for statsminister Lars Løkke Rasmussen forpligtede sig til, at de nu for alvor ville bringe flygtninge ind på arbejdspladserne.

 

Læs også
Gennem fire timer blev 18-årig kvinde gruppevoldtaget af mindst syv syriske mænd – de var helt ligeglade

Men resultaterne har været yderst beskedne.

 

Man har også tidligere afholdt store arrangementer, hvor flygtninge og asylansøgere har kunne mødes med repræsentanter for virksomhederne. Heller ikke de har givet meget.

 

Urealistiske planer

Derudover kan man konstatere, at diverse politiske planer og initiativer heller ikke har formået at bringe flygtninge ind på det danske arbejdsmarked i større omfang.

 

Lars Løkke har formuleret den målsætning, at hver anden flygtning skal være i arbejde efter tre års ophold i Danmark. Men de hidtidige erfaringer tyder på, at dette er klart urealistisk.

 

Rockwool Fondens Forskningsenhed har lavet en stor undersøgelse af 180.000 flygtninge i perioden 1997-2011. Den viser, hvor kolossalt vanskeligt det er at få flygtninge i arbejde.

 

Hver tredje flygtning (34 procent) var kommet i arbejde fem år efter, at de ankom. Men efter hele 15 år var kun 37 procent kommet i arbejde! (https://denkorteavis.dk/2016/ny-regeringen-vil-have-halvdelen-af-flygtningene-i-job-inden-for-tre-ar-men-det-har-desvaerre-meget-lidt-med-de-faktiske-forhold-at-gore/)

Læs også
Her kan Danmark lære noget: Stramninger i familiesammenføringer får flere syrere til at vende hjem

 

Det samme mønster ser man i det store udland. Da asylansøgerne væltede ind i Tyskland sidste år, kunne man høre dele af erhvervslivet tale om store muligheder for at skaffe arbejdskraft. Den snak er nu forstummet. (https://denkorteavis.dk/2016/da-asylstrommen-ramte-europa-forklarede-erhvervsledere-befolkningen-hvor-godt-det-ville-vaere-for-samfundet-nu-har-de-faet-kolde-fodder/)

 

Hold tilstrømningen nede

Størsteparten af flygtninge fra ikke-vestlige, overvejende muslimske lande er for dårligt rustede til at klare sig på arbejdsmarkedet. De er for dårligt uddannede, for kulturelt anderledes og ofte for lidt motiverede.

 

Der vil være en del positive undtagelser. Men dette er hovedtendensen.

 

Hvis man vil undgå enorme integrationsproblemer og enorme udgifter, er der kun én ting, der batter: Man må holde tilstrømningen fra disse lande langt nede. Folk skal hjælpes i nærområderne.

 

Intet tyder på, at arrangørerne af ”den store velkomstfest” for flygtninge har lyst til at forholde sig til den slags kendsgerninger. De er alt for optaget af at få udbredt deres politisk korrekte fantasier.

 

Læs også
Syriske børnefødsler i Danmark er næsten tidoblet på blot fem år

Her finder de ikke nogen bedre partner end Journalistisk Venstreparti. Dækningen i TV-Avisen og på TV2 News var politisk korrekt fordummelse.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…