Islamisk Stat truer folk, som læser vestlige bøger, med henrettelse

Skærmprint fra Youtube video

Indbyggerne i de to store byer Mosul i Irak og Raqqa i Syrien oplever netop nu, hvad det helt konkret betyder at leve med magthavere, der hårdhændet praktiserer en ren fortolkning af islam.

 

Her taler vi ikke om islam som en religion men som en politisk ideologi med faste regler for samfundets indretning og menneskers adfærd, sharia.

 

Det er denne sharia i sin yderste konsekvens, som indbyggerne i de to byer nu får at føle på grund af Islamisk Stats magtovertagelse og voksende indflydelse i de to byer og andre områder i Irak og Syrien.

 

En aktivist i Raqqa har berettet, hvad det betyder for lærere og andre som underviser. Islamisk Stat forbyder universitetsstuderende og folk i almindelig at eje udenlandsk litteratur, der afviger fra Islamisk Stat verdensforståelse.

 

Under pseudonymet Abu Wart fortæller han, at bøger, som har den mindste forbindelse til vestlig tankegang og levevis, er ulovlige. Og dem, der besidder dem eller underviser efter dem bliver forfulgt og straffet hårdt. Abu Wart har også selv en del filosofi- og historiebøger, men de er godt gemt. (Times)

 

Islamisk Stat mener ikke, det er relevant at vide noget som helst, der kan sættes i forbindelse med vestlig kultur.

 

Det betyder, at universitetsafdelinger for jura, statskundskab, kunst, arkæologi, sport uddannelse, filosofi, turisme og hotel management er blevet lukket.

 

Undervisning i menneskerettigheder, demokrati og Darwins evolutionslære er derfor også strengt forbudt, og det kan koste en lærer livet at undervise i det.

 

Abu Wart fortæller også om en familie, som har valgt at undervise deres børn hjemme for at undgå Islamisk Stats strenge lovgivning. Men de lever livet farligt.

 

Kønsadskillelse

Islamisk Stat forlanger også at al undervisning foregår kønsadskilt.

Læs også
Han blev ansat som sikkerhedsvagt i supermarked – så sprang han ud som frådende islamist

 

Enhver mandlig lærer, som underviser det modsatte køn, bliver udsat for hårrejsende trusler om henrettelse.

 

Islamisk Stat går altså ind for kønsadskilt undervisning, fuld tildækning af piger og kvinder, bandlysning af jura, en lang række humanistiske og kulturhistoriske fag, herunder evolutionslære.

 

Islam er den ’rene sandhed’.

 

Al lærdom skal være i fuld overensstemmelse med den islamiske forståelse af verdens sammenhæng. Det betyder, at historier som ”da Mohammed splittede månen i to” og andre mirakler gøres til den pureste sandhed samt at stort set enhver historisk videnskabelig opdagelse påstås at kunne findes i Koranen.

 

Den viden og undervisning, som ikke bygger på Koranen og islam er suspekt, farlig og skal straffes om nødvendigt med døden. Det er det, indbyggerne i Raqqa og Mosul nu får at føle.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…