Brevkasse: Er jeg ansvarlig for et koldt gulv?

Spørgsmål:

Jeg bor i en andelslejlighed, hvor gulvet i 2 af mine stuer er ekstremt koldt grundet en underliggende portgennemgang fra gade til gård.

 

For mange år siden betalte ejendommen isolering med rockwool udefra. Dette har ingen effekt.

 

Ejendommen (bestyrelsen) vil ikke betale for yderligere isolering. Jeg synes beløbet er for stort for mig selv, hvis jeg skulle betale yderligere isolering.

 

Spørgsmålet er, hvorvidt jeg er ansvarlig for dette problem – evt. udbedring, hvis jeg sælger min lejlighed, således at en evt. køber kan forlange at jeg betaler for dette?

 

Svar:

Om der er tilstrækkelig isolering i din bolig og vedligeholdelsen heraf, er noget som andelsboligforeningen skal stå for, medmindre der specifikt i andelsboligforeningens vedtægter står noget andet.

 

Hvis isoleringen ikke er udført som foreskrevet på tidspunktet, hvor ejendommen blev opført, så kan du kræve, at foreningen sørger for at få det lovliggjort, men kun op til hvordan det burde være lavet på opførelsestidspunktet.

 

Du kan således ikke kræve, at der isoleres, som man ville gøre i et nybyggeri.

 

Du er derfor ikke ansvarlig for løsning af problemet i tilfælde af et salg af din andelsbolig.

 

Imidlertid skal du være opmærksom på, at du har en loyal oplysningspligt overfor køber i forbindelse med et salg. Det vil sige, at du skal huske at oplyse køber om væsentlige forhold ved andelsboligen, som må formodes at være relevante for køber.

 

Læs også
Få styr på din forskudsopgørelse for 2017 og undgå skattesmæk

Du skal derfor oplyse køber om problemerne i forbindelse med et eventuelt salg. Ellers kan du risikere, at køber efterfølgende vil kræve erstatning, hvis køber kan bevise, at andelsboligens værdi burde være lavere grundet problemerne med manglende isolering.

 

Jeg vil derfor anbefale, at du oplyser en eventuel køber om problemerne i forbindelse med et salg.

 

Advokat (L) Søren Vasegaard Andreasen, besvarer spørgsmål om lov og ret. Har du et spørgsmål, du ønsker besvaret, kan du sende det til [email protected]. Udvalgte spørgsmål vil i anonymiseret form blive besvaret her i avisen.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…