Religion står ofte i vejen for ægte integration

Da min mands bedsteforældre i 1928 emigrerede til Canada, var de velkomne som nye canadiere. De kom med skib til Quebec og var gennem kontrol og undersøgelser, inden de kunne rejse ind i landet. Bedstemor Anna havde en dårlig lunge og kom i karantæne, indtil hendes mand Peter underskrev, at hun aldrig ville ligge landet til last – de skulle klare sig selv eller rejse hjem igen.

 

Anna og Peter var ikke flygtninge men rejste fra Danmark, fordi Peter var bange for den røde fare – efter den russiske revolution i 1917, der førte til det kommunistiske Sovjetunionen.

 

De boede i et træhus på prærien i Alberta uden vand indlagt, varme fra et komfur og toilet i det fri. Om vinteren var det så koldt, at deres hoveder om natten frøs fast på puden, men de klarede sig ved landbrug og blev integrerede i det canadiske samfund. Sønnen giftede sig med en canadisk pige, og de blev så assimilerede, at de fejrede jul den 25. december om morgenen.

 

Integration bør føre til assimilation, men religion står ofte i vejen

Mange tror, at integration kommer af sig selv, hvis folk kommer i arbejde – i hvert fald i næste generation. Det sker dog ikke, hvis indvandrerne isolerer sig i privatlivet, hvis børnene ikke må gifte sig af kærlighed evt. med en dansker eller en med en anden religion – i stedet for en ægtefælle fra hjemlandet.

 

Det er godt med blandet blod i en stamme, og de fleste indvandrere ønsker at blive en del af det danske samfund, men alligevel ikke helt. Parallelsamfund er ikke godt for fællesskabet.

 

At muslimer ikke spiser svinekød er en privat sag, men hvorfor skal en dansk kristen spise en kylling, der er blevet bedt en muslimsk bøn over før slagtning? Bønnen kunne foretages ved middagsbordet i det private hjem. I mit barndomshjem blev der bedt bordbøn før middagen.

 

Religion og især islam står ofte i vejen for assimilation, hvilket ikke er til gavn for fællesskabet. Børn leger med hinanden, men når de kommer til teenageårene, bliver der holdt øje med døtrene, for nok har vi ligestilling i Danmark, men det gælder ikke altid for indvandrerpiger.

 

Der skal være ligestilling mellem mænd og kvinder, og vi burde have gjort som i Frankrig: forbyde hovedtørklæde i skoler og på uddannelsessteder. Det vakte furore i Frankrig men blev gennemført, og det er godt for pigerne at kunne være ligestillet og få samme uddannelse som drengene. Sådan var det også i Atatürks sekulære Tyrkiet, indtil præsident Erdogan igen ændrede reglerne.

 

I et koldere klima er det desuden vigtigt, at børn og unge får D-vitamin nok fra solen af hensyn til deres knogleopbygning, så det er en dårlig ide at dække hovedet med tørklæde under opvæksten.

 

Danmark er i forvejen overbefolket til skade for miljø og klima

Læs også
David Attenborough: ”Vi har ikke bare ruineret planeten, vi har ødelagt den”

Når man afholder en TV-seance for at få danskere til at producere flere børn til brug i industrien, for at skabe bedre velfærd og af hensyn til demografien, er det så for at få flere etniske danskere, for der er jo mennesker/flygtninge nok i verden? Danmark ville være bæredygtig med 4 mio. som i 1950, i dag er der 5,7 mio. mennesker, så hvorfor flere? De gamle dør, og babyer bliver også en dag gamle.

 

Der er nok af mennesker i vor overbefolkede verden til skade for natur, miljø og klima. Det er som om der ikke må være tomme pletter/naturområder – alt skal fyldes op med mennesker – og affald!

 

I Canada var der plads nok, og hvis man ikke arbejdede, var der ingen indtægt. Anna og Peter levede et nøjsomt liv på prærien, men der var aldrig et beklagende ord i de hjemsendte breve – kun stolthed over deres nye fædreland, som de havde fået lov at slå sig ned i. De var integrerede og helt assimilerede. I dag ligger de begravede i deres nye fædreland, Canada.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…