Jo mere Donald Trump kommer i slagsmål med journalister, jo mere vokser opbakningen til ham blandt de republikanske vælgere

Rigmanden Donald Trump forsøger at blive præsidentkandidat for Republikanerne i USA. Det går ikke stille af sig.

 

Trump er en yderst farverig mand, med store armsving, stærke meninger og særdeles kontante – undertiden ret grove – formuleringer. Han går aldrig af vejen for et slagsmål.

 

Mange har kritiseret både hans facon og hans synspunkter. Det gælder selvfølgelig hans konkurrenter i kampen om at blive præsidentkandidat. Men det gælder i allerhøjeste grad også medierne.

 

Til deres rædsel kan journalisterne dog konstatere, at hver gang de prøver at hænge Trump ud, er resultatet blot, at hans popularitet blandt de amerikanske vælgere stiger.

 

Sammenstød med journalister

I USA er det som i Danmark: Langt de fleste journalister og store medier er venstreorienterede. Eller for at være mere præcis: De er ”liberale” i den amerikanske betydning – i modsætning til ”konservative”.

 

Så de ville under alle omstændigheder ikke have brudt sig om Trump. Blandt hans mærkesager er kravet om et stop for illegal indvandring (ikke mindst fra Mexico) og styrkelse af det amerikanske militær. Ikke en mand for de liberale journalister.

 

Men forholdet mellem Trump og journalisterne er blevet ekstra betændt, fordi der har været en række sammenstød, hvor Trump har kastet sig ud i kraftige angreb på journalisterne.

 

Det helt aktuelle eksempel er en pressekonference, hvor TV-studieværten Jorge Ramos med mexicansk baggrund ville stille Trump et spørgsmål.

 

Trump afviste ham under henvisning til, at det ikke var hans tur. Ramos begyndte så alligevel at sige, at Trump ikke kunne sende 11 millioner indvandrere ud af landet (det lignede mest et debatindlæg). Så fjernede en vagt Ramos fra lokalet! Han fik dog siden lov at vende tilbage.

 

Trump vandt over stort TV-navn

Læs også
Video: Hvalpen skal møde sin far for første gang – og så kommer overraskelsen

Trump nøjes ikke med at slås med liberale journalister. Han tog også en kæmpetur med Megyn Kelly, studievært på det konservative Fox TV. Hun gik hårdt til ham i forbindelse med en TV-debat mellem de republikanske kandidater. (Fox-ejer Rupert Murdoch kan ikke udstå Donald Trump)

 

Mange spåede, at dette opgør ville være fatalt for Donald Trumps chancer. Man tog for givet, at den kendte TV-vært ville have folket med sig. Ikke mindst, fordi Trump kom med nogle meget grovkornede udtalelser mod hende.

 

Men det var forkert. Efter opgøret med Megyn Kelly steg Trumps popularitet hos det republikanske fodfolk, og hans forspring i meningsmålingerne blev øget i forhold til de andre republikanske kandidater. Fox måtte endda give ham en undskyldning.

 

Chokeret ekspert: ”Benene ryster under mig”

Alligevel fortsætter medierne med at forudsige, at den ene og den anden begivenhed vil give Trump store problemer. Men foreløbig har det vist sig at være ønsketænkning. Vælgerne har tilsyneladende en helt anden målestok end journalisterne.

 

I mandags blev dette trukket meget tydeligt op. En ekspert i meningsmålinger havde sammensat en såkaldt fokusgruppe bestående af 29 personer.

 

Gruppen så en række videoklip, der skulle forestille at være negative og belastende for Donald Trump. Det var i hvert fald opfattelsen hos journalister og eksperter. Efter det blev de spurgt grundigt om deres holdning til Donald Trump.

Læs også
Video: Hunden risikerer sit eget liv for at redde sine hvalpe ud i live

 

Den var ikke blevet en snus mere negativ. Faktisk var flere blevet mere positive over for Trump, efter at de havde set videoklip, som ifølge journalisterne og eksperterne var belastende for ham!

 

Manden bag målingen, Frank Luntz, var chokeret bagefter. Til journalisterne sagde han:

 

”Er i fyre klar over, hvor væsentligt det her er? Det her er virkelighed. Jeg har problemer med at forarbejde det. Som om benene ryster under mig.” (The Blaze)

 

Det var gået op for Luntz i sit fulde omfang, hvor meget journalister og politiske eksperter lever i en lukket verden.

 

Folkelig protest

Trump får opbakning fra de republikanske vælgere, fordi mange af dem sympatiserer med hans holdninger til for eksempel indvandring. Men han får det i høj grad også, fordi de føler, at han tør tage et opgør med de politisk korrekte smagsdommere i de snakkende klasser.

 

Læs også
Den vrisne kat skubber fjernbetjeningen på gulvet – da ejeren råber stop, ryger den næste ting ned …Først skubber Video: Katten gør som det passer den, selv om ejeren protesterer højlydt

”Han er ikke bange,” som det blev sagt af en kvinde i fokusgruppen, der to gange har stemt på Obama.

 

Vi ser det gang på gang i de danske medier, herunder de offentlige TV-stationer: Journalisterne prøver at mase deres dagsorden og holdninger ned over befolkningen. Men befolkningen vil ikke makke ret – som man så det ved sidste valg.

 

Trump scorer points på det samme. Det kan meget vel være, at gassen på et tidspunkt går af ham. Men den folkelige protest mod de overvejende venstreorienterede mediefolk vil fortsat være levende.

 

http://edition.cnn.com/2015/08/25/politics/donald-trump-megyn-kelly-iowa-rally/

(Time, The Blaze, CNN)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…