3 gode spørgsmål til din aktieportefølje

Colourbox

Her er 3 gode spørgsmål til din aktieportefølje. Bekymrer du dig over udsving på aktiemarkedet? Er dine aktieinvesteringer gode nok?

Det er ikke sjovt, når opsparingen falder i værdi. Uroen på aktiemarkedet i årets første uger har måske fået dig til at overveje, om det nu også er klogt at have aktier i din opsparing. Du ved selvfølgelig, at aktier stiger og falder, men det er alligevel ærgerligt at se din formue blive mindre.

 

Havde du dog bare set aktie-uroen komme og solgt dine aktier i tide. Ja, det havde måske været bedre, men hvad skulle du have købt i stedet? Skulle du have ladet pengene stå i banken til 0 % i rente?

 

Nej, det er andre spørgsmål, der fortæller dig, om du har den rigtige investering.

Her er 3 gode spørgsmål til din aktieportefølje:

  1. Har du meget lille spredning i porteføljen? Har du eksempelvis investeret i få aktier, få brancher, få markeder, i en bestemt valuta eller en kombination af disse?

 

Hvis ja: Overvej om du skal have større spredning i din portefølje.

 

Hvis nej: Dine tab er spredt ud på mange aktier og markeder, og de stiger sandsynligvis igen på et senere tidspunkt.

 

Syv anbefalinger om aktieinvesteringer

 

  1. Har du den rigtige mængde aktier i forhold til andre formueaktiver i din formue (bolig, pension, frie midler, selskabsmidler) – eller er din risiko på aktier for stor?

 

Risikoen i din portefølje skal måles ud fra, hvor følsom du er overfor et eventuelt tab. Skal du bruge en bestemt beløb næste år, så er det risikabelt at have alle disse penge stående i aktier. Omvendt kan du godt have en stor del aktier, hvis du først skal bruge pengene om 10 eller 20 år.

 

Lav, middel eller høj risiko i formuen?

 

  1. Har du mange aktier i aktivt forvaltede investeringsforeninger, der forsøger at skabe et overnormalt afkast?

 

I perioder med uro på aktiemarkederne har disse aktivt forvaltede investeringsforeninger typisk større tab end normalt. Overvej om, du kan skifte disse relativt dyre investeringsforeninger ud med billigere passivt forvaltede investeringsforeninger.

Passiv er bedre end aktiv, når det gælder investeringsstrategi

Læs også
Donald Trumps nye skattelettelser er godt nyt for verdensøkonomien

Tilpas porteføljen om nødvendigt

Det er ikke mærkeligt, at du bliver bekymret for dine investeringer, når aktiemarkedet kører i rutsjebane, som det sker i denne tid. Det er et sundhedstegn, at du bekymrer dig om din formue. Men sørg for at gøre noget ved det, hvis de 3 gode spørgsmål til din aktieportefølje giver dig grund til det.

 

Med venlig hilsen

Kim Valentin

Finanshuset i Fredensborg

 

Se hvordan uvildig investeringsrådgivning giver dig større værdi af dine investeringer.

Kim Valentin skriver hver uge om investering, pension og privatøkonomi i ugebrevet FinansNyt. Send mig FinansNyt helt gratis

Læs artiklen 3 gode spørgsmål til din aktieportefølje og andre artikler i FinansNYT

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…