Lærer fortalte elever på en designer-uddannelse, at de ikke kunne bruge Dannebrog i en design-opgave, fordi ”mange” ikke bryder sig om det

En elev på ErhvervAkademi Sjællands uddannelse i multimediedesign har skrevet til Ekstra Bladets debatforum ”Nationen”

 

Han sidder i en gruppe, der skal lave en eksamensopgave i form af en hjemmeside. Den skal  positionere Slagelse Kommune som en idrætskommune og en kommune med appel til Team Danmark.

 

Gruppen lavede et udkast til hjemmesiden, hvor rammen var Dannebrog. Inden for de fire røde felter, som bliver afgrænset af det hvide kors i flaget, havde de angivet de centrale aktører i forbindelse med emnet. I et af felterne stod der Slagelse Kommune, i et andet Team Danmark.

 

Ifølge eleven sagde deres lærer, at de ikke kunne bruge det danske flag i deres design, fordi ’MANGE’ ikke bryder sig om det!

 

Smalsporet holdning

Man skal færdes i et meget snævert og formentlig ekstremt venstreorienteret og politisk korrekt miljø for at hævde, at Dannebrog er upopulært.

 

Alle målinger viser, at danskerne i meget høj grad føler sig som danskere (for eksempel de såkaldte Eurobarometer-målinger fra EU).

 

De forbinder danskhed med noget positivt, og at dømme efter den udbredte brug af flaget er Dannebrog også et særdeles populært element i den nationale identitet.

 

Så lærerens reaktion afspejler en utroligt smalsporet holdning. Hendes påstand om, at Dannebrog skulle være kontroversielt i brede kredse er simpelt hen forkert.

 

Det er udtryk for hendes personlige sympatier, som er fuldstændig irrelevante for elevernes faglige opgave.

 

Det er ikke en hjemmeside for Enhedslisten

Læs også
12 modige svenskere stod op for deres land – så blev de kaldt racister

Hvis nu eleverne skulle have lavet en hjemmeside, der specielt henvendte sig til Enhedslistens vælgere eller til venstreorienterede lærere, så kunne den pågældende lærer med en vis ret påpege, at det nok ikke var et slagkraftigt design.

 

Men det er det i høj grad, når man henvender sig til det brede danske samfund. Især da, når det involverer en organisation der hedder Team DANMARK. Og det skal en lærer altså ikke begynde at blande sine politiske sympatier ind i.

 

Det er helt naturligt og forståeligt, at eleverne reagerer mod lærerens afvisning.

 

Forrygende floskler

Ekstra Bladet har konfronteret en såkaldt kommunikationsleder på ErhvervsAkademi Sjælland med elevernes kritik. Hans skriftlige svar er følgende forrygende parade af floskler på dårligt dansk:

 

”Underviseren har vejledt den pågældende gruppe i en design- og kommunikationsfaglig sammenhæng, som er hendes job, og i den sammenhæng kommet med konstruktive forslag til alternativt design, set i forhold til opgavestillerens (Slagelse Kommune) logo, design m.m.”

 

Øeh, kunne vi ikke lige få den igen?

Læs også
Barcelonas borgmester advarer mod løsrivelse

 

For at gøre det fuldendt runder kommunikationslederen af med følgende mega-floskel: ”Vi er altid modtagelige for kritik fra vores studerende.”

 

Dette er et stykke virkelighed i det danske undervisningssystem. Med fri adgang til at ride politiske kæpheste for skatteydernes penge.

 

De studerende har fortjent bedre.  

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…