Da asylstrømmen ramte Europa, forklarede erhvervsledere befolkningen, hvor godt det ville være for samfundet – nu har de fået kolde fødder

Da den massive asylstrøm ramte Tyskland fra september sidste år, fortalte tyske erhvervsledere og økonomer på stribe, hvor godt det ville være for samfundet.

 

Man belærte befolkningen om, at flygtningene kunne forsyne landet med nyttig arbejdskraft og løse problemerne med, at befolkningen blev stadig ældre.

 

Også i Danmark har man hørt repræsentanter for erhvervslivet forsøge at overbevise befolkningen om, at folkevandringen var vældig positiv for dansk økonomi.

 

Men nu lyder helt andre toner i Tyskland. Erhvervslivet har fået kolde fødder. Det fremgår af en ny undersøgelse blandt erhvervsledere (foretaget af Rudolf Berger og Die Welt).

 

Man har spurgt dem, hvordan de ser på en situation, hvor der kommer en ny asylstrøm til Tyskland, fordi EU’s asylaftale med Tyrkiet bryder sammen.

 

Vil det betyde en økonomisk overbelastning af det tyske samfund?

 

Ja! – lyder svaret nu fra et stort flertal af de tyske erhvervsfolk.

 

Politisk korrekte erhvervsledere

Væk er de glade budskaber fra sidste år om, hvor godt det var med alle Merkels asylansøgere. Erfaringen har vist erhvervsfolkene, hvor alvorlige problemer asylstrømmen skaber i forhold til det tyske arbejdsmarked og samfundet i det hele taget.

 

Allerede dengang blev der advaret mod de alvorlige farer ved den massive asylstrøm. Det vil læsere af Den Korte Avis vide alt om.

 

Men mange tyske erhvervsledere var ivrige efter at vise, hvor politisk korrekte de var. Derfor brugte de deres økonomiske autoritet til at udbrede optimistiske budskaber, der stred mod sund fornuft.

 

Problemerne i Danmark

Nu mangler vi bare, at de danske erhvervsfolk, der har gjort det samme, erkender, at deres optimistiske og politisk korrekte forudsigelser var uden hold i virkeligheden.

 

En omfattende undersøgelse fra Rockwool Fondens Forskningsenhed dokumenterede for nylig, hvor tungt det ligger med at få flygtninge i arbejde i Danmark.

 

Efter fem år i Danmark er kun hver tredje flygtning (34 procent) kommet i arbejde. Og efter 15 år i landet er det kun yderligere ganske få, der har fået sig et arbejde – 37 procent.

 

Svarene i den tyske undersøgelse

I den ny tyske undersøgelse stiller man erhvervslederne følgende spørgsmål:

 

”Tyrkiet truer med at lade flygtninge-aftalen med EU bryde sammen. Ville en ny tilstrømning af asylansøgere overbelaste Tyskland økonomisk?”

 

Hver tredje erhvervsleder (33,3 procent) svarer:

 

”Ja, for det bliver åbenbart, at flertallet af flygtningene ikke betyder nogen hjælp for det tyske arbejdsmarked på kort og mellemlangt sigt.”

 

En anden gruppe af erhvervsledere på hele 41,0 procent svarer også ja til, at effekten af en ny tilstrømning vil være negativ. Deres svar er næsten endnu mere interessant. Det lyder:

 

”Ja, for de voksende samfundsmæssige spændinger, der vil følge af asylstrømmen, vil efterhånden også ramme økonomien (blandt andet med faldende forbrug).”

 

Kun sammenlagt 23,6 procent af de tyske erhvervsledere svarer nej til, at en ny asylstrøm vil have negative effekter.

 

”Voksende samfundsmæssige spændinger”? – det er sandelig en helt ny sprogbrug fra de tidligere så politisk korrekte erhvervsfolk. Velkommen til den ny virkelighed.

 

Hvornår hører man noget lignende i Danmark?

 

http://www.welt.de/wirtschaft/article157572494/Die-grosse-Furcht-vor-dem-zweiten-Fluechtlingsstrom.html

 

Del på Facebook