På vej mod asylkaos: Nye tal får alle advarselslamper til at lyse

YouTube/privat

Regeringens lempelser i asylpolitikken er nu vej til at skabe totalt asylkaos i år.

 

Allerede i årets første syv måneder er antallet af asylansøgere nået op i alt 5.590, fremgår det af tal fra Justitsministeriet. Det er næsten 2.000 flere end i hele 2011, hvor i alt 3.806 personer søgte asyl i Danmark.

 

Det er især syriske flygtninge, der presser på, efter at det er rygtedes på asylmarkedet, at regeringen i september sidste år besluttede, at asylansøgere fra bestemte egne af Syrien automatisk skulle tildeles asyl.

 

Således steg antallet af syriske asylansøgere fra 160 i januar i år til i alt 790 i juli. Det er over 300 flere end i juni måned, hvor 430 syrere søgte om asyl i Danmark.

 

Som vi skrev i avisen i torsdags den 7. august er det også begyndt at vælte ind med asylansøgere fra det østafrikanske land Eritrea, hvor antallet af asylansøgere steg fra ti i januar måned i år til hele 510 i juli.

 

Alt tyder på over 9.000 asylansøgere i år

Tager man gennemsnittet for Justitsministeriet nye tal, der som nævnt viser, at der i årets første syn måneder kom 5.590 asylansøgere til Danmark, giver det et gennemsnit på 759 asylansøgere per måned.

 

Hvis blot denne gennemsnitlige udvikling fortsætter resten af året, betyder det, at Danmark ved årsskiftet vil have modtaget ikke færre end små 9.600 asylansøgere.

 

Alene i juni og juli måned søgte 2.730 personer asyl mod 2.860 i årets fem første måneder.

 

Hvis til gengæld udviklingen i juni og juli holder året ud, vil det samlede antal asylansøgere ved årsskiftet nå et godt stykke op over 10.000 og nærme sig rekorden i Poul Nyrups regeringstid, hvor der i 1993 var 14.337 personer, der søgte asyl i Danmark.

 

Det var dengang næsten fire gange så mange som de 3.806, der i 2011 under VKO’s stramninger søgte asyl i Danmark. Og den udvikling er nu igen på vej.

Læs også
Hvidvasker Sverige sin antisemitisme? – en beretning om, hvor galt det står til i Malmø

 

Antallet af opholdstilladelser vil eksplodere

Allerede nu ligger det helt fast, at også antallet af opholdstilladelser vil eksplodere som følge af, at syriske asylansøgere efter regeringens lempelser i september sidste år generelt helt automatisk vil få opholdstilladelse for en periode på foreløbig fem år.

 

Det betyder, at de 2.190 syriske asylansøgere, der er kommet i årets syv første måneder, næsten alle kan være sikre på at få opholdstilladelse.

 

Dertil kommer så de øvrige 2.620 asylansøgere i årets syv første måneder. Af dem er asylbehandlingen af de 780 ansøgere fra Eritrea stillet i bero, indtil Udlændingestyrelse har fået undersøgt forholdene i det østafrikanske land.

 

For de restende 1.840 gælder, at omkring halvdelen erfaringsmæssigt vil få opholdstilladelse. Sammen med syrerne betyder det, at antallet af opholdstilladelser allerede i syv første måneder vil runde 3.500.

 

Til sammenligning blev der i hele året 2011 under VKO givet 2.249 opholdstilladelser til asylansøgere. Sidste år løb antallet af opholdstilladelser ifølge Udlændingestyrelsen op i 3.889.

 

Læs også
Likvideringen af 31-årig kvindelig læge i Malmø: Hun fik det dræbende skud, da hun lå på jorden – en medgerningsmand er anholdt

Desperat mangel på asylcentre

Udviklingen har medført, at asylmyndighederne nu lider under en desperat mangel på asylcentre.

 

Ifølge Udlændingestyrelsen var den samlede kapacitet per 5. august i år på omkring 6.000 pladser fordelt på 25 asylcentre over hele landet, og derfor er udlændingestyrelsen nu på jagt efter nedlagte skoler og plejehjem med videre for at omdanne dem til asylcentre.

 

Det har fået adskillige groteske følger. Således oplevede indbyggerne i den lille by Vester Hjermitslev i Vendsyssel, at de via opslag blev informeret om, at der ville blive oprettet et asylcenter i byen med plads til 100 asylansøgere. Dermed bliver byens indbyggertal forøget med 25 procent.

 

På Bornholm havde borgmester Winni Grosbøll (S) planer om at oprette asylcenter i den tomme halvdel af en skole, hvor den anden halvdel stadig er brug som skole. Altså et asylcenter midt i en skolegård. Planen medførte så store protester, at den blev skrottet.

 

Sverige ude af kontrol

I Sverige er situation helt ude af kontrol.

 

Læs også
Sverige asyl-amok: Har alene i år uddelt langt over tredive tusinde statsborgerskaber og modtaget et hav af asylansøgere

Det svenske Migrationsverket har netop opskrevet prognosen for dette års asylpres fra 80.000 til 90.000 asylansøgere.

 

Og her er jagten på plads til alle disse asylansøgere nu nået til det punkt, hvor man blandt andet har nedlagt et sygehus for at omdanne det til asylcenter.

 

Det drejer sig om Sjukhuset Svenshögens sanatorium, der nu skal omdannes til et asylcenter, der skal rumme 200 asylansøgere i den lille by Svenshögen, som har 400 indbyggere.

 

Så galt står det dog trods alt ikke til i Danmark. Endnu.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…