Er en formueplejeordning det rigtige for os?

Arkiv

Kære brevkasse

 

Min mand har arvet 1 ½ million, der i øjeblikket står på en bankkonto. Vores bank har tilbudt os at investere pengene i en formueplejeordning. Det lyder jo dejligt nemt, at vi kan få banken til at passe vores investering, og materialet fra banken ser meget flot ud.

 

Men vi føler ikke, vi har forudsætninger for at vurdere, om en formueplejeordning er det rigtige for os.

 

Vi er 50 og 53 år, har gode pensionsordninger og betaler fuldt ind til ratepension begge to.

 

Hvordan finder vi ud af, om bankens tilbud er godt, eller om der andre og bedre muligheder?

 

Bedste hilsner

Ole og Charlotte

 

 

Kære Ole og Charlotte.

 

Vær opmærksom på, at bankernes formueplejeordninger ofte har meget høje omkostninger. Det skyldes, at banken typisk investerer dine pengene i relativt dyre investeringsforeninger, som æder en stor del af dit afkast.

 

Husk også, at banken ikke kan garantere dig et bestemt afkast, selvom det ofte er et af salgsargumenterne. Det kræver nemlig, at de ved, hvordan aktiemarkedet udvikler sig fremover. Ingen kender fremtiden – hverken i dansk økonomi eller i verdensøkonomien for den sags skyld – heller ikke bankerne.

 

Læs også
Ugens brevkasse: Jeg vil gerne sælge mit hus til mine børnebørn

Der er heldigvis andre og bedre muligheder, der giver et fornuftigt afkast uden for høje omkostninger. I kan med fordel overveje at afdrage gæld eller at indsætte penge på et aftaleindlån i en bank.

 

I kan også overveje investering uden for bankernes formuepleje, hvor I vælger investeringer på basis af en hensigtsmæssig risikoprofil. Disse investeringer kan godt indebære køb af investeringsforeninger. De skal så blot vælges blandt de billigste. I den finansielle sektor er der en omvendt sammenhæng mellem pris og kvalitet, jo billigere desto bedre.

 

Endelig kan I overveje yderligere opsparing i pension, hvis I kan få fradrag i topskat og I har mulighed for at indbetale til en billig pensionskasse.

 

Læs Fire alternativer til formuepleje i banken

 

Med venlig hilsen

Kim Valentin

Finanshuset i Fredensborg

 

Læs også
Det kan gå gruelig galt for alle, hvis de ikke har et testamente

Kim Valentin skriver hver uge om pension, investering og privatøkonomi i ugebrevet FinansNyt. Få FinansNyt helt gratis

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…