Skal jeg købe en større bolig og leje ud?

Colourbox

Hej Kim

 

I mange lande, for eksempel England, er det ret almindeligt at købe stor bolig og udleje en del af den, og bruge pengene til at afdrage boliglånet. Kan det også betale sig i Danmark, jeg tænker her især i forhold til skat?

 

Hilsen

Birgitte

 

Kære Birgitte

 

Hvis man lejer en mindre del af sin bolig ud, er beskatningen faktisk ganske lempelig her i Danmark.

 

Ved brug af bundfradragsmetoden kan man således udleje skattefrit, så længe den årlige lejeindtægt ikke overstiger 1,33 % af den offentlige ejendomsvurdering. De første 24.000 kr. af lejeindtægten er dog under alle omstændigheder er skattefrie.

 

Kombinationen af huslejereguleringen og de forholdsvis høje huspriser har dog betydet, at det i mange år har været svært at få et overskud på udlejningen, og så hjælper den lempelige beskatning ikke så meget.

 

Det lave renteniveau giver for tiden nogle nye muligheder. I nogle tilfælde er muligt at forbedre økonomien ved at købe en større bolig og leje noget af den ud, i stedet for at købe en bolig, der kun lige opfylder ens pladsbehov. Det forudsætter selvfølgelig, at man kan finansiere købet.

 

Især hvis du eller din familie har en vis formue, som kan bruges til at finansiere købet kan der være en fordel ved købe en større bolig og udleje en del af den. Så behøver du nemlig ikke at låne til de sidste 20-40 % af ejendommens værdi, der er særligt dyre at låne til.

 

Afkastet af din investering i din bolig er dine lejeindtægter og værdistigningen på ejendommen. Disse indtægter beskattes lavere end de fleste andre former for formueafkast, og det gør i nogle tilfælde investering i boligen mere attraktivt en andre investeringer.

 

Læs også
IT-brevkasse: Hvilke forholdsregler bør jeg tage, før jeg lader min 13 årige datter oprette en profil på Facebook?

Med venlig hilsen

Kim Valentin

Finanshuset i Fredensborg

Kim Valentin skriver hver uge om pension, investering, skat og privatøkonomi i ugebrevet FinansNyt. Få FinansNyt helt gratis

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…