Forældre i tvivl: Hvornår kan man begynde at give børn søde sager? – se svaret her

Foto: Colourbox

Hvornår må dit barn få chokolade?

 

Hvornår er det rette tidspunkt, hvornår skal jeg give mit barn søde sager? Det er et spørgsmål mange forældre stiller sig selv.

 

Det er ofte et dilemma for forældre. Man vil gerne opdrage sine børn til en sund livsstil uden overvægt, men samtidig forbinder vi selv søde sager med hyggeligt samvær for eksempel til Disney Sjov fredag aften.

 

Så hvornår og hvordan får man bedst introduceret det søde for småbørnene?

 

Vær forbillede for dit barn

”Den bedste måde, du som forælder kan påvirke dit barns forhold til mad er ved at vise, at du selv har et balanceret forhold til det. Så hvis du selv har nogle komplekser i forhold til noget mad eller kaster dig over de forkerte ting,skal du ikke gøre det foran dit barn,” forklarer diætist og specialist i børn og ernæring, Azmina Govindji. (Daily Mail)

 

“Et godt tidspunkt at introducere de små til vingummi, chips og is er, når de vil møde det udenfor hjemmet, for eksempel i børnehaven eller til fester. Det er ligesom problemet med ældre søskende og alkohol – lad dem prøve det under dit opsyn for så er det mindre spændende,” siger hun.

 

Som noget naturligt

Prøv for eksempel at give dit barn lidt chokolade, hvis du selv skal have noget. På den måde gør du det til en mere almindelig oplevelse i stedet for noget meget ekstraordinært, forklarer Azmina Govindji.

 

Ifølge Annabel Karmel, der har udgivet mange børne-kogebøger, er det godt at vente med at give barnet kunstigt søde sager eller i øvrigt tilsætte sukker til barnets mad det første leveår. Børnene har ikke brug for det søde i den alder.

 

”Problemerne kommer, når børnene bliver ældre og de bliver udsat for festlig mad og måltider hos andre. Men du skal ikke være bange for at give dit barn smagsprøver fra den søde verden, bare sørg for at det er i god kvalitet,” siger Annabel Karmel. (Daily Mail)

 

Læs også
Video: Hunden vil sidde ned, så hvorfor ikke sætte sig på en dejlig blød baby …

En tommelfingerregel er, at børn under to år ikke ved, hvad slik er, og derfor ikke behøver at få det. (Toms Gruppen Slikguide)

 

Lidt af hvert

Som alternativ til det kunstige slik, kan du give dit barn sundt slik som fx nødder og tørret frugt og rosiner, men vær opmærksom på sukker og kalorieindholdet. Du kan også lave hjemmelavede ispinde med frugtsaft eller vandmelon.

 

”Sørg for at det sunde alternativ smager godt og ser fristende ud,” siger Annabel Karmel. (Daily Mail)

 

Det kan du let gøre ved at bruge udstansere, der er formet som blomster og dyr. Du kan også sætte frugtstykker på spid eller lave smilende ansigter af forskellige stykker frugt.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…