Politiet kom til forbryderens begravelse og fik deres værste anelser bekræftet

Arkiv

En 26-årig franskmand var efterlyst for en stribe forbrydelser, herunder bedrageri og tyveri. Så fik han en lys idé til, hvordan han kunne holde politiet fra livet.

 

Han indrykkede en dødsannonce i regionalavisen Ouest-France med følgende tekst:

 

”Mor, far, brødre, søster og hele familien vil informere jer om, at (Cedric L.) er død. Han gik bort torsdag den 11. september i en alder af 26 år. Begravelsen vil finde sted tirsdag den 16. september kl. 10.30.”

 

Han planlagde forløbet nøje. Først ringede han til bedemanden og foregav at være sin bror, der med sorg meddelte dødsfaldet. Så ringede han til avisen Ouest-France, der bagefter kontaktede bedemanden og her fik oplysningen bekræftet.

 

Men politiet anede uråd. De troppede op til begravelsen på det angivne tidspunkt og fandt hverken lig eller begravelsesfølge. Der var kun en forvirret bedstemor, som åbenbart ikke var blevet indviet i planerne og mødte frem klædt i sort.

 

”Rygterne om min død er stærkt overdrevne”

Den amerikanske forfatter Mark Twain indrykkede engang en notits i en avis, hvor der stod: ”Rygterne om min død er stærkt overdrevne.”

 

Distriktsanklageren kunne fortælle det franske telegrambureau AFP, at det også var tilfældet i denne sag. Til forskel fra Mark Twain var det altså her den ”døde”, der selv havde fabrikeret rygterne.

 

Så nu går jagten igen på vaneforbryderen Cedric L. Formanden for det lokale advokatsamfund, Bertrand Deniaud, siger til AFP:

 

”Vi kender ham særdeles godt. Han har et langt synderegister. Vi havde ham allerede for retten, da han stadig var mindreårig. Da vi så dødsannoncen, var vi alle lidt overraskede.”

 

Politiet havde dog luret ham. Den døde Cedric L. var der ikke. Desværre er der foreløbig heller ikke noget spor af den levende.

Læs også
 Det er politiets fornemste opgave at beskytte truede personer – ikke at lukke munden på dem

 

Men de fik da hilst på hans bedstemor.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…