Sådan undgår du influenza – få de gode råd her

Foto: Colourbox

Det er blevet koldere i vejret og selvom det endnu ikke er rigtig er vinter, så er det alligevel sæson for influenza og forkølelse.

 

Men du kan faktisk gøre en indsats for at holde de to sygdomme på afstand.

 

Anette Harbech Olesen, der blogger om sundhed og mad på madforlivet.com, giver her sine tre bedste råd til at undgå influenza og forkølelse. (madforlivet.com)

 

Sørg for at have et tilstrækkeligt højt D-vitaminniveau.

 

Spis grøntsager og suppler med en god vitaminpille.

 

Hav altid den antibakterielle Manuka honning i køleskabet.

 

D-vitamin

D-vitamin fås fra solen og er et af de vigtigste vitaminer for kroppen. Det styrker immunforsvaret og beskytter mod bakterier og vira. Undersøgelser har vist, at mennesker med lavt D-vitamin er mere tilbøjelige til at få influenza. (DKA 26.1.13)

 

Gå derfor ud i solen, når den er der. Du kan også tage et tilskud af D3-vitamin i vinterhalvåret.

 

”Hvis jeg mærker optræk til forkølelse eller influenza, så tager jeg gerne et ekstra tilskud D3-vitamin et par dage. Det modvirker effektivt at sygdommen overhovedet kommer til udbrud,” forklarer Anette Harbech Olesen.

 

Grøntsager

Læs også
Sundhedsstyrelsen anbefaler ikke veganerkost til småbørn, men det er forældrebestyrelsen der bestemmer om børnehaven ‘går vegansk’

Spis grøntsager. Eller endnu bedre drik dine grøntsager.

 

Et glas friskpresset grøntsagssaft om dagen giver dig mange vitaminer og det smager godt.

 

Ifølge Anette Harbech Olsen har denne gamle opskrift på grøntsagssaft hjulpet mange igennem vinteren uden at blive syge. Alle ingredienser helst økologiske presses i en juicepresser.

 

Kål (alle slags)

Rødbede

Gulerod

Broccoli

Agurk

Spinat

Læs også
Kvinder sætter fokus på cannabis som medicin

Rød grape eller ½ citron med skræl

Tilsæt eventuelt ingefær, hvidløg og eller et æble alt efter smag og behag

 

Manuka honning

Hav Manuka honning i køleskabet.

 

Det er en særlig slags honning, som er meget antibakteriel og effektiv. Honningen kommer fra den vilde Manuka busk og indeholder det antibakterielle stof metheylglyoxal, kaldet MGO. Det skal være den variant, der hedder MGO 400, som er den mest effektive, og den hjælper ifølge Anette Harbech Olesen med det samme, hvis der er optræk til ondt i halsen, forkølelse eller influenza.

 

Du kan for eksempel komme en skefuld Manuka honning i din te og drik den langsomt. Drik gerne ingefærte, så får du også de antibakterielle og antiinflammatoriske egenskaber fra ingefæren.

 

Hvis du vil prøve kræfter med en kop ingefærte med Manuka honning, så skræl et stykke frisk ingefær og skær det i mindre stykker. Hæld kogende vand over og lad det trække fem minutter. Tilsæt en skefuld Manuka honning og friskpresset citron. (DKA 6.2.13)

 

Læs også
Holdningskorrigerende tøj har til hensigt at afhjælpe smerter i ryggen
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…