Bestialsk morder klynker: Har ødelagt to familiers liv – nu kræver han sin menneskeret til familieliv

En eftermiddag i 2002 kom Caitlin og Terry Marsh på 11 og 14 år hjem fra skole og fandt det skamferede lig af deres mor, Heather. Hun var blevet dræbt med en hammer, og der var gjort forfærdende ting ved hendes krop.

 

Hun lå med en tot af sit eget hår i den ene hånd og en tot af en fremmed kvindes i den anden.

 

Deres venlige nabo tog børnene ind i sit hus, mens de ventede på ambulance og politi. Siden viste det sig, at det var denne nabo, Danilo Restivo, der så brutalt havde slået deres mor ihjel. Han var tilsyneladende helt upåvirket af, hvad han havde gjort.

 

Under retssagen, der endte med en dom på 40 års fængsel i 2011, kaldte dommeren ham for en ”kold, moralsk fordærvet, beregnende dræber”. Bag mordet lå sadistiske seksuelle motiver.

 

Klippede totter af kvinders hår

Mordet fandt sted i Bournemouth (foto), Dorset, i Storbritannien. Restivo blev første gang arresteret i 2004, men politiet i Dorset måtte slippe ham igen.

Først i 2010 kom der igen skred i sagen, da det britiske politi fandt ud af, at Restivo også blev sat i forbindelse med mordet på den 16-årige Elisa Claps i den italienske by Potenza i 1993. Hendes lig var nu blevet fundet – ligeledes med totter af hendes hår i hænderne

 

Det bidrog yderligere til mistanken mod Restivo, at der efterhånden meldte sig en række kvinder og skolepiger fra både Storbritannien og Italien, som havde oplevet, hvordan Restivo i busser og biografer havde forsøgt at klippe totter af deres hår.

 

Udover de 40 års fængsel for mordet på Heather, blev Danilo Restivo idømt 30 års fængsel for mordet på Elisa ved en italiensk domstol.

 

Nu blev den iskolde morder grebet af panik

Den britiske indenrigsminister vil sende ham til afsoning i Italien. Det ville spare britiske skatteydere masser af penge.

 

Læs også
Han blev ansat som sikkerhedsvagt i supermarked – så sprang han ud som frådende islamist

Men det har fået Restivo virkelig op på mærkerne. Han har appelleret om at blive i Storbritannien. I forrige uge var der retshøring i sagen.

 

”Renligheden og hygiejnen i cellerne i Italien er ikke god,” klagede Restivo. ”Der er kun et toilet til 15 mennesker, og cellerne er fulde af insekter.” Og han føjede til: ”Sådan er det ikke i britiske fængsler.”

 

Det skamferede lig af Heather Marsh havde ladet ham helt kold. Men udsigten til insekter i cellen og kø til toilettet bragte ham tilsyneladende virkelig i panik.

 

”Det vil krænke mine menneskerettigheder”

Samtidig slog Restivo hårdt på et andet argument:

 

Hans italienske kone bor i Storbritannien og besøger ham jævnligt i fængslet. Og han ringer hver dag til hende, hvilket han hævder ikke at kunne få lov til i et italiensk fængsel.

 

Ifølge både Danilo og konen er hun for syg til at kunne følge ham til Italien. Hun lider af leddegigt og siger, at hun kun kan gå 50 meter ad gangen – på krykker.

Læs også
Britisk parlament siger nej til brexit uden aftale og May pålægges at forhandle med EU igen

 

Ifølge Indenrigsministeriet overdriver hun, hvor dårligt hendes helbred er. Hun kunne godt slå sig ned i Italien, lyder det.

 

Men under retsmødet forleden skruede Danilo Restivo sagen op på det helt store principielle plan. At sende ham til Italien ville krænke hans menneskerettigheder, sagde han, specielt hans ret til et familieliv.

 

”Familie spiller en meget afgørende rolle for mig (…) Dette er meget, meget vigtigt for mig, og det er meget vigtigt for os at se hinanden for at fastholde vores familiebånd.”

 

Det ville være ”forfærdeligt” for ham at måtte forlade Storbritannien, lod han forstå.

 

Ofrene: en hån

Hans ofre har meget svært ved at klare hans snak om menneskerettigheder. Caitlin, datter af Heather Marsh, siger:

 

Læs også
Tommy Robinson bliver fortsat lagt for had af mainstream-medierne og censureret på Facebook

”Danilo Restivo har fyldt mit og min brors liv med fortvivlelse i næsten 12 år (…) Restivos appel om at undgå udvisning til Italien er en hån mod vores familie. Efter at have taget vores mor, påberåber han sig nu, at han har ret til familie og privatliv.”

 

Elisa Claps’ bror Gildo er på samme linje: ”Det er en hån mod mindet om Elisa. Han har ikke vist nogen respekt for andres rettigheder – han har ødelagt to familiers liv.”

 

Stadig større beskyttelse af forbrydere

Det er i sig selv frygteligt for de to hårdt ramte familier at skulle høre morderen kræve den ret til et familieliv, som han fratog dem på den mest bestialske måde. Men det kan blive værre endnu:

 

Man kan ikke udelukke, at Restivo får medhold i retten!

 

I en række sager har domstole afgjort, at forbrydere ikke kunne udvises fra et land, med det argument, at hensynet til deres familieliv talte imod. Således også i Danmark, hvilket Den Korte Avis har omtalt. Det sker med henvisning til Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.

 

For ofrene og for den almindelige retsbevidsthed kan det ofte være meget svært at leve med.

Læs også
De smed mel og æg efter handicappet og pralede med det – nu er de selv blevet bange

 

Menneskerettighedernes beskyttelse af forbrydere er blevet mere og mere omfattende i takt med, at dommere laver stadig mere vidtgående udlægninger af disse rettigheder.

 

Hvor er ofrenes rettigheder?

Imens må ofrene konstatere, at menneskerettighederne ikke rummer nogen anvisninger på, hvordan deres ødelagte liv bliver repareret eller mildnet.

 

Ofte sidder de tilbage med den dybe smerte og med alt for lidt støtte fra samfundet. Og så oplever de, at forbryderen får en stor hjælpende hånd fra samfundet ved at henvise til sine menneskerettigheder.

 

Caitlin Marsh og Gildo Claps er fredelige, lavmælte mennesker. Men de forstår det ikke.

 

(Kilde: Daily Mail)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…