Kan du betale en bøde på over 40 millioner kroner? Læs her om den udenlandske momssvindler og om postbuddet med for små lommer

Colourbox

I sidste uge idømte Retten på Frederiksberg den 38-årige direktør Hasnat Siddique Ahmed tre år og seks måneders fængsel for omfattende momssvindel. Og det var ikke småpenge, der blev ruttet med.

 

Udover fængselsstraffen blev direktøren af pakistansk oprindelse også dømt til at betale en bøde 46.850.000 kroner. Der til kommer et krav om tilbagebetaling til Skat af de 39 millioner kroner, som han har momssvindlet for.

 

Selskaber i Danmark og EU med stråmænd som direktører

Svindlen er foregået via handel med mobiltelefoner, iPads og palystations i en såkaldt momskarussel mellem forskellige momspligtige virksomheder i Danmark og andre EU-lande.

 

Ifølge dagens.dk har den 38-årige under retssagen forklaret, at han blandt andet havde indsat stråmænd i form af direktører i andre selskaber, som han reelt selv var direktør for.

 

Svindlen, som den 38-årige erkender sig skyldig i, er foregået i perioden fra 2013 og frem til sommeren 2014, så der må have været rigtig god gang i karussellerne, den korte tid og beløbets størrelse taget i betragtning.

Og netop i sommeren 2014 blev der lavet en lovændring, som umuliggør svindel med elektronikudstyr via momskarusseller.

 

“Det har haft en stor effekt (lovændringen, red.). Selvom vi fanger ham her, er der selvfølgelig stadig folk, der laver momskarusseller, men med andre varetyper end elektronik,” siger anklager i sagen, Michael Bo Hansen, til Ritzau.

 

Den 38-årige Hasnat Siddique Ahmed har modtaget dommen. Han har været varetægstsfængslet siden den 10. november sidste år og skal fortsat være varetægtsfængslet, indtil han kan overføres til strafafsoning i et statsfængsel.

 

For kun små to uger siden blev han ved Københavns Byret frifundet i en lignende sag, hvor han nægtede sig skyldig i omfattende pengesvindel.

 

Postbuddets lommer var for små til sorte millioner

Et postbud stod tiltalt for groft hæleri ved Retten på Frederiksberg mandag den 4. maj. Han var anklaget i en anden stor sag om svindel med moms og skat og sort arbejde for omkring 40 millioner kroner.

Læs også
Indvandrer slog, sparkede og truede 15-årig pige – så forsøgte han at lyve sig fra det i retten

 

Ifølge anklagemyndigheden skal han hele 295 gange have hævet penge i hæveautomater, selvom han vidste, at pengene stammede fra svindel med moms, skat og sort arbejde.

 

Pengene, som han blev betalt for at hæve, stammede fra omsætningen i to firmaer, der blandt andet har leveret rengøring, og som via selskaber med stråmænd som direktører skal have snydt i skat og moms for de nævnte omkring 40 millioner kroner.

 

Postbuddet er blevet fanget af overvågningskameraer ved hæveautomaterne. Af og til gik der nogle minutter mellem transaktionerne, hvor han gik tilbage til sin bil, for derefter at vende tilbage til automaten og fortsætte med at hæve penge.

 

Under afhøringen undrede anklager Susanne Bitsch ifølge dagens.dk sig over pauserne, men det var der en grund til:

 

“Nogle gange havde jeg så mange penge, at mine lommer var for små,” forklarede postbuddet.

 

Havde fået otte – ti hævekort af en revisor

Læs også
Nykøbing Falster: Indvandrer sigtet for brand i sin egen butik – kynisk plan var tæt på at koste menneskeliv

Ifølge anklagemyndigheden nåede postbuddet på denne måde at hæve i alt 2,9 millioner kroner.

 

Hævekortene, som regel mellem otte og ti og med forskellige navne, fik han af en revisor, som han kendte fra skoletiden.

 

Den noget usædvanlige fremgangsmåde havde revisoren begrundet med, at han havde travlt med sit firma og derfor ikke selv havde tid til selv at hæve pengene.

 

Dagens job modtog postbuddet om morgnen via sms i kode fra revisoren: “Salam, 39.600 NYK” betød således, at han skulle hæve dette beløb hos Nykredit.

 

Postbuddet forklarede i retten, at han fik 8.000 kroner om måneden for jobbet, og at han aldrig så en lønseddel.

 

Han mener ikke, at han har gjort noget forkert og nægter sig skyldig i groft hæleri.

 

Læs også
Tre indvandrere arbejdede med salg af vin, øl og sodavand – nu er de tiltalt i kæmpe svindelsag

Kilde: Dagens.dk / Ritzau

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…