Skal jeg leje værelset ud eller sælge?

Colourbox

Hej Kim Valentin

 

Jeg har i en årrække tjent lidt penge på at leje værelser ud i min ejerlejlighed til studerende, da jeg ikke selv har brug for så meget plads. Jeg overvejer nu, om jeg skal sælge lejligheden og købe en mindre og billigere lejlighed, men kan det nu også svare sig?

 

Bedste hilsner

Marianne

 

Svar:

Kære Marianne

Den bedste måde at besvare dit spørgsmål, er ved at sammenligne, hvordan din økonomi er i dag med, hvordan den vil se ud, hvis du sælger din lejlighed og køber en mindre og billigere.

 

Der er mange konsekvenser, der er umulige at vurdere på anden måde.  Du kan fx nedbringe en evt. gæld i en mindre lejlighed, hvilket vil påvirke dine renteudgifter, skattefradrag mm. Har du ikke gæld i lejligheden, så får du penge ud, som kan give et afkast. Det afkast og den skat, du skal betale, skal også tages med, når du sammenligner de to muligheder.

 

Med dagens lave rente, kan det være attraktivt, at fortsætte med at leje værelser ud. Men du skal også tænke på den risiko, der er ved at leje ud. Du risikerer fx at gå glip af lejeindtægter pga. dårlige lejere, der ikke betaler og perioder uden lejere.

 

Det kan være ret indviklet at stille dette regnestykke op, så jeg vil foreslå, at du får hjælp hos en uafhængig økonomisk rådgiver.

 

Med venlig hilsen

Kim Valentin

Finanshuset i Fredensborg

Læs også
Donald Trumps nye skattelettelser er godt nyt for verdensøkonomien

 

Kim Valentin skriver hver uge om pension, investering, skat og privatøkonomi i ugebrevet FinansNyt. Få FinansNyt helt gratis

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…