Mens Danmark og andre lande kæmper for at få styr på asylstrømmen, forsøger voldelige ekstremister at udnytte situationen

Påsat brand ved Nathanaels Kirke på amager (Foto: Imgur)

En 26-årig mand er blevet varetægtsfængslet i fire uger sigtet for at stå bag angrebet på asylcenteret Lyngbygård på Djursland.

 

Natten til torsdag i sidste uge blev der malet et hagekors på en af centerets porte, og der blev sat ild til en bil, der var parkeret i nærheden.

 

På portene var der skrevet ”Første advarsel” og ”DNSB”, hvilket står for Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse.

 

Gerningsmanden har tidligere været dømt for forsøg på brandstiftelse, trusler og hærværk.

 

Det er tredje gang siden marts, at Lyngbygård har været udsat for nazistisk hærværk.

 

Der står formentlig kun ganske få mennesker – måske endda kun denne ene mand – bag truslerne, hærværket og branden. Men der er under alle omstændigheder brug for den stærkest mulige fordømmelse og en resolut reaktion fra myndigheder, hvilket jo altså også har været tilfældet.

 

For det første kan selv en enkelt person med den slags forskruede og modbydelige tilbøjeligheder fremkalde frygt og forårsage alvorlige ulykker.

 

For det andet kan den slags brede sig, hvis man i ekstreme kredse fornemmer, at samfundet reagerer svagt.

 

Heidenau

I Tyskland har der efterhånden været omkring 200 angreb på asylcentre, nogle af dem voldsomme og farlige. Det seneste fandt sted i sidste uge i den lille by Heidenau ved Dresden.

 

Det er en påtrængende opgave for de tyske myndigheder at få bedre styr på de giftige højreekstreme miljøer, som markerer sig med disse metoder.

Læs også
’Sydlandsk mand’ gjorde seksuelle tilnærmelser til kvinde på gaden – da hun afviste ham, fik det uhyggelige konsekvenser

 

Rent politisk har denne vold det forudsigelige resultat, at politisk korrekte kredse søger at udnytte den til at stemple også fredsommelige protester mod asylpolitikken som højreekstreme eller ligefrem nazistiske.

 

Kirke på Amager

I Danmark har vi også oplevet en anden uhyggelig voldshandling i de seneste dage. Den har ramt Nathanaels Kirke på Amager.

 

Natten til torsdag i sidste uge blev der ved hjælp af aviser og brandbar vædske tændt ild foran døren til kirken, hvilket vel må opfattes som et forsøg på at brænde kirken af. (DR P4)

 

Natten til søndag blev præstens bil så brændt af. (TV2 Lorry)

 

Det vides ikke, hvem der står bag, og hvilke motiver de har haft. Men man kan i hvert fald konstatere, at det her er kristne, som er ofre for volden. Det er heller ikke første gang, at det sker. I en række tilfælde har kirker været udsat for hærværk.

 

Læs også
Pludselig sagde imamen sandheden

Venstreekstremister

Samtidig er det velkendt, at venstreekstremistiske kredse har brugt særdeles voldelige metoder i kampen for deres revolutionære feberfantasier.

 

Senest så man det med optøjerne på Nørrebro, hvor politiet blev udsat for farlige angreb med molotovcocktails, sten og flasker. Tidligere har afstumpede røde fanatikere udsat en minister (Rikke Hvilshøj) for et brandattentat.

 

I medierne får venstreekstreme voldsmænd gennemgående en langt mere overbærende behandling end højreekstreme voldsmænd.

 

Islamister

Sidst, men ikke mindst, er der langt den største voldelige trussel af dem alle: Truslen fra den islamistiske terror. Senest forsøget på at gennemføre en massakre i toget fra Amsterdam til Paris.

 

I Danmark er det i særlig grad jøder, der har denne trussel inde på livet, jævnfør terroristen Omar El-Husseins angreb på synagogen.

 

Læs også
Mette Frederiksen taler om stram udlændingepolitik – men Morten Østergaard og Pernille Skipper vil have mere islam

Demokrater

Det brede demokratiske Danmark og det brede demokratiske Europa må stå sammen om at slå konsekvent ned på voldelig ekstremisme – hvad enten den kommer fra islamister, venstreekstreme eller højreekstreme.

 

Vi har i denne tid brug for en grundig asyldebat på et oplyst grundlag. Vi har aldeles ikke brug for voldsmænd, der afsporer debatten og udsætter andre mennesker for fare.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…