Karen Hækkerup trækker blot på skuldrene: Asylansøgere igen grebet i vold og røveri

Antallet af sigtede kriminelle asylansøgere er steget fra 1.408 personer i 2011 til 1.767 personer sidste år. Det betyder, at befolkningen i stigende grad udsættes for rå og brutale overfald af asylansøgerbander.

 

Men justitsminister Karen Hækkerup glæder sig over, at stigningen ikke er større. (Ritzau)

 

Et eksempel på den grove vold begået af asylansøger oplevede en dame på 92-år. Hun blev i februar i år i sit hjem overfaldet af to brutale granvoksne asylansøgere, der tog kvælertag på hende, så hun besvimede og faldt om på gulvet. Derefter plyndrede de hendes hjem og stak af, medens den 92-årige blev efterladt bevidstløs på gulvet. Hun lå efterfølgende på hospitalet i kunstigt koma i to dage. (Den Korte Avis har tidligere omtalt sagen)

 

Søndag den 8. juni gik det på Greve Station ud over en 27-årig mand, som havde fået sin mobiltelefon stjålet af tre asylansøgere, der overfaldt ham og brutalt sparkede og slog ham, så han efterfølgende måtte til behandling på Køge Sygehus.

 

Karen Hækkerup: ”Det er jo bare en meget flad stigning”

Imidlertid mener justitsminister Karen Hækkerup ikke, at det stigende antal kriminelle asylansøgere udgør et alarmerende problem.

 

I stedet glæder hun sig ifølge Ritzau over, at procentdelen af asylansøgere, der udfører kriminelle handlinger, er faldet fra 37 procent i 2011 til 25 procent i 2013.

 

Men da der kun kom meget få asylansøgere i 2011, er det rent faktiske antal som nævnt en stigning fra 1.408 personer i 2011 til 1.767 personer sidste år.

 

”Der er selvfølgelig sket en stigning, men det er en meget, meget flad stigning i forhold til kurven over antallet af asylansøgere. Det er klart, at der må være en lille stigning i kriminaliteten, når der er en markant stigning i antallet af asylansøgere,” sagde Karen Hækkerup til Ritzau den 18. marts i år.

 

Karen Hækkerup pegede i den forbindelse på en række tiltag, som efter hendes opfattelse har været med til at begrænse asylansøgernes kriminalitet og nævnte blandt andet hurtigere sagsbehandling og mere politikontrol omkring Sandholm-lejren.

 

Men en 27-årig mand mærkede hverken noget til hurtig sagsbehandling eller mere politikontrol omkring Sandholmlejren, da han søndag den 8. juni blev maltrakteret af tre asylansøgere fra netop Sandholmlejren, som også var kriminalitetsbase for de to brutale asylansøgere, der tog kvælertag på den 92-årige dame.

Læs også
’Sydlandsk mand’ gjorde seksuelle tilnærmelser til kvinde på gaden – da hun afviste ham, fik det uhyggelige konsekvenser

 

Blev slæbt ud af toger og slået og sparket

Det kom ifølge sn.dk til at koste den pågældende 27-årige mand dyrt, da han denne søndag ved 10-tiden anråbte tre asylansøgere, der havde haft held til at stjæle hans mobiltelefon, medens hans sad og småslumrede i toget.

 

De tog fat i ham og slæbte ham ud af toget og ud på perronen på Greve Station, hvor de gennembankede ham med slag og spark i en sådan grad, at han efterfølgende måtte til behandling på Køge Sygehus.

 

 En nabo til S-togsstationen havde set, hvad der foregik og alarmerede politiet, der kom så hurtigt, at de kunne nå at anholde de tre asylansøgere, der alle kom fra Sandholmlejren.

 

Er også mistænkt for indbrudsforsøg

Det drejer sig om en 26-årig mand fra Syrien, en 27-årig mand fra Marokko og en 38-årig mand fra Algeriet.

 

Ud over sigtelser for det rå og brutale overfald på den 27-årige og tyveriet af hans mobiltelefon, er de også mistænkt for forsøg på indbrud i en villa på Hastings Allé i Greve, hvor ejeren ifølge sn.dk overraskede dem samme søndag formiddag.

Læs også
Dansk Folkeparti ikke velkomne i området – partimedlemmer truet med tæsk og køller, da de ville hænge valgplakater op

 

De er alle tre blevet varetægtsfængslet til foreløbig den 19. juni. Ud over udgifterne til opholdet i arresten er der også løbet udgifter på til tolkebistand og advokatbistand. Udgifter, der vil fortsætte, så længe sagerne kører.

 

 Over tusinde asylansøgere blev fængslet i 2012

Kriminalforsorgens Statistikberetning for 2013 er endnu ikke udkommet, men af beretningen for 2012 fremgår det, at over tusinde asylansøgere det år havde været nyindsat i Kriminalforsorgens institutioner.

 

Helt præcist drejer det sig om 1.494 personer, hvoraf de 176 var kvinder. Antallet skal ses i sammenhæng med, at 1.767 asylansøgere det år blev sigtet for kriminalitet, så der er altså nogle, der er sluppet med blot at få en sigtelse oplæst og derpå er blevet sendt tilbage til asylcentret.

 

Det vil typisk ske i for eksempel i enkeltstående tilfælde af butikstyveri.

 

Udenlandske fanger kostede over en halv milliard kroner

De åbne Schengengrænser og de østeuropæiske landes medlemskab af EU har gennem de sidste år skabt et øget økonomisk og ressourcemæssigt pres på både politi, retsvæsen og fængselsvæsen.

Læs også
Indvandrer slog, sparkede og truede 15-årig pige – så forsøgte han at lyve sig fra det i retten

 

Alene udgifterne til udenlandske fanger i de danske fængsler løb i 2012 ifølge tal fra Finansministeriet op i 560 millioner kroner, og heraf tegnede fanger fra de østeuropæiske lande sig alene for lidt under halvdelen, eller i alt 218 millioner kroner.

 

Den seneste opgørelse fra Kriminalforsorgen over indsatte på en bestemt dag i danske fængsler og arresthuse stammer fra den 11. december 2012 og viser, at den dag var over en fjerdedel eller i alt 28,4 procent af samtlige indsatte udlændinge.

 

Af de 3.970 indsatte, der den dag var i fængslerne og arresthusene, var de 1.127 således udenlandsske statsborgere, medens de 2.843 var danske inklusive danske statsborgere af anden etnisk oprindelse end dansk.

 

Blandt de østeuropæiske EU-lande var det især rumænere, litauere og polakker, der fyldte godt op bag tremmerne med henholdsvis 103, 68 og 60 indsatte.

 

Hos de asylproducerende lande toppede Somalia ikke uventet med 68 indsatte og med 47 irakere på en andenplads.

 

Alt i alt var totalt 43 forskellige nationaliteter med næsten lige så mange forskellige sprog plus en gruppe ”øvrige lande” med 107 indsatte repræsenteret i danske fængsler og arresthuse tirsdag den 11. december 2012. 

Læs også
Tyskerne er blevet mere kritiske over for asylansøgere – de stoler ikke på dem

 

Enten ved ministeren ikke, hvad hun taler om, eller også …

Medens der i 2011 under VKO kom 3.806 asylansøgere til landet, steg det antal med næsten under den nuværende regering til 7.557 sidste år.

 

Der er således tale om en stigning i antallet af asylansøgere fra 2011 og til og med 2013 på i alt 3.751. Denne stigning skyldes ifølge Karen Hækkerup de mange asylansøgere, der kommer til Danmark som følge af konflikten i Syrien, forklarer hun til Ritzau.

 

Men det er ikke korrekt. Enten ved ministeren ikke, hvad hun taler om, eller også lyver hun om antallet af syriske flygtninge.

 

Ifølge Udlændingestyrelsen udgjorde antallet af syriske asylansøgere i 2012 og 2013 tilsammen 2.609 personer, hvilket svarere til 69,6 procent af den stigning antallet af asylansøgere på i alt 3.751 fra 2011 og til og med 2013.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…