Beboer i Gellerup: ” Man bliver spyttet på, smidt sten efter eller slået”

Privat

I Aarhus har man vedtaget en helhedsplan til flere milliarder. Den går ud på at forvandle byens store ghetto Gellerupparken til en attraktiv bydel som danskerne vil stå i kø for at komme til at bo i.

 

Gellerupparken har i årtier været berygtet som et lovløst område, hvor bandekriminalitet og gadeuorden med hærværk og ildspåsættelser er et vilkår.

 

Men Gellerupparken er også i stigende grad blevet indtaget af stærkt troende muslimer, som på deres måde er med til at præge området hen mod et parallelsamfund, hvor normer og social adfærd i stigende grad er formet efter islamisk lov sharia.

 

For blot 10 år siden sås ikke så mange kvinder med tørklæde og lange gevanter, i dag er det nærmest reglen, også blandt mindreårige piger.

 

Bydelens huser blandt andet moskéen på Grimhøjvej. Ifølge moskéforeningen er man den moské som tiltrækker det største antal børn og unge fra lokalområdet.

 

TV2-Østjylland har besøgt et par danskere som har boet i Gellerup lige fra starten.

 

Allan Fisker som i dag er pensionist, flyttede ind i midten af halvfjerdserne.

 

”Noget er godt og andet kan være skidt, det kan være på forskellige måder. Man bliver spyttet på, smidt sten efter eller slået” fortæller Allan Fisker og tilføjer, at han også oplever meget positivt. (TV2oj)

 

Allan Fisker fortæller ikke hvad det positive handler om.

 

Det skete i halvfemserne

Inga Sørensen flyttede ind i 1969 og børnene har gået i den lokale skole. I dag tror hun ikke meget på at de store planer vil ændre på den kedelige udvikling i Gellerup.

Læs også
Forbyd muslimske bønnekald ved lov

 

Hun fortæller at området begyndte at ændre sig midt i halvfjerdserne, hvor der flyttede mange udlændinge ind, fortrinsvis tyrkiske familier.

 

Ifølge Inga Sørensen var de ligesom alle andre, børnene kom i hjemmet som kammerater til deres egne børn. Dem var der aldrig problemer med.

 

Men i starten af halvfemserne gik det op for Inga Sørensen at bydelen for alvor havde forandret sig.

 

”Jeg sad en dag ude på altanen og tænkte gud hvor er du henne, ikke en eneste af børnene snakker dansk. Jeg har også oplevet at være med bussen, hvor det kun var mig der var dansk. Jeg synes det er lidt skidt, også for dem fordi de hverken lærer sproget eller noget, når de ikke omgås danskere,” fortæller Inga Sørensen. (TV2oj)

 

I dag tror Inga Sørensen ikke meget på at de store planer vil ændre på beboersammensætningen. Hun siger at rygtet er ødelagt.

 

”Jeg kender ikke en eneste dansker der vil flytte herud, det gør jeg ikke, gør du?” spørger hun journalisten fra TV2oj.

Læs også
Asger Aamund fylder 80 år: Islam er i krig med os – det er på tide at se virkeligheden i øjnene

 

”Rygtet er ødelagt, siger Inga Sørensen.

 

Politikernes visioner for Gellerup er utopisk

Som tidligere pædagogisk medarbejder i Gellerup kan man kun give Inga Sørensen ret.

 

Gellerups dårlige rygte har dybe rødder i virkeligheden, og det bekræftes gang på gang af kedelige fortællinger om kriminalitet, bandevirksomhed, hærværk og asocial adfærd.

 

Dertil kommer en stigende forekomst af indvandrere med stærke anti-demokratiske holdninger. Deres vision går ud på at omdanne hele verden til en islamisk stat.

 

For de ældre mennesker Inga Sørensen og Allan Fisker er det tilsyneladende tåleligt at blive boende i parallelsamfundet.

 

Læs også
To bøger, der giver indsigt i muslimsk værdier og dannelsesidealer

Men der er næppe mange danskere der vil finde sig i at blive spyttet på, kastet sten efter og slået på, som Allan Fisker fortæller er hans virkelighed.

 

En dansk børnefamilie skal forberede sig på, at især børnene vil blive mobbet fordi de er danskere og/eller fordi de er kristne. De skal vide at prisen på indboforsikringen spejler områdets rygte, og at det faglige niveau på den lokale folkeskole Tovshøjskolen er et af landets laveste.

 

Ingen kan være uenig i at Gellerup har trængt til renovering. Men der er ingen tegn på, at dét i sig selv skulle få danskerne til at flytte til området, tværtimod.

 

Danskerne holder i høj grad af pæne miljøer med grønne områder og smukke rekreative faciliteter. Men Gellerup er præget af kriminalitet og islamisk parallelsamfund, så uanset hvor mange springvand og italienske fliser man tilfører, så vil det ikke få aarhusianerne til at tage bydelen til sig.

 

Det ville være dejligt hvis byens politikere havde så meget respekt for byens borgere at de anerkendte de tørre kendsgerninger.

 

Indslaget fra TV2oj kan ses her http://www.tv2oj.dk/artikel/254396

 

Læs også
Islamisk skilsmisselov skaber ulykke i Danmark
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…