Mahmoud var rollemodel men blev fyret, da han kaldte kunstner for luder og ville spytte på hende: Nu er han genansat

At være ansat som rollemodel betyder, at man skal foregå unge med et godt eksempel og få dem væk fra en destruktiv og asocial adfærd. I dette tilfæde typisk unge med indvandrerbaggrund.

 

Men Mahmoud Hamdan blev fyret i 2013 fra sine jobs som dialogkonsulent i Social- og Integrationsministeriet og fra dialogteatret.

 

Det skete efter, at han under en debat på facebook havde kaldt den dansk-iranske kunstner, Firoozeh Bazrafkhan, en luder med ordene:

 

“Firoozeh, du er en luder fordi du sælger dig selv for berømmelse og du fortjener at blive spyttet på fordi du er den værste skabning, der findes. Du er jo blevet spyttet på før, har du glemt det? haha”

 

Hun er en modbydelig person, der nedgør islam og muslimer

Efter sin fyring fra begge arbejdspladser fastholdt Mahmoud Hamdan sin karekteristik af Firoozeh Bazrafkhan. Han hævdede på sin facebook, at ministeriet havde forlangt, at han skulle give den dansk-iranske kunstner en undskyldning, men det havde han ifølge eget udsagn nægtet:

 

“Jeg er fortaler for ytringsfriheden og mener derfor ikke, at man skal undskylde for at sige sin mening om et andet ligestillet menneske,” skrev han dengang på sin facebook og fortsatte:

 

“Men jeg står stadig fuldt inde for, at jeg er en stærk modstander af hende og hendes ideer. Og jeg har fortsat den holdning, at hun er en modbydelig person, hvis formål det er at nedgøre muslimer og islam.”

 

Blev fyret med øjeblikkelig virkning

I Social- og Integrationsministeriet havde man som hævdet af Hahmoud Hamdan ingen planer om at beholde ham som integrationskonsulent, hvis han blot havde givet Firoozeh Bazrafkhan en undskyldning.

 

Tværtimod blev han fyret med øjeblikkelig virkning, hvilket fremgår af en mail fra ministeriet, som Den Korte Avis modtog samme dag, som fyringen fandt sted.

 

Læs også
Forbyd muslimske bønnekald ved lov

I mailen skrev ministeriet således:

 

“Social- Børne- og Integrationsministeriet kan oplyse, at Mahmoud Hamdan har været tilknyttet Social- Børne- og Integrationsministeriets Dialogkorps. Det samarbejde er i dag ophørt med øjeblikkelig virkning efter gensidig aftale,” skrev ministeriet dengang i sin mail til Den Korte Avis og fortsatte:

 

“Det er ministeriets opfattelse, at Mahmoud Hamdans ytringer er af en sådan karakter, at de ikke er forenelige med opgaven som dialogskaber i Dialogkorpset.”

 

Han stemmer ikke overens med teatrets værdier

Heller ikke på OPGANG2 TURNÉTEATER var ledelsen begejstret for deres medarbejders grove tilsvining af den dansk-iranske kunstner, og det endte med, at Mahmoud Hamdan også her blev fyret.

 

I en opdatering på teatrets facebook skrev ledelsen således om fyringen uden i øvrigt at nævne navnet på den fyrede medarbejder:

 

“I forbindelse med en ophedet facebook-debat skrev en ansat hos OPGANG2 TURNÉTEATER en række uigennemtænkte udtalelser i en tone og med et indhold, der på ingen måde stemmer overens med de værdier, som OPGANG2 TURNÉTEATER står for,” hed det i teatrets meddelelse, som sluttede:

Læs også
Asger Aamund fylder 80 år: Islam er i krig med os – det er på tide at se virkeligheden i øjnene

 

“Det er uacceptabelt for OPGANG2 TURNÉTEATER. Der er holdt et møde med den ansatte, der efterfølgende har opsagt sit job og ikke længere er tilknyttet OPGANG2 TURNÉTEATER.”

 

Men nu er han tilsyneladende igen ansat.

 

Men nu er det åbenbart ikke længere uacceptabelt

Det har i løbet af i går ikke været muligt for Den Korte Avis at få en kommentar fra teatrets ledelse til genansættelsen af Mahmoud Hamdan.

 

 

Vi ville eksempelvis gerne vide, om det nu indgår i teatrets dialogskabende politik, at en ansat fastholder, at det er helt acceptabelt at kalde kritiker af islam for ludere og modbydelige mennesker og i øvrigt mener, at man bør spytte på dem.

 

Til gengæld er det lykkes for Firoozeh Bazrafkhan at få kontakt til dialogteatret, men det kom der nu ikke megen dialog ud af.

Læs også
To bøger, der giver indsigt i muslimsk værdier og dannelsesidealer

 

På sin facebook refererer Firoozeh Bazrafkhan telefonsamtalen således:

 

“Opgang2 finder det dårlig stil, at (jeg) blander mig i, hvem de ansætter,” og “at de har snakket meget om det og ikke ser det på samme måde som mig.”

 

Modtager både offentlige og private midler

Med en genansat medarbejder, der offentligt kalder modstandere af islam for ludere og modbydelige mennesker, betegner OPGANG2 TURNÉTEATER sig selv som “En professionel kulturinstitution med markant fokus på kulturmøder og mangfoldighed.”

 

Teatret har en driftsaftale med Aarhus Kommune, samarbejder med oplysningsforbundet FO-Aarhus og modtager desuden midler via Folkeoplysningsloven.

 

Der ud over modtager teatret støtte fra Bikubenfonden og Velux Fonden, der i 2013 hver bevilgede 2,8 millioner kroner eller i alt 5,6 millioner kroner for en fireårig periode.

 

Læs også
Islamisk skilsmisselov skaber ulykke i Danmark

https://denkorteavis.dk/2013/integrationsministeriets-dialogmedarbejder-du-er-en-luder-du-fortjener-at-blive-spyttet-pa/

https://denkorteavis.dk/2013/luder-rollemodellen-jeg-var-bare-sarkastisk-med-spytteriet/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…