”Luder-rollemodellen”: Jeg var bare sarkastisk med spytteriet

Social- og Indenrigsministeriets ny fyrede rollemodel fortryder ikke, at han under en debat på facebook kaldte den dansk-iranske kunstner Firoozeh Bazrafkhan en luder med ordene:

 

”Firoozeh, du er en luder fordi du sælger dig selv for berømmelse og du fortjener at blive spyttet på fordi du er den værste skabning, der findes … Du er jo blevet spyttet på før, har du glemt det? Haha”

 

Fortryder intet

På sin facebookprofil, som BT har været inde og kigge på, skriver han, at Social- og Integrationsministeriet havde forlangt, at han skulle give Firoozeh en undskyldning, men det nægtede han.

 

”Jeg er fortaler for ytringsfriheden og mener derfor ikke, at man skal undskylde for at sige sin mening om et andet ligestillet menneske,” skriver han og fortsætter, i det har erklærer, at bemærkningen om spytteriet var sarkastisk ment:

 

”Men jeg står stadig fuld ud inde for, at jeg er en stærk modstander af hende og hendes ideer. Og jeg har fortsat den holdning, at hun er en modbydelig person, hvis formål det er at nedgøre muslimer og islam,” skriver han.

 

Glemmer at fortælle om andre modbydeligheder

Under den pågældende debat på facebook, hvor den nu tidligere rollemodel kaldte Firoozeh Basrafkan en luder, deltog primært typer af anden etnisk baggrund end dansk.

 

Derfor bar debatten præg af diverse trusler mod anderledes tænkende, og i et tilfælde offentliggjorde Mahmoud Hamdan telefonnummeret ud på en af de truede danskere, medens en anden, der også blev udsat for alvorlige, trusler fik sin adresse offentliggjort på facebooksiden af Mahmoud Hamdan.

 

Blev også fyret fra teateret – det skriver han ikke noget

Ligeledes indtil i går var Mahmoud Hamdan ansat på OPGANG2 TURNÉTEATER, der præsenterer sig selv som et landsdækkende teater med fokus på integration og mangfoldighed, og som finansieres med millionbeløb af Bikuben og VELUX FONDEN.

 

På sin facebook skriver Mahmoud Hamdan imidlertid ikke noget om denne fyring, der af teaterledelsen blev begrundet således:

Læs også
Mange unge indvandrere i København sætter religiøse love over demokratiet – men det søger man at skjule

 

”I forbindelse med en ophedet facebook-debat skrev en ansat hos OPGANG2 TURNÉTEATER en række uigennemtænkte udtalelser i en tone og med et indhold, der på ingen måde stemmer overens med de værdier, som OPGANG2 TURNÉTEATER står for.

 

”Det er uacceptabelt for OPGANG2 TURNÉTEATER. Der er holdt et møde med den ansatte, der efterfølgende har opsagt sit job og ikke længere er tilknyttet OPGANG2 TURNÉTEATER.”

 

Vil have styr på rollemodellerne

Efter at det tirsdag blev kendt at Social- og indenrigsministeriets rollemodel havde en noget alternativ debatform med udtryk som luder og spytte på, vil De Konservatives integrationsordfører, Tom Behnke, nu have styr på de rollemodeller, der bliver ansat af det offentlige til at stå som lysende forbilleder for den unge indvandregeneration.

 

Til Den Korter Avis sagde Tom Behnke således i går:

 

”Vi må i det hele taget se at få styr på alle de her rollemodeltyper, og jeg vil nu sikre mig, at der bliver fulgt op på alle de ildsjæle, vi tager imod som rolle modeller og giver en pose penge, så vi løbende holder øje med, om det nu går godt,” understregede Tom Behnke.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…