De skulle forestille at være flygtninge i livsfare, men nu rejser mange tilbage, fordi deres nye land er for koldt og for kedeligt

Arkiv / You Tube

Finland oplevede sidste år næsten en tidobling i antallet af asylansøgere. Fra 3.600 til 32.500. Næsten to tredjedele af dem er unge irakiske mænd.

 

Men nu annullerer tusindvis af dem deres asylansøgninger for at vende tilbage til Irak. Foreløbig har lidt over 4.000 gjort det, og man regner med, at tallet snart når de 5.000.

 

Det må siges at være ret afslørende. Så mange mennesker ville vel ikke rejse tilbage igen, hvis de virkelig var truet af forfølgelse og død.

 

Mere flygtninge er de altså trods alt ikke.

 

Indrømmelse

Mange af dem, der nu fortryder, siger, at det skyldes familiære forhold. Men igen: Hvorfor gør de det, hvis de virkelig er i overhængende fare i deres hjemland?

 

Andre siger ligeud, at Finland er for koldt og for kedeligt efter deres mening. Det må siges at være en regulær indrømmelse af, at de ikke rejste, fordi de var i fare, men fordi de drømte om et bedre liv.

 

Næstformand i EU-kommissionen, hollænderen Frans Timmermans, vurderede for nylig, at 60 procent af asylansøgerne reelt ikke er flygtninge. Det tal kan endda meget vel være lavt sat.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…