Unge indvandrere forsøgte at stjæle hendes taske, men de vidste ikke, hvor sej den 71-årige Annelise Hansen er

Modelfoto / Colourbox

Annelise Hansen på 71 år cykler på en grøn sti ved Brabrand ved Aarhus. Det er den rekreative Brabrandsti, som i årtier har gjort hverdagen aktiv og positiv for borgerne.

 

Men Annelise Hansens cykeltur blev alt andet end positiv den 18. august. Hun bliver overfaldet af tre indvandrerdrenge. Men Annelise Hansen er sej: Mig skal de ikke få ned med nakken.

 

Tre unge mænd kom bagfra

Annelise Hansen har fortalt sin historie til Aarhus Stiftstidende:

 

“Da jeg kører fra Brabrandstien for at køre over den nye cykel- og gangbro over Åhavevej, ser jeg mig over skulderen og bemærker tre unge mænd komme kørende på én knallert. De var vel mellem 15 og 17 år. De stopper lidt op, kigger i min retning og kører så op ad cykelstien i retning mod mig. Af en eller anden grund føler jeg mig lidt truet og begyndte automatisk at træde hårdere i pedalerne.”

 

Idet de passerer Annelise Hansen griber en af dem ud efter hendes taske. Hun bliver væltet af cyklen og herefter slæbt henover asfalten, fordi de stadig holder fast i taskens skulderrem.

 

Men på et tidspunkt giver de slip og stopper op. Annelise Hansen ligger på jorden, og hun er nu bekymret for, hvad de mon kan finde på, fortæller hun til Aarhus Stiftstidende.

 

”Jeg føler mig truet og er bange, for hvad vil der nu ske? Jeg kommer op at stå, får mig sat på cyklen og kører mod mit hjem. Heldigvis kører de to unge på knallerten væk.”

 

Der var tre på knallerten, men en af dem løb væk, da de stoppede og Annelise lå på asfalten. Heldigvis brækkede hun ikke noget, men hun har stadig store sår efter mødet med asfalten.

 

”Efter faldet havde jeg ondt både på den ene og den anden måde. Heldigvis viste røntgenbillederne, at jeg ikke havde brækket noget, og psykologen har rost mig for at være god til at bearbejde oplevelsen, så hende behøver jeg ikke besøge mere,” fortæller hun og tilføjer, at nu er hun en ældre, meget vred dame.

 

”Jeg er vred over, at de gjorde det mod mig, og jeg mener, at politiet skal gøre alt for at få den slags stoppet. Brabrandstien er jo en fantastisk skøn natursti og hele byens legeplads for både unge og ældre, og hvis man ikke kan færdes dér i sikkerhed, hvor kan man så?”

Læs også
Syrer dræber mand med sværd på åben gade – Tyskland i chok over drabsbølge med indvandrere som gerningsmænd

 

Annelise Hansen spørger, om kriminelle skal bestemme, hvem der skal bruge Brabrandstien?

 

Hun er ikke i tvivl om svaret. “Det skal de ikke!”, siger hun og fortæller, at hun snart oppe på sadlen igen.

 

“Så snart jeg får min ødelagde cykel tilbage fra cykelhandleren, kører jeg ud på stien igen. Når sådan noget sker, skal vi ofre ikke gemme os. Vi skal råbe op, og vi skal lægge pres på politiet, så vi kan få sagerne opklaret.” (Aarhus Stiftstidende)

 

Holdningen er klar: Mig skal de ikke få ned med nakken.

 

Gerningsmændene slår til mange steder

Østjyllands politi efterforsker episoden, men det er ikke let for der er tilsyneladende ikke noget klart mønster, siger politikommissær Gert Bisgaard. Han advarer samtidigt mod at have sine værdier i cykelkurven. Ifølge Bisgaard er det bedre at have værdierne på sig.

 

Læs også
Chok i Holland: Mange politifolk med indvandrerbaggrund er stærkt involveret i kriminel aktivitet

Men dét var jo netop hvad Annelise Hansen havde, tasken sad godt fast på skrå over skulderen. Og tasken var af så god kvalitet, at remmen holdt.

 

Trods forskrækkelsen og smertefulde sår på hænder og ben, var Annlise Hansen heldig, styrtet kunne jo have forårsaget langt alvorligere skader, og hun kunne nemt have slået hovedet og blevet bevidstløs.

 

Der har været mange overfald på Brabrandstien

Alene i sommer har der været 8-10 overfald på kvinder, forskellige steder på Brandbrandstien som løber hele vejen rundt om Brabrand Sø. En del af stien løber ikke langt fra indvandrerghettoen Gellerup.

 

Ifølge politikommissæren er mønstret det samme, det er unge mænd som kører op på siden af kvindelige cyklister.

 

De tre der forsøgte at stjæle Annelise Hansens taske havde alle udenlands baggrund.

 

Det er et gammelt problem

Læs også
En gruppe ’unge’ terroriserer friluftsbad, men det skjules, hvem disse ’unge’ er – så pludselig kommer der en afsløring  

For fem år siden blev der skrevet om akkurat de samme problemer med unge som kører vildt, stjæler og skaber utryghed på den rekreative sti, og mønstret er det samme dengang som nu. Den kendte musiker Mek pek blev overfaldet i 2013, han fortalte den gang om overfaldet:

 

”Jeg cykler hver dag frem og tilbage til mit arbejde på Alivemusic i Aarhus, og jeg nyder altid den fredelige tur på Brabrandstien. Den dag havde jeg godt set, at nogle unge drenge drønede rundt på deres knallerter, men det tænkte jeg ikke mere over. Pludselig kom de bagfra, og han, der sad bagpå, sparkede til min cykel, så jeg væltede. Jeg husker først, fra jeg ligger i ambulancen på vej til skadestuen,” fortæller en forslået Mek Pek oven på den hårde medfart. (Billed Bladet)

 

Foruden scooter- og knallertkørsel er der også tale om bilkørsel. (Aarhus-Portalen)

 

Det er populært at stjæle fra en knallert

Den Korte Avis har fortalt om unge som bruger samme metoder i naboområdet Bispehaven, hvor især Citykirken har været plaget af tyverier, når kirken afholder arrangementer.

 

Så kommer maskerede unge kørende på knallert/scooter to og to, smadrer bilruderne og tager hvad de kan få fat på. Det tager ikke ret lang tid, og de er hurtigt væk igen. Der kan læses om Citykirken HER.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…