Hun blev udsat for gruppevoldtægt i Syrien, så flygtede familien – nu mistænkes den for æresdrab på hende, fordi hun var blevet ’uren’

I fredags blev liget af den 20-årige Rokstan M. fundet nødtørftigt begravet i familiens kolonihave i den østtyske by Dessau. Hun var blevet dræbt af knivstik.

 

Politiet mistænker hendes far og brødre for at have gennemført mordet. Motivet skulle være, at hun var blevet ”uren”.

 

Den lokale anklager Christian Preissner formulerer det således: ”Der er mistanke om, at handlingen blev begået af personer i hendes nærmeste kreds med et kulturelt motiv som baggrund.” Det handler om et såkaldt æresdrab.

 

”De siger, at jeg fortjener at dø”

For to år siden blev Rokstan offer for tre mænds gruppevoldtægt i Syrien. Så flygtede familien til Tyskland, hvor den havnede i Dessau.

 

Rokstan M. arbejdede som tolk og i den forbindelse havde hun kontakt til en tysk forfatter ved navn Mark Krüger, som fik et meget positivt indtryk af hende og kalder hende for velintegreret.

 

Han beretter, at Rokstan fortalte ham om sin skæbne. Og han hørte et bånd, som hun havde indspillet, hvor hun sagde: ”Jeg blev voldtaget af tre mænd. Siden da har min familie betragtet mig som uren. Min mor og mine brødre mishandler mig. De siger, at jeg fortjener at dø.”

 

Rokstan blev anbragt på et opholdssted for enlige kvinder. Men få dage før hun blev dræbt, vendte hun tilbage til familien. Det skulle hun aldrig have gjort.

 

Hun havde åbenbart en ildevarslende følelse af, hvad der var på vej. På sin WhatsApp profil skrev hun: ”Jeg venter på døden. Men jeg er for ung til at dø.”

 

Politiet efterlyser hendes far og brødre for at forhøre dem. Men de er forsvundet fra jordens overflade.

 

Hører ikke hjemme i Europa

Læs også
Syrer dræber mand med sværd på åben gade – Tyskland i chok over drabsbølge med indvandrere som gerningsmænd

Forbundspolitiet mener, at faderen ved navn Hasso er flygtet fra Tyskland og nu befinder sig i Tyrkiet eller Syrien (det kan åbenbart godt lade sig gøre, selv om han er flygtet derfra).

 

Men Mark Krüger mener, at moderen også har spillet en meget aktiv rolle. Rokstan hørte fra en ven, at hun tidligere havde forsøgt at hyre en lejemorder til at dræbe datteren. Moderen bedyrer dog sin uskyld.

 

Meget tyder på, at Rokstans familie var drevet af ideer om ære, som strider totalt mod vores frihedstraditioner. Ideer, som fik dem til at straffe deres egen datter og søster med døden for en voldtægt, som i sig selv var en personlig tragedie for hende.

 

I stedet for at hjælpe hende og støtte hende, udstødte de hende og straffede hende for det overgreb, som hun var blevet udsat for. Og meget muligt førte de selv kniven.

 

For hun havde bragt skam over familien.

 

En uhyggelig tankegang, som ikke hører hjemme i Europa. Men i øjeblikket kommer der efter alt at dømme et betydeligt antal mennesker med flygtningestrømmen til de europæiske lande, som har den slags holdninger.

 

Læs også
Irakisk migrant dræbte sin samleverske, fordi hun sagde, at han ikke havde hår på brystet

Først og fremmest kommer de til Tyskland. Tyskland regeres af Angela Merkel. Og hun optræder, som om hun aldrig har hørt om den slags.

 

(BILD, Daily Mail)

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3262990/Syrian-gang-rape-victim-fled-Germany-ordeal-stabbed-death-honour-killing-ordered-mother-seen-unclean-sex-assault.html

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…