Sådan vil terrorister fra Islamisk Stat snige sig ind i Danmark

collage

Vestlige sikkerhedstjenester har nu opmærksomheden rettet mod en uhyggelig ny trussel fra Islamisk Stat.

 

De amerikanske efterretningsvæsner har brudt koderne til intern kommunikation i Islamisk Stat. Det har givet dem kendskab til planer om at snige terrorister ind i europæiske lande.

 

Strategien går ud på, at terroristerne skal give sig ud for syriske flygtninge. Hundrede tusindvis af sådanne flygtninge strømmer for tiden over grænsen til Tyrkiet, og det er fuldstændig umuligt at holde styr på, hvad deres baggrund egentlig er.

 

Forklædt som flygtninge skal hemmelige kommandogrupper på hver fire terrorister følge med strømmen ind i Tyrkiet. Herfra kan de så rejse videre til det vestlige Europa, herunder Danmark. På falske pas.

 

Ukendte for politi og efterretningsvæsen

Heller ikke danske myndigheder har styr på, hvilken baggrund folk reelt har, når de kommer hertil og søger om asyl som syrere på flygt fra borgerkrigen. Så det er et meget effektivt dække for terroristerne.

 

Disse terrorister vil formentlig i langt de fleste tilfælde være ukendte for politi og efterretningsvæsen. I modsætning til de hellige krigere, der er rejst ud fra Danmark og ofte har været under overvågning herhjemme.

 

Der er altså grund til, at advarselslamperne blinker rødt.

 

Regeringskredse bekræfter

Det er den tyske avis BILD, der bringer historien på baggrund af efterretningskilder. Ifølge avisen har regeringskredse bekræftet, at tyske myndigheder er bekendt med den type planer.

 

Om Islamisk Stat allerede er gået i gang med at føre planerne ud i livet, vides af gode grunde ikke. Hvem som helst kan jo når som helst blande sig med flygtningene fra Syrien til Tyrkiet, uden at det bliver opdaget.

 

Måske er der allerede terror-kommandoer på vej.

 

Foreløbig ved ingen, hvad det bliver til. Men meldingerne om den ny strategi er en understregning af, hvor ekstremt højt alarmberedskabet må være i forhold til Islamisk Stat.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…